ceturtdiena, 25. aprīlis, 2024Vārda diena: Bārbala, Līksma
crest1 crest2

Aktīvs maijs Krāslavas novada Tūrisma informācijas centrā

Pievienots: 30.05.2023

Maijs Krāslavas novada Tūrisma informācijas centram (TIC) bija dažādu pasākumu, aktivitāšu un pieredzes apmaiņas braucienu piesātināts mēnesis.

No 9. līdz 12. maijam Krāslavas novada TIC vadītāja Tatjana Kozačuka kopā ar Krāslavas Amatniecības centra stikla vitrāžu meistari Elvīru Škutāni un vēl 10 Latgales amatniekiem piedalījās Londonas Amatniecības nedēļā. Tas ir amatniecību, mākslu, dizainu un amatniecības inovācijas popularizējošs pasākums, kas šogad notika jau 9. reizi vairāk kā 200 dažādās lokācijās Londonā. Latgales amatnieki izzināja un iedvesmojās gan no Londonas centrā esošajām amatnieku studijām, izstāžu zālēm, darbnīcām un paraugdemonstrējumiem, gan praktiski piedalījās radošās meistarklasēs, izjuta dārgo „Mayfair” galeriju atmosfēru, iepazina un analizēja dažādos interjerus, kas piepildīti ar personalizēti veidotiem augstas klases amatniecības izstrādājumiem, kā arī guva jaunas vēsmas un idejas inovāciju un biomateriālu uzņēmumu inkubatorā un „PARK ROYAL” dizaina un radošo industriju kvartālā (Londonas austrumos). Brauciens notika Latgales plānošanas reģiona projekta „Crafts 2.0” ietvaros.

No 16. līdz 18. maijam Krāslavas novada tūrisma uzņēmēji un biedrības „Latgales kulinārā mantojuma centrs” biedri – 23 cilvēku sastāvā, devās Krāslavas novada TIC organizētajā pieredzes apmaiņas braucienā uz pierobežas reģionu Lietuvā - Zarasu, Rokišķu, Biržu un Kupišķu rajoniem. Brauciena laikā tika apmeklēti Saļu, Ilzenbergas, Rokišķu, Sodelišķu un Adomines muižas kompleksi, kā arī brauciena dalībnieki piedalījās dažādās meistardarbnīcās - zīmēja ar šokolādi, cepa maizīti un bulciņas, degustēja vietējo produkciju un, protams, baudīja apkārtējo dabu. Brauciena izmaksas dalībnieki sedza paši.

25. maijā Krāslavas novada tūrisma uzņēmēji, mājražotāji un citi interesenti 45 cilvēku sastāvā devās tūrisma sezonas atklāšanas tūrē ar mērķi iepazīt Krāslavas novada tūrisma objektus. Vienas dienas laikā tika apmeklēti 12 tūrisma objekti. Uz rīta kafiju visus brauciena dalībniekus gaidīja pirmā objekta – brīvdienu mājas „Tūjas 2” īpašniece Everita Eisaka. Tālāk brauciena dalībnieki devās uz sporta atrakciju parku „Starp debesīm un zemi” Ūdrīšu pagastā, dabas studiju „Rāmuļi” un atpūtas kompleksu „Šalkoņi” Grāveru pagastā, alus brūzi „Murza” un viesu māju „Senču muiža” Andrupenes pagastā, bet Jaundomes muižas vides izglītības centrā Ezernieku pagastā bija lieliska iespēja nogaršot zivju zupu, muižkunga putru un pašiem uz ugunskura sacept savu kruasānu. Pēc sātīgām pusdienām brauciens turpinājās uz atpūtas kompleksu „Ežezers” un Piloru ozolu audzi Andzeļu pagastā, brīvdienu māju „Saullēkti ozolos” Ezernieku pagastā. Brauciena noslēgumā tika apmeklēts Laimes muzejs un notika vietējās produkcijas degustācija uzņēmumā „GheorgheBirca” Indrā. Dienas laikā, apciemojot programmā iekļautos objektus, tika gūts daudz emociju, daudz jaunu iespaidu un pieredzes. Liels paldies minēto tūrisma objektu saimniekiem par atsaucību un viesmīlīgo uzņemšanu.

Maijā Krāslavas novada TIC kolektīvs organizēja divus gadatirdziņus - Pavasara gadatirgu 4. maijā un Vasaras sagaidīšanas gadatirgu 27. maijā, kā arī Zirga ezera pludmales apzaļumošanas talku 27. maijā. Piedalījās arī „Skrējiena apkārt Krāslavai” un radošā piknika ar Roberto Meloni organizēšanas darbos.

Pateicoties Krāslavas novada TIC sadarbībai ar Dagdas Tūrisma informācijas punktu, muzeju „Andrupenes lauku sēta” un Laimes muzeju, tika atjaunoti seši trīspusēji stendi, kas ir uzstādīti Krāslavā - skatu laukumā un pie autoostas, kā arī Dagdā, Indrā, Piedrujā un Andrupenē. Atjaunoti arī stendi „Vasali Kruoslovā”, kas ir uzstādīti skatu laukumā, Priedainē, Aglonas un Rēzeknes ielās, kā arī Vienības ielā.

Informāciju sagatavoja
Tatjana Kozačuka, Krāslavas novada TIC vadītāja



Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26 27 28
29 30  
pirmdiena, 22.04.2024
trešdiena, 24.04.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde