ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Lielās talkas ietvaros Krāslavas novada iedzīvotāji sapoš apkārtējo vidi

Pievienots: 09.05.2022

Pavasaris ir laiks, kad cilvēki sakopj savas sētas, ciemus un pilsētas. Šī gada 30. aprīlī jau piecpadsmito gadu Latvijā notika akcija „Lielā talka”. Tās laikā cilvēki tiek aicināti kopīgi talkot, attīrot vietas, kas ir aizaugušas, un attīrīt teritorijas no atkritumiem. Tāpat talkas ietvaros cilvēki ik gadu stāda kokus, padarot mūsu Latviju zaļāku un tīrāku. 

Otro gadu „Lielo talkas” koordinators Krāslavas novadā bija Krāslavas novada pašvaldības Tūrisma informācijas centrs (TIC). Kopīgai talkošanai atsaucās Krāslavas novada pašvaldības nodaļu un pašvaldības iestāžu darbinieki, visas Krāslavas skolas (Krāslavas ģimnāzija, Krāslavas Varavīksnes vidusskola, Rīgas valsts tehnikuma Krāslavas teritoriālā struktūrvienība un Krāslavas grāfu Plāteru v.n. poļu pamatskola), PII „Pīlādzītis”, vairāki iestāžu un uzņēmumu kolektīvi, kā arī pilsētas iedzīvotāji. Īpaši aktīvi bija Priedaines (Krāslava) iedzīvotāji, kuri attīrīja mežu no milzīgas atkritumu kaudzes.

Talkas laikā tika sakopts parks Grāfu Plāteru ielā, pils komplekss, Teātra kalns, Šokolādes kalns un Sauleskalna iela, pludmale pie Zirga ezera, Krāslavas pilskalns, teritorija pie pieminekļa, kas veltīts ebreju genocīda upuriem. Iedzīvotāji sakopa teritorijas Pļavu ielā, pie Priedaines skatu torņa un ceļmalas virzienā no Priedaines līdz attīrīšanas iekārtām. Ārpus pilsētas tika pieteiktas talkošanas vietas Ūdrīšu pagastā, Borovkā, Tartakā, netālu no dzelzceļa stacijas „Krāslava” un Robežnieku pagastā.

Atkritumus, kas savākti speciālajos talkas maisos, bez maksas izveda SIA „Krāslavas nami”. Šogad tika savāktas un izvestas 9 tonnas atkritumu.

Dagdas pusē „Lielās talkas” koordinatori bija Dagdas Tūrisma informācijas punkts. Daudzas teritorijas tika sakoptas jau līdz oficiālajam Lielās talkas datumam. Dagdas daudzdzīvokļu māju iemītnieki rīkoja savu pagalmu uzkopšanu, Dagdas vidusskolēni talkoja Dagdas muižas parkā, Kultūras centra darbinieki – Dagdas pilskalnā. Lielajā talkā iesaistījās arī Daugavpils Būvniecības tehnikuma IPĪV „Dagda” audzēkņi un kolektīvs. Pilsētas teritorijā darbu koordināciju veica „Dagdas Pilsētsaimniecība”.

Kā katru gadu, pagastu pārvaldes savā teritorijā rīkoja talkas un piedāvāja iedzīvotājiem tajās piedalīties: Svariņu talkotāji sakārtoja Locu un Puščas kapu teritoriju, kā arī Beresnes baznīcas apkārtni; Ķepovā tika sakopta Vides izglītības un kultūras centra „Ķepa” teritorija; Konstantinovā aktīva bija jauniešu biedrība „Dzirkstelītes”; Ezernieku ciematā savākti atkritumi ceļam tuvējā mežiņā, kur diemžēl katru gadu sakrājas gana liela atkritumu kaudze; Andzeļos tika sakopts Bērnu un jauniešu centra pagalms. 

Kopā tika savākti gana lieli kalni ar pilniem baltajiem Lielās talkas maisiem. To izvešana tiks pakāpeniski organizēta sadarbībā ar atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu. Kopā mēs spējam padarīt Latviju zaļu un sakoptu.

Krāslavas novada pašvaldības TIC



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
otrdiena, 05.03.2024
pirmdiena, 18.03.2024
09:58 Pasākumi
14:56 Izstāde

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde