piektdiena, 19. aprīlis, 2024Vārda diena: Fanija, Vēsma
crest1 crest2

Priestera Januša Bulaša apsveikums Kristus Augšāmcelšanās svētkos

Pievienots: 10.04.2020

Ikvienam kristīgam cilvēkam Lieldienas ir gada spilgtākie un nozīmīgākie svētki. Par svarīgiem un īstiem šie svētki kļuvuši tāpēc, ka esam pārliecināti: Kristus ir nācis šajā pasaulē ar noteiktu misiju, ar noteiktu mērķi - lai atvērtu cilvēkam jaunus Dieva mīlestības un žēlastības apvāršņus. Pateicoties Jēzus Kristus upurim Golgātas krustā, pēc viņa Augšāmcelšanās mēs dzīvojam ar jēgu piepildītu dzīvi. Gaišie Kristus Augšāmcelšanās svētki – tā ir lieliska dāvana, kas dod mums cerību, brīvību, pārliecību par rītdienu, bet galvenais - dāvā visiem tiem, kas meklē Dievu, spēju ticēt, mīlēt un uzticēties Glābējam visās situācijās, kas notiek mūsu ikdienas dzīvē.

Vai mēs teiksim šos vārdus jau tagad?

Ņemot vērā tagadējos notikumus, kas saistīti ar COVID-19 pandēmiju, arvien biežāk skan jautājums: kur gan skatās Dievs, kāpēc pieļauj daudzu cilvēku ciešanas, slimības un bēdas uz mūsu planētas?

Aicinu nepiedēvēt Dievam atbildību par apkārt notiekošo. Aiz šīs situācijas ir konkrētu cilvēku un visas mūsu sabiedrības grēcīgums un bezatbildība, Svētajos Rakstos ir teikts: „Visa pasaule ir grimusi ļaunumā” (1.Jņ.5:19).

Mūsu dzīvē ienākuši pārbaudījumi un problēmas, un tas ir jāuztver mierīgi. Ejot cauri visiem šiem pārbaudījumiem, bēdām un kārdinājumiem, mēs mācāmies praktizēt savu ticību. Un tā veidojas cilvēka garīgums, jo grūtākais - uzticēties Dievam, kad mākoņi virs galvas sabiezē un visa apkārtējā situācija liecina par to, ka priekšā ir strupceļš.

Tādos dzīves brīžos Dievs ir vistuvāk mums, un Viņš ir gatavs atbalstīt mūs, sniegt mums palīdzīgu roku. Galvenais - nebaidīties un nešaubīties par to, bet gan pieņemt šo palīdzību no Kunga. Reizēm ir labi un noderīgi atrasties pilnīgā atkarībā no Dieva gribas, lai mēs atjēgtos un savaldītu savu egoismu un lepnību.

Viss, kas tagad notiek mūsu pasaulē, ir cilvēces reliģisko pārliecību patiesuma pārbaude.

Vienojos ar Jums, mani dārgie, lūgšanā un Kristus augšāmcelšanās priekā, mīlestībā un cerībā, vēlot Jums visiem dvēseles mieru, stipru ticību, cerību un Aglonas Brīnumdarītājas Dievmātes aizgādību. Kristus ir Augšāmcēlies!

Priedaines Romas katoļu draudzes prāvests Janušs Bulašs


Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Dienas foto

  • Valentīna Zlidņa piemiņas izstādes atklāšana

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde