ceturtdiena, 18. aprīlis, 2024Vārda diena: Jadviga, Laura
crest1 crest2

Makšķernieku diena Robežniekos

Pievienots: 28.02.2023

Šī gada ziema ir ļoti kaprīza – te lietus, te slapjš sniegs, un līdz pat pēdējam brīdim mums bija šaubas, vai varēsim sarīkot Makšķernieku dienu. Taču beidzot iestājies sals, ledus kļuva arvien biezāks, un 25. februārī mēs uzaicinājām iedzīvotājus uz zemledus makšķerēšanas sacensībām.

Ieradās desmit vietējie makšķernieki un trīs dalībnieki no Krāslavas, lai gan sludinājumā bija norādīts, ka pasākums paredzēts tikai pagasta iedzīvotājiem. Taču mēs neliedzām mūsu ciemiņiem prieku makšķerēt kopā ar vietējiem ļaudīm. Taču pabrīdinājām, ka galvenās balvas tiks izlozētas tikai vietējo iedzīvotāju vidū. Un saņēmām atbildi: „Tikai uzcienājiet mūs ar zivju zupu, un mēs būsim priecīgi par to!” „Obligāti!” atbildēja organizatori.

Šogad mēs piedāvājām makšķerniekiem pašiem izvēlēties pasākuma rīkošanas vietu – konkrētu ezeru, un viņi izvēlējās Garo ezeru. Līdz tam bija viegli nokļūt ar autobusu. No ceļa līdz ezeram bija burtiski 10 metru. Kāpēc to sauc par Garo ezeru? Tāpēc, ka tas stiepjas vairāku kilometru garumā, un dalībniekiem bija jāmakšķerē gandrīz pie pašas robežas ar Skaistas pagastu.

Makšķernieki izgāja uz ledus, un katrs izvietojās savā pozīcijā. Ikvienam bija sava barība, sava taktika un savi rīki. Nepagāja pat 10 minūtes, kad Jevgēnijam Punciļam uzsmaidīja veiksme. Viņš noķēra mazu asariņu, kas deva cerību pārējiem makšķerniekiem, ka zivis ir un cope būs laba. Sacensības turpinājās līdz 12.00, un tad mēs devāmies uz Tautas namu, lai apkopotu rezultātus.

Visi atbrauca ar lomu, bet kam un cik - uzzinājām uz vietas. Pēc svēršanas rezultātiem 1. vietu izcīnīja Pjotrs Boločko. Viņa loma svars bija 1 632 g. Otro vietu no trešās šķīra tikai 4 g. Ar rezultātu - 1,479 g. 2. vietu ieguva Sergejs Gromovs, bet 3. vietu - Sergejs Babiško ar rezultātu - 1,475 gr. Šoreiz nominācijā „Lielākā un mazākā zivs” un „Eksotiskākā zivs” tika izvirzīts ķīsis, ar to izcēlās mūsu makšķernieks - Sergejs Gromovs. Zemledus copes veterānu vidu par labāko kļuva Donāts Ljackis ar lomu 747 g.

Godalgoto vietu ieguvējiem tika pasniegtas vērtīgas balvas, bet arī citi makšķernieki nepalika bez dāvanām. Par piedalīšanos sacensībās tika uzdāvināta universālā zivju barība, lai varētu turpināt savu iemīļoto nodarbošanos. Makšķernieki degustēja zivju zupu, ko viņiem bija sarūpējis kaislīgais makšķernieks Žans Buko. Buljonu zupai vārīja no līdaku galvām, kuras Žans iepriekš bija noķēris vietējos ezeros un ievietojis saldētavā. Nogaršojuši zivju zupu, makšķernieki vēl ilgi negribēja atvadīties, bet klausījās nostāstus par dažādiem atgadījumiem no copmaņu dzīves. Gribam novēlēt, lai viņi vēl ilgi nodarbotos ar savu iemīļoto vaļasprieku un piesaistītu arī jauniešus, kuri bieži vien sērfo internetā un makšķerē tikai pie datora. Taču ir tik labi iziet ārā, ieelpot svaigu gaisu, atpūtināt prātu un ķermeni un izstāstīt citiem kādu atgadījumu par milzu zivi, kas norāvās no āķa!

Irina Buko,
autores foto
Fotogalerija


Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Dienas foto

  • Valentīna Zlidņa piemiņas izstādes atklāšana

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde