ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Visi mīļi gaidīti!

Pievienots: 12.05.2023

21. maijā Krāslavas amatniecības centra pagalmā notiks radošais pikniks „La Dolce Vita Krāslavā” kopā ar Roberto Meloni. Pasākumu rīko Krāslavas māmiņu klubs ar novada pašvaldības atbalstu.

Krāslavas māmiņu kluba valdes locekle Ieva Maļinovska pastāstīja, ka pasākumā aicināti piedalīties gan Krāslavas novada iedzīvotāji, gan ciemiņi.

Lielākais akcents pasākumā tiks likts uz itāļu virtuves meistarklasi, taču paralēli ēdienu gatavošanas radošajam procesam tajā skanēs itāļu mūzika, notiks degustācija, citrona kūku konkurss un mākslas darbnīca. Pasākums pamatā orientēts uz pieaugušo publiku, bet droši var ņemt līdzi bērnus, kuriem tāpat nebūs garlaicīgi, jo viņus nodarbinās un izklaidēs Dagdas bērnu un jauniešu centrs „Dagne”.

Jāatzīmē, ka pasākuma apmeklētājiem jārēķinās ar tēriņiem, ja būs vēlme iegādāties degustācijas komplektu, apmeklēt gardumu tirdziņu un izbaudīt vietējo mājražotāju produkciju, ieturēt maltīti āra kafejnīcā vai amatnieku darbnīcā pamācīties kāda sev interesējoša aroda prasmes.

Ieva Maļinovska: „Mēs ļoti ceram uz siltu vasarīgu laiku, kas pasākumam iedvestu Itālijas vieglumu, jautrību un garšas. Visas norises plānotas zem klajas debess, kur uz skatuves vairāki Krāslavā pazīstami ēdienu gatavošanas meistari un radoši cilvēki – īsto latvju saimniece no Lielbornes muižas Nora Poiša, „Karina Home” īpašniece Karīna Stivriņa, daiļamatu un gardumu feja Inta Reča – kopā ar Roberto Meloni gatavos ēdienu itāliskās noskaņās.

Paralēli ēdienu gatavošanas radošajam procesam noritēs mākslas darbnīca, kurā aicināti piedalīties visi apmeklētāji, lai veidotu mākslas darbu kādā glezniecības tehnikā. Turpat būs apskatāma Nellijas Muižnieces gleznu izstāde, savukārt mākslas meistarklasi vadīs Anna Bogdanoviča.

Arī citronkūku konkurss mūsu pilsētā notiek pirmo reizi, tam vēlams pieteikties iepriekš, lai spējam prognozēt dalībnieku skaitu. Viens dalībnieks konkursam drīkst iesniegt vienu kūku, kurā ir kaut kas no citrona. Tas ir vienīgais nosacījums. Citronkūkas ievietosim ledusskapī, tās ēdienu gatavošanas meistari vērtēs, līdzko noslēgsies itāļu virtuves meistarklase. Labākajiem kūku darinātājiem paredzētas vietas un balvas. Aicinām iedzīvotājus apmeklēt mūsu rīkotos pasākumus.”

Vairāk informācijas var atrast: www.facebook.com/groups/kraslavasmaminuklubs.

Juris Roga

 


Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
otrdiena, 05.03.2024
pirmdiena, 18.03.2024
09:58 Pasākumi
14:56 Izstāde

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde