sestdiena, 20. aprīlis, 2024Vārda diena: Mirta, Ziedīte
crest1 crest2

Pirms Ziemassvētkiem...

Pievienots: 16.12.2021

Kā daudziem citiem cilvēkiem, arī mums lielākie darbi visbiežāk sākas ar Jauno gadu un beidzās pirms Ziemassvētkiem...  Šogad biedrība „Ģimenes atbalsta centrs „Atvērtība”” realizēja projektu par krīzes centra vardarbībā cietušām personām atjaunošanu Brīvības ielā 28, Krāslavā, kas tagad iet uz beigām un tādēļ ir laiks apkopot rezultātus.  Projektu atbalstīja fonds „Ziedot.lv”, un tā galvenais mērķis ir veikt biedrības krīzes centra uz 6 vietām darbības atjaunošanu un tā pārreģistrēšanu LR Labklājības ministrijas sociālo pakalpojumu sniedzēju reģistrā.  2021. gada oktobrī krīzes centrs tika reģistrēts minētajā reģistrā, un šobrīd ir tiesīgs sniegt pakalpojumus. Tādēļ vēršamies pie mūsu un citu novadu iedzīvotājiem ar paziņojumu par to, ka, ja jūsu dzīvē ir gadījusies sarežģītā situācija - jūs vai jūsu paziņas, vai draugi saskārušies ar vardarbības problēmu (fizisku, seksuālo, emocionālo, ekonomisko vai citādu), vai arī nonākuši krīzes situācijā – piemēram, ir zaudēta dzīves vieta, tuvs cilvēks, darbs, veselība, ir iestājusies depresija vai kas cits, - tad var vērsties pēc palīdzības mūsu biedrībā. Pakalpojumi ir domāti pieaugušām personām un var būt gan stacionāri, gan ambulatori. Krīzes centra darbības programmā ir paredzēts izmantot dažādus atbalsta veidus – psihologa palīdzība, jurista konsultācijas, sociālā darbinieka atbalsts un citi. Tādēļ nepieciešamības gadījumā lūdzam vērsties mūsu biedrībā pēc palīdzības, tālrunis uzzinām – 22388217.

Projekts paredzēja arī preventīvo darbu cīņā ar vardarbības problēmām, kas pēdējā laikā it īpaši ir izplatītas sabiedrībā – ģimenēs, skolās, darba vietās un citur. Projekta ietvaros ir paredzēta gan semināru organizēšana par šo un saistītām tēmām, gan atbalsta grupas organizēšana personām, kas savā dzīvē bija saskārušās ar vardarbības problēmu. Tādēļ tika novadīti 3 vebināri skolotājiem, vecākiem un citiem interesentiem par tēmu „Kā uzlabot savstarpējo komunikāciju? Nevardarbīgas un cieņpilnas komunikācijas priekšnoteikumi un praktiski ieteikumi tās īstenošanai”. Apmācības vadīja psiholoģe Velta Daņiļeviča 91 dalībniekam Krāslavas novada skolās. Programma tika saskaņota Krāslavas novada Izglītības pārvaldē, un dalībniekiem ir izsniegtas apliecības.

Novembrī tika organizētas arī atbalsta grupas nodarbības personām, kuras savā dzīvē bija saskārušās ar vardarbības problēmu.  Sākumā par šo tēmu bija grūti runāt, bet vēlāk dalībnieki spēja atklāt gan savas domas, gan jūtas un runāt par savām problēmām. Uzaicinātā juriste dalībniekiem izstāstīja gan par atbildību saistībā ar vardarbību, gan kur meklēt palīdzību šādās un citās situācijās. Nodarbībās tika runāts arī par nevardarbīgas komunikācijas prasmēm, spēju klausīties un uzdot jautājumus, atteikties no barjerām un aizspriedumiem. Dalībnieki atzinīgi novērtēja arī praktiskās nodarbības, kur varēja gan relaksēties, gan vairot iekšējo mieru un līdzsvaru un izveidot dāvaniņas sev vai citiem. Esam pateicīgi dalībniekiem par drosmi un uzticību un atbalstītājiem - par iespēju aktīvi darboties projekta realizēšanā.

Raisa Vagale, projekta koordinatore


Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde