piektdiena, 29. marts, 2024Vārda diena: Agija, Aldonis
crest1 crest2

Teipošana ģimenes veselībai

Pievienots: 22.01.2018

Kas ir teipošana? Tā ir revolucionāra ārstniecības metode, ar kuras palīdzību ir iespējams ārstēt dažādas traumas, mazināt iekaisumus un tūskas, kā arī atvieglot pārslodzes radītus simptomus, piemēram, muguras vai muskuļu sāpes. Jaunās māmiņas bieži sastopas ar sāpēm muguras vai kakla daļā. To veicina bērniņa nēsāšana uz rokām, līdz ar to rodas paaugstināta slodze  gan roku, gan plecu daļā. Teipošana ir arī lieliska alternatīva, lai gada drēgnajās sezonās nevajadzētu lietot medikamentus, ārstējot iesnas. Tas, savukārt, ir ļoti aktuāli gan māmiņām, kas baro ar krūti, gan arī mazuļu un bērnu veselībai.

6. februārī, otrdienas vakarā, plkst. 18.00 Krāslavā, Skolas ielā 7, 3. stāva zālē uzstāsies topošā fizioterapeite Beatrise Ābeltiņa ar meistarklasi „Teipošana ģimenes veselībai”. Viņa ir ieguvusi teipošanas sertifikātu Basic un Advance līmeņos. Meistraklasē lektore gan stāstīs, gan parādīs katram individuāli, kā pareizi jāuzliek teips, lai uzlabotu savu vai ģimenes locekļu veselību. Nodarbības laikā katram dalībniekam tiks izsniegti 2 veidu teipi – platie un „crossteipi”.

Beatrise Ābeltiņa: „Esmu pēdējā kursa fizioterapijas studente Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā. Savu profesiju izvēlējos, jo man patīk strādāt ar cilvēkiem, vērot progresu un viņu gandarījumu, sasniedzot nospraustos mērķus. Mēs esam atšķirīgi, un katram ir nepieciešama individuāla terapijas pieeja. Tas arī ir lielākais izaicinājums šajā profesijā, jo jāspēj pielāgoties un palīdzēt ikvienam. Man ir patiess prieks, ka varu dalīties jau tagad ar savām zināšanām, lai palīdzētu izglītot gan topošās, gan jaunās māmiņas, savai un savu mazuļu veselībai, kā arī dot vērtīgus padomu sportistiem un būtībā ikvienam, kas guvis kādu ikdienas traumu un vēlas atvieglot traumas radītās sāpes.

Medicīniskajai teipošanai ir vairāki veidi, šobrīd plašāk izmanto kinezioloģisko un dinamisko teipošanu. Lai teipotu, nepieciešama speciāli radīta, elastīga, pašlīpoša saite, līdzīga plāksterim, ko uzlīmē uz ķermeņa. Teips sastāv no kokvilnas diegiem un antialerģiskas līmes, kas ir draudzīga arī mazuļu maigajai ādai. Es  stāstīšu un demonstrēšu kinezioloģiskās teipošanas pielietošanu. Teips palīdz vai nu atbrīvot muskuli vai likt tam strādāt, kā arī tas nostabilizē locītavu ar tādu kā korseti – stiprinātāju. Šī teipu korsete palīdz pacientam pareizi kustēties, kā arī pareizi kustināt locītavu. Meistarklases laikā pastāstīšu un parādīšu, kā atbrīvoties no muguras lejasdaļas sāpēm, savilktiem plecu daļas muskuļiem, kā arī sprandas sāpēm, kas nereti izraisa arī hroniskas galvassāpes un vājumu rokās. Teips piepaceļ ādu, tādējādi uzlabo mikrocirkulāciju konkrētajā zonā, tas stimulē atjaunošanās procesus un palīdz ātrāk atgūt darbaspējas un mazināt sāpes. Ir vēl viens teipu veids - „crossteipi”, tās ir mazas teipu restītes, kas darbojas tieši uz sāpīgajiem punktiem, trigerpunktiem un akupunktūras punktiem. Kā īpašu bonusu gribētos izcelt pamācību, kā ar „crossteipu” palīdzību pacients var palīdzēt sev un mazulim atbrīvoties no iesnām, pareizi uzlīmējot teipu uz sejas.”

Pasākumu līdzfinansē Krāslavas novada dome, tāpēc apmeklētājiem būs jāveic dalības maksa tikai par meistarklasē izsniegtajiem teipiem – EUR 6,00, kurus pēc tam varēs ņemt līdzi uz mājām. Būs iespēja iegādāties arī papildus teipus par draudzīgām cenām. Tā kā teipošana Latvijā kļūst aizvien populārāka, tad šāda veida lekcijas notiek arī citās pilsētās, piemēram, Rīgā vienas nodarbības cena dalībniekam ir EUR 45,00. Tāpēc izmantojiet iespēju uzzināt, ko jaunu Krāslavas māmiņu kluba organizētajā meistarklasē, jo citur noteikti būs dārgāk!

Ieva Maļinovska,
Krāslavas māmiņu klubs


Jauna aptauja

Janvāris - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
 
pirmdiena, 01.01.2024
pirmdiena, 08.01.2024
piektdiena, 19.01.2024

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde