otrdiena, 16. aprīlis, 2024Vārda diena: Alfs, Bernadeta, Mintauts
crest1 crest2

Zināšanas savam novadam un valstij!

Pievienots: 25.08.2017

23. augustā Krāslavas novadā noslēdzās Latvijas - Norvēģijas reģionu un pašvaldību attīstības plānošanas speciālistu nometne – vasaras skola, ko organizēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) sadarbībā ar Latgales plānošanas reģionu un Krāslavas novada pašvaldību.

Šādu pasākumu VARAM organizē jau otro gadu, šajā atšķirīga pazīme bija Norvēģijas kolēģu dalība, sekmējot pieredzes un zināšanu apmaiņu starp Latvijas un Norvēģijas ekspertiem, kā arī veicinot iespējamu tālāku sadarbību.

Kopumā pasākumā piedalījās vairāk nekā 40 Latvijas plānošanas reģionu un pašvaldību speciālistu no visiem plānošanas reģioniem. Nometnes dalībnieki trijās dienās noklausījās gan tematiskās lekcijas par attīstības plānošanai būtiskiem jautājumiem, uzklausīja Norvēģijas ekspertu pieredzi, apmeklēja spilgtākos objektus Krāslavas un Aglonas novadā, iesaistījās profesionālo prasmju izaugsmes treniņos, kas vērsti uz veiksmīgas sadarbības veidošanu un prioritāšu efektīvu un mērķtiecīgu plānošanu, pamatojoties uz dalībnieku pieredzes stāstiem. Notika arī citas aktivitātes, tostarp novadu vakars, kurā pasākuma dalībniekiem bija iespēja iepazīties un nogaršot Norvēģijas un Latvijas pašvaldībām raksturīgos ēdienus.

Pirms pasākums iegāja noslēguma fāzē, tā dalībniekus gaidīja pārsteigums no zemnieku saimniecības „Kurmīši”. Saimnieks Ivars Geiba viesus iepazīstināja ar ārstniecības augu audzēšanas un sagatavošanas noslēpumiem, kā arī deva iespēju pašiem izveidot savu tējas recepti atbilstoši nosauktā tālruņa numuram un baudīt neatkārtojamo zāļu tēju aromātu un enerģiju ekoloģiski tīrā un ainaviskā vietā – dabas parka „Daugavas loki” teritorijā. Ivars atzina, ka viņa tēju sortiments ir visai plašs un ir izstrādāta arī plānotāju tēja. Klātesošie ZS „Kurmīšu” saimnieku klausījās ļoti uzmanīgi, kā arī uzdeva daudz jautājumu.

Pasākuma noslēgumā plānošanas speciālistus uzrunāja Krāslavas novada domes priekšsēdētāja 1. vietnieks Aleksandrs Jevtušoks, kas aicināja klātesošos apciemot Latgali un Krāslavas novadu arī no darba brīvajā laikā un novēlēja katram seminārā iegūtās zināšanas realizēt dzīvē savā darbavietā.

Latgales plānošanas reģiona administrācijas vadītāja Iveta Maļina-Tabūne uzsvēra: „Jūs esat tie cilvēki, no kuriem ir atkarīgs, kurā virzienā attīstīsies jūsu teritorija. Paldies ministrijai par šo pasākumu, kas mūs uzmundrina, pamāca un parāda jaunas lietas, kas liek padomāt un paskatīties uz lietām no cita leņķa.”

Apliecinājumu par dalību un sertifikātus par prasmju pilnveidošanu vasaras skolas dalībniekiem pasniedza VARAM Valsts sekretārs Rinalds Muciņš, kurš, uzrunājot plānotājus, sacīja: „Mūsdienas prasa nemitīgi attīstīties un mācīties, jo tās zināšanas, ko mums dod skolā vai augstskolā, noveco tai brīdi, kad mēs to izglītības iestādi pabeidzam. Tāpēc mums nemitīgi jāattīstās. Valsts panākums ne vienmēr ir resursu vai spēka daudzums, valsts panākums ir zināšanu daudzums!”

Valsts sekretārs pauda cerību, ka iegūtās zināšanas plānotāji nodos tālāk novados cilvēkiem, kuri viņiem uzticas, cer uz viņiem un gaida attīstību un izaugsmi.

Jāpiebilst, ka šis pasākums tiek finansēts no Norvēģijas finanšu instrumenta 2009.-2014. gada perioda programmas „Kapacitātes stiprināšana un institucionālā sadarbība starp Latvijas un Norvēģijas valsts institūcijām, vietējām un reģionālajām iestādēm” Divpusējās sadarbības fonda.

Juris Roga,
autora foto



Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  
pirmdiena, 01.04.2024
09:58 Pasākumi

Dienas foto

  • Valentīna Zlidņa piemiņas izstādes atklāšana

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde