piektdiena, 29. marts, 2024Vārda diena: Agija, Aldonis
crest1 crest2

Nebaidīties kļūdīties!

Pievienots: 28.08.2018

27. augustā rītā Krāslavas novada pedagogu ikgadējā augusta konferencē Varavīksnes vidusskolā pulcējās šā aroda pārstāvji un aicinātie ciemiņi.

Uzrunājot kolēģus, Krāslavas novada Izglītības pārvaldes vadītāja Lidija Miglāne sacīja: „Prieks redzēt visus šajā zālē, bet lielākais prieks laikam ir par to, ka visi ir smaidoši, enerģiski un apņēmības pārpilni sākt jauno 2018./2019. mācību gadu!”

Pirmajiem vārds pasākuma atklāšanā tika dots pirmsskolas izglītības iestādes „Pīlādzītis” vadītājas vietniecei Jeļenai Vorošilovai un divām jaukām pirmklasniecēm - Melānijai un Valērijai, kuras sveica pedagogus ar dziesmu.

Novada pedagogu saimi ar jaunā mācību gada sākumu apsveica Krāslavas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Viktors Moisejs, kurš no Eduarda Rozenštrauha dziesmas „Vecās likteņdzirnas” atminējās vārdus: „Gadi skrien kā stirnas…” No zāles atskanēja: „Un nenāk atpakaļ!”

„Laba piebilde,” pēc vispārējas smieklu šalts turpināja V. Moisejs. „Šķiet, pavisam nesen biju šeit, sākot iepriekšējo mācību gadu, un atkal esam pulcējušies, lai fiksētu situāciju jau šī mācību gada priekšvakarā. Pašvaldības galvenais uzdevums ir nodrošināt pienācīgu mācību bāzi un vidi. Šogad varam lepoties, jo jaunajam peldbaseinam un sporta zālei klāt nācis jauns moderns stadions mūsu pilsētas centrā, kuru varēs izmantot mācību procesā gan pilsētas, gan treniņu un sacensību laikā arī visu citu novada skolu audzēkņi. Arī skolas tiek uzturētas pienācīgā kārtībā, protams, svarīgi arī aprīkot mācību kabinetus atbilstoši mūsdienu prasībām, kas arī pakāpeniski tiek nodrošināts.

Mūsu valstī notiek reformas izglītības jomā, tās rada zināmu saspringumu, jo jebkuras pārmaiņas ierastajā lietu kārtībā rada diskomfortu. Arī mūsu novadā nevarēs iztikt bez pārmaiņām, ņemot vērā pašreizējo situāciju, tās varētu sākties ar 2020. gada 1. septembri. Novēlu izturību un optimismu šo izaicinājumu priekšā, kā arī adekvātas zināšanas jūsu skolēniem pret to, kādu darbu jūs ikdienā ieguldāt. Veiksmīgu jauno mācību gadu!”

Pedagogi noskaņojās darbam, jo tūlīt pat vārds tika dots Valsts izglītības satura centra pārstāvei un projekta „Atbalsts izglītojamo individuālo kompetenču attīstībai” vadītājai Lienei Voroņenko, kura Krāslavā bija pirmoreiz un jutās patīkami pārsteigta par krāslaviešu viesmīlību. Viņa mēģināja pastāstīt par projektu „cilvēku valodā”, un viņai izdevās noturēt auditorijas uzmanību. Noslēgumā viņa aicināja skolotājus nebaidīties kļūdīties, kā arī novēlēja: „Esiet pedagogi un lepojieties ar sevi!”

Savukārt SIA „Aģentūra VB Plus” projektu vadītājs Gatis Purmalis un valdes locekle Ināra Vāka iepazīstināja ar svarīgu projektu 4. klašu skolēniem „Velosipēdu vadītāju izglītošana un eksaminācija skolās”. Lielākajai daļai 4. klašu skolēnu šajā gadā ir 10 gadu, un likumdevējs šiem bērniem ir atļāvis no 10 gadu vecuma piedalīties patstāvīgi ceļu satiksmē. Tālab projektā ir izstrādāts mācību un metodiskais līdzeklis sākumskolai, kas izveidots gan krieviski, gan latviski, kurā izskatītas svarīgākās tēmas, kas vajadzīgas bērniem. Tos gan saņems tās skolas, kas noslēgs līgumu ar CSDD un pieprasīs tādu materiālu skaitu, kas nepieciešams. Otrs svarīgs jauninājums – bērns varēs nokārtot velosipēda vadītāja eksāmenu savā skolā bez CSDD pārstāvja klātbūtnes. Arī tas attiecas uz skolām, kuras būs noslēgušas līgumu ar CSDD. Plašāka informācija: http://berniem.csdd.lv. Gada beigās plānots apbalvot 40 labākos skolotājus.

Turpinājumā Latvijas Uzņēmējdarbības un menedžmenta akadēmijas pārstāves Lauma Pūķe un Baiba Valdmane iepazīstināja ar Vislatvijas skolēnu projektu „Esi Līderis!”.

Tālāk jau „Latvijas Zinātnes centru apvienības” (ZINOO) pārstāvis Emīls Lukjanskis iepazīstināja skolotājus ar ZINOO nodarbību piedāvājumu Eiropas Savienības fondu un Latvijas simtgades projektu ietvaros un novadīja demo nodarbību no „Tehniskās jaunrades dienu” programmas dabaszinātņu jomas pedagogiem.

Pēcpusdienā sanāksmē tikās izglītības iestāžu vadītāji un vietnieki, kurā aktualitātes pārrunāja Krāslavas novada Izglītības pārvaldes pārstāvji. Notika arī pedagogu mācību jomu koordinatoru un mācību priekšmetu pedagogu sanāksmes.

Juris Roga,
autora foto



Jauna aptauja

Janvāris - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
 
pirmdiena, 01.01.2024
pirmdiena, 08.01.2024
piektdiena, 19.01.2024

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde