otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Izveidots brīvprātīgo palīdzības tīkls pārtikas piegādēm risku grupām un cilvēkiem pašizolācijā vai karantīnā

Pievienots: 25.03.2020

No 17. Līdz 20. martam norisinājās virtuālais hakatons HackForce, kura mērķis bija meklēt risinājumus koronavīrusa krīzes radītajiem izaicinājumiem. Starp uzvarētājiem ir kustība #paliecmājās – brīvprātīgo tīkls, kas bez maksas vēlas palīdzēt ar pārtikas un citu preču piegādi tiem, kas ir riska grupā vai atrodas mājās karantīnā. Saņemt #paliecmājās palīdzību var jebkurš– zvanot pa tālruni 25661991 vai apmeklējot mājas lapu www.paliec-majas.lv.

 Kopš Latvijā ticis izsludināts ārkārtas stāvoklis, pašizolācijā un karantīnā atrodas tūkstošiem iedzīvotāju. Īpaši svarīga pašizolācija ir vecāka gada gājuma cilvēkiem, kā arī tiem, kam ir hroniskas saslimšanas. Šiem cilvēkiem pat vienkāršs gājiens uz veikalu var izrādīties īpaši bīstams. Tikpat kritiskā situācijā ir arī cilvēki, kam pēc atgriešanās no ārzemēm obligāti nepieciešams uzturēties 14 dienu pašizolācijā, bet nav pieejams tuvinieku atbalsts.

 Lai palīdzētu šiem cilvēkiem un reizē arī pasargātu citus iedzīvotājus no iespējamās inficēšanās ar Covid-19, #paliecmājās piedāvā brīvprātīgo palīdzību iepirkumu – pārtikas produktu un citu sadzīves preču sagādē -, mājdzīvnieku izvešanā pastaigās un emocionālā atbalsta sniegšanā. #paliecmājās īpaši aicina pieteikt palīdzību tos, kas nelieto digitālās tehnoloģijas un atrodas Covid-19 riska grupā zvanot pa tālruni: 25661991.Tāpat arī aicinām kaimiņus, aprūpētājus un sociālos darbiniekus mudināt līdzcilvēkus zvanīt un pieteikt palīdzību.

 Lai nodrošinātu pēc iespējas lielāku palīdzības apjomu, #paliecmājās aicina pieteikties brīvprātīgos, kas vēlas palīdzēt ar pārtikas un citu preču piegādi un citām vajadzībām, piesakot savu dalību mājas lapā www.paliec-majas.lv. Pieteikties var ikviens iedzīvotājs neatkarīgi no atrašanās vietas, kam nav konstatēts Covid-19, kas pēdējo 14 dienu laikā nav bijis ārzemēs, kā arī nav bijis kontaktā ar iespējamu Covid-19 slimnieku.

 Mājaslapa pieejama latviešu valodā un tās izstrāde citās valodās šobrīd tiek veikta, taču zvani gan latviešu, gan krievu, gan angļu valodā tiek pieņemti jau tagad.

 Par kustību #paliecmājās:

#paliecmājās ir valsts, pašvaldību un Latvijas uzņēmumu atbalstīts projekts, kas darbojas sabiedrības labā – tāpēc preču piegāde ir bez maksas, un par samaksu par precēm jāvienojas ar brīvprātīgo, kas sniedz palīdzību. #paliecmājās projekts tika ierindots starp pieciem labākajiem HackForce hakatonā, saņemot atbalstu no Latvijas investīciju un attīstības aģentūras, Ekonomikas ministrijas un uzņēmumiem: Latvijas Mobilais Telefons, Swedbank, Ubiquity, TechHub Riga, Microsoft, Ogilvy.

Partneri: Sonido zvanu centrs, Latvijas Samariešu apvienība, Paēdušai Latvijai un Mobilly.

 Sekojiet mums:

WEB
Facebook

 Informāciju sagatavoja: Biedrība “Paliec Mājās”, info@paliec-majas.lv


Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde