ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Krāslavas „Bundzinieki” dzied Cēsīs

Pievienots: 12.06.2018

Jau desmito reizi 1.jūnijā Cēsīs pulcējās uz sadziedāšanos Latvijas zēnu kori. Salidojuma devīze ir „Puikas var”!

Salidojumam gatavojās 58 zēnu kori ar vairāk nekā 1800 dalībniekiem no visiem Latvijas novadiem. Nozīmīgajam notikumam zēni gatavojās jau vairākus gadus, cītīgi apgūstot 18 repertuārā iekļautās latviešu komponistu dziesmas un latviešu tautas dziesmas.

Zēnu koru salidojumu iniciators un tradīcijas iedibinātājs ir ilggadējais Rīgas Doma zēnu kora diriģents Jānis Erenštreits, kurš ir arī 10. Latvijas zēnu koru salidojuma patrons. Salidojuma „Puikas var!” mākslinieciskais vadītājs ir Gints Ceplenieks. Zēnu koru salidojumi Latvijā notiek no 1970. gada ik pa pieciem gadiem, un tradicionāli par zēnu koru sadziedāšanās vietu kļuvušas Cēsis, Cēsu pils parka estrāde.

Krāslavas novada zēnu koris „Bundzinieki” godam cīnījās Latgales novada koru skatē Daugavpilī, kur ieguva 1.pakāpi, tāpēc ceļazīme uz Cēsīm bija nopelnīta.

Zēnu kora diriģente Ilona Aprupe, kura vada Krāslavas pamatskolas zēnu kora grupu, ir gandarīta un lepna par saviem dziedātājiem: „Tā kā zēnu koru salidojumi notiek ik pēc 5 gadiem, tad tos var nodēvēt par Dziesmu svētkiem, kur satiekas labākie zēnu kori no visas Latvijas. Man ir lepnums un prieks, ka Krāslavas zēnu koris „Bundzinieki” ir viens no labākajiem Latgales novadā. Zēni izturēja garo braucienu autobusā, rīta mēģinājumus un karsto sauli un devās brašā solī gājienā pa Cēsu pilsētas ielām līdz pašai estrādei. Pacilājošs bija aizsardzības ministra Raimonda Bergmaņa uzsaukums koristiem. Koncertā izskanēja skaistākās dziesmas, bet noslēgumā visu koru vadītāji vienojās lūgšanā „Dievs, svētī Latviju!”. Katram koristam salidojuma sponsors „Kārums” dāvināja gardos sieriņus. Paldies skolotājiem, kuri devās līdzi šajā braucienā – Vitai Valterei un Daigai Kušnirei. Paldies vecākiem par atbalstu – Svetlanai Bluss un Natālijai Vecelei. Bet zēniem – liels paldies par izturību!”

Zēnu kora diriģente Rita Andrejeva, kura vada Krāslavas Varavīksnes vidusskolas zēnu kora grupu, pastāstīja: „Ir patiess gandarījums par to, ka mums bija iespēja satikties ar zēnu koru dalībniekiem no visas Latvijas un vienoties kopīgā dziedāšanā. Šī diena bija burvīga - laiks mūs lutināja, saulīte sildīja un ļāva izbaudīt gan šo pasākumu, gan pastaigas pa Cēsu vecpilsētu. Bet koncerta dziesmas skanēja kā veltījums Latvijai no Krāslavas zēnu kora skanīgajām balsīm! Paldies skolotājām – Irēnai Gončarovai, Ijai Karolei un Valentīnai Purpišai par atbalstu brauciena laikā.”

Paldies zēnu kora „Bundzinieki” diriģentēm Ilonai Aprupei un Ritai Andrejevai par ieguldīto darbu visa mācību gada garumā. Mūsu kora koncertmeistarei Allai Kuzmičai sakām lielo paldies par muzicēšanu kopā ar kori. Paldies Krāslavas pamatskolas un Varavīksnes vidusskolas direktoriem par atbalstu brauciena organizēšanā un Krāslavas novada domei par transportu.

Skaidrīte Gasperoviča,
Krāslavas pamatskolas direktora vietniece un kora dalībnieka māmiņa

Fotogalerija



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
otrdiena, 05.03.2024
pirmdiena, 18.03.2024
09:58 Pasākumi
14:56 Izstāde

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde