ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Vecāki veido vidi „Pienenītē”

Īstenoti vēl divi „Iedzīvotāji veido savu vidi” projekti pirmsskolā

Pievienots: 08.11.2021

Kā ierasts, arī šogad, aktīvi vecāki labiekārtoja pirmsskolas audzēkņu nodarbību un atpūtas ārtelpu „Pienenītē”. Pirmo reizi Krāslavas pašvaldības konkursa „Iedzīvotāji veido savu vidi” rezultātā uzlabojumi notika „Cālīšu” laukumiņā un jau otru gadu turpinājās „Mārīšu” verandā. Āra vidē, kur ik dienu uzturas bērni, uzlabota drošība, estētika un funkcionalitāte.

„Cālīšos”, kur mācās mazuļi no pusotra līdz diviem gadiem, vecāki piešķīra jaunu funkciju laukumiņa robežverandas sienai, izveidojot uz tās dekoratīvus elementus un tematiskas darbošanās tāfeles bērnu sīkajai motorikai. Tāpat vizuāli atjaunoja iekārtas, uzstādīja jaunas smilšu kastes un mājiņu jautrām rotaļām. „Prieks, ka mūsu grupiņas bērniem, ar interesi darbojoties āra verandā, ir iespēja ne tikai asināt prātu un vingrināt pirkstiņus uz sienu interaktīvajām tāfelēm skaistā dzīvnieku formā, bet arī celt smilšu kūkas jaunajās smilšu kastēs. Vispopulārākais jaunieguvums noteikti ir grupiņas tētu kopīgiem spēkiem samontētā koka mājiņa, kas piemērota tieši mūsu bērnu mazajiem augumiņiem. Katru rītu un vakaru meita skriedama dodas uz „savu” mājiņu, lai izrādītu, kā viņa tur dzīvojas pa dienu. Lielu paldies sakām mēs visi, jo bērnu prieks ir nenovērtējams,” par rezultātu dalās mamma Ieva Maļinovska.

 „Mārīšu” rotaļu laukums lielas pārmaiņas piedzīvoja jau pērn, šogad pavasarī vecāki vienojās par darbu otro kārtu – verandas atjaunošanu, par pamatu ņemot piecgadīgo bērnu idejas un vēlmes.

Verandā kā centrālais objekts uzstādīta mājiņa, kurā var spēlēt teātri vai kafejnīcu, izmantot atpūtai, komunikācijai ar draugiem, emociju izreaģēšanai. Ap mājiņu veidotas vairākas zonas - radošā (zīmēšanas, rokdarbu, konstruēšanas un lasīšanas zona), kā arī aktīvā – vieta, kur brīvi kustēties, spēlēt bumbu, vingrot, dejot.

Svarīgs jaunievedums pandēmijas laikā - iekārtota vieta izstādēm, kur vecāki var droši apskatīt bērnu radītos darbiņus.

Rezultāts ir krāsains un tīkams, vide pirmsskolā kļuvusi vēl draudzīgāka, un mazie novadnieki var droši un kvalitatīvi pavadīt laiku un apgūt dzīvei nepieciešamās prasmes rotaļu formā. Abu projektu kopsumma no pašvaldības budžeta ir 1190 eiro. 

Gunta Ahromkina,
projektu un pārmaiņu procesa vadītāja



Jauna aptauja

Novembris - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde