ceturtdiena, 18. aprīlis, 2024Vārda diena: Jadviga, Laura
crest1 crest2

Sumina Krāslavas novada pedagogus

Pievienots: 06.10.2022

5. oktobrī, Starptautiskajā skolotāju dienā, Krāslavas Kultūras namā sapulcējās novada pedagogi, lai saņemtu apbalvojumus par savu ieguldījumu jaunās paaudzes skološanā un audzināšanā. Šāds pasākums skolotājiem klātienē notiek praktiski pēc triju gadu pārtraukuma.

Svinīgo pasākumu atklāja Izglītības pārvaldes vadītāja Lidija Miglāne, kura uzsvēra, ka izglītība ir viena no svarīgākajām vērtībām, bet tās pamatu pamats ir skolotājs. Pa jokam vai nopietni, bet ir vismaz četri iemesli kļūt par skolotāju: rudens brīvlaiks, Ziemassvētku brīvlaiks, Lieldienu brīvlaiks un vasaras brīvlaiks!

„Mīļie kolēģi, lai jums nerimst vēlme mācīt un jūsu audzēkņiem – vēlme mācīties, un lai šajā procesā rodas vienīgi gandarījums un uzticēšanās!” jau nopietni sacīja Lidija. „Nebaidieties priecāties un smaidīt – smiekli lauž stereotipus. Uzdāviniet sev labu noskaņojumu vismaz šodien vismaz šajā pasākumā! Sumināsim kopā kolēģus, kuri šodien vairs nestrādā izglītības iestādē, bet ir kopā ar mums.”

Tos pensionējušos skolotājus, kuri bija ieradušies uz pasākumu, kolēģi sveica ne tikai ar aplausiem, bet arī uzdāvinot ziedus.

Pirms ķerties pie atzinības rakstu pasniegšanas, klātesošos pedagogus uzrunāja Krāslavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks: „Novēlu visiem pedagogiem un ar izglītības jomu saistītiem cilvēkiem, iestāžu darbiniekiem būt aktīviem ne tikai savā darbavietā, bet arī novada dzīvē un rādīt labu personīgo piemēru tiem, kurus mācāt. Veselību, jaukus bērnus, saprotošus vecākus, un, lai jaunā valdība jūs neaizmirst! Lai tik tiešām visiem skaists mācību gads.”

Sumināto skolotāju bija ļoti daudz, vispirms zāles priekšā aicināja skolotājas, kas apbalvotas ar Izglītības un zinātnes ministrijas Atzinības rakstiem par ieguldījumu pedagoģiskajā darbā: Krāslavas Varavīksnes vidusskolas skolotājas Jeva Bojarčuka, Rita Čerņenko un Iveta Putāne. Vēl 21 pedagogam tika pasniegti Krāslavas novada pašvaldības Atzinības raksti (apbalvoto saraksts šeit), savukārt 26 skolotāji saņēma Krāslavas novada Izglītības pārvaldes Atzinības rakstus (apbalvoto saraksts šeit).

Pasākuma svinīgā daļa noslēdzās, turpinājumā skolotājus priecēja Jāņa Moiseja solo koncertprogramma „Laime kabatā”, kam pamatā ir mākslinieka jaunais albums „Laime kabatā”, kas tika izveidots 2022. gada vasaras izskaņā. Koncertu paspilgtināja dzejas izlase, kas ietver I. Ziedoņa, O.Vācieša u.c. atzītu autoru darbus. „Laime kabatā” koncertprogramma ir veidota tā, lai klausītājs gūtu emocionālu baudījumu un izjustu līdzpārdzīvojumu mākslinieka izpildītajām R. Paula un paša radītajām kompozīcijām, kas, laikam ejot, iemantojušas klausītāju nedalītas simpātijas. 

Juris Roga
Autora foto
Fotogalerija


Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  
pirmdiena, 01.04.2024
09:58 Pasākumi

Dienas foto

  • Valentīna Zlidņa piemiņas izstādes atklāšana

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde