otrdiena, 16. aprīlis, 2024Vārda diena: Alfs, Bernadeta, Mintauts
crest1 crest2

Akcija „Atpakaļ uz skolu 2021. gada 5. maijā

Pievienots: 11.05.2021

No 12. aprīļa līdz 14. maijam visā Latvijā arī šogad norisinās akcija  „Atpakaļ uz skolu/Atpakaļ uz universitāti”. Tās laikā Eiropas Savienības institūciju darbinieki, valsts un pašvaldības iestāžu pārstāvji, NVO aktīvisti un citi Eiropas lietu eksperti sazinās ar izglītības iestādēm, lai ar jauniešiem dalītos savās zināšanās un darba pieredzē par Eiropas Savienību. Akcijas mērķis ir sniegt jauniešiem unikālu iespēju pārrunāt Eiropas Savienības jautājumus ar cilvēkiem, kuri ikdienā saskaras ar dažādām Eiropas Savienības politikas jomām.  

Arī mēs  nolēmām  piedalīties akcijā, kuras ietvaros 5. maijā ar jauniešiem tiešsaistē tikās Agnis Sauka, Eiropas Komisijas  Juridiskā dienesta loceklis.  Saruna un diskusijas  izvērtās par Eiropas Savienības   vēsturi, Latvijas  ceļu  uz   ES, par  ikviena  cilvēka  ikdienas saskari ar Eiropas Savienību, par  likumu  rakstīšanu, pieņemšanu, prasmi tos saprast. Darbs  sabiedrības labā, līdera dotības, zināšanas,  valodu prasmes, vērtīgas rakstura īpašības.  Agnis  dalījās  savās  pārdomās  par  karjeras  izvēli, par to, cik  svarīga  jauniešiem  ir  laba izglītība -  investīcija  veiksmīgā nākotnē. Ikviens   cilvēks savā  dzīvē  piedzīvo gan šaubas, gan apjukumu pirms izvēlas savas karjeras ceļu. Izvēle „es būšu…” var mainīties  vairākkārt.  Dzīvē  nākas sastapties ar cilvēkiem, kas  ienāk  tikai  uz  īsu  brīdi, bet   ietekmi  atstāj  uz  visu  mūžu,  mainās  arī  turpmākā  karjeras izvēle. Ir vērts būt vērīgam, lai nepalaistu garām labu padomu vai ieteikumu.

   Lūk, tikai daži mūsu jauniešu viedokļi  par tikšanos: „Vakardienas konference bija ļoti informatīva un noderīga. Es daudz uzzināju no zinoša cilvēka. Tas man palīdzēja saprast, vai es vēlos doties izvēlētajā profesijā”, „šī tikšanās pavisam nebija nogurdinoša, bija ļoti patīkami klausīties. Sapratu, ka neesot  dzimtajā valsti, tu tik un tā  vari darīt daudz tās labā”,  „Agnis prot ieinteresēt  publiku, tāpēc bija patīkami klausīties.”

Pateicamies  Agnim par  interesantu sarunu, par  iespēju  attālināti  izgaršot   beļģu vafeles, mīdijas ar  frī kartupeļiem, iepazīt  viņa  darba specifiku  jurisprudencē, par latviešu  kultūras  popularizēšanu  Briselē! Paldies  akcijas „Atpakaļ uz skolu/Atpakaļ uz universitāti 2021” koordinatoriem  un jaunatnes organizācijai „Klubs „Māja” - jaunatne vienotai Eiropai”.

 Tikšanās organizatori


Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  
pirmdiena, 01.04.2024
09:58 Pasākumi

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde