otrdiena, 16. aprīlis, 2024Vārda diena: Alfs, Bernadeta, Mintauts
crest1 crest2

Kā neiekrist finanšu krāpnieku slazdos

Pievienots: 03.06.2021

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK), Valsts policija un citas institūcijas regulāri no iedzīvotājiem saņem informāciju par gadījumiem, kad krāpnieki izkrāpuši vai mēģinājuši izkrāpt finanšu līdzekļus.

Lai brīdinātu iedzīvotājus būt piesardzīgiem un izglītotu par biežāk sastopamiem krāpšanas gadījumiem un krāpnieku paņēmieniem, FKTK sagatavojusi skaidrojošus informatīvos materiālus.

Informatīvo materiālu vadmotīvs ir „Septiņreiz nomēri, pirms rīkojies”, proti, FKTK aicina iedzīvotājus rūpīgi izvērtēt saņemto piedāvājumu ieguldīt vai citu finanšu informāciju un lēmumu par savām finansēm pieņemt nesteidzīgi, bez citu personu izdarīta spiediena.

Materiāls „Uzmanies no finanšu krāpniekiem” skaidro, kādas pazīmes raksturo krāpnieku darbību un kā rīkoties, ja piezvanījis krāpnieks.

Materiāls „Uzmanies no nelicencētiem ieguldījumu pakalpojumiem” brīdina uzmanīties no ieguldījumu pakalpojumu piedāvātājiem, kas nav saņēmuši atļauju darbībai Latvijā. FKTK uzrauga tikai licencētus tirgus dalībniekus, un tikai darījumos ar licencētiem ieguldījumu piesaistītājiem klientu un viņa ieguldītos līdzekļus aizsargā valsts.

FKTK tīmekļvietnē atrodama papildu informācija:

- ieguldījumu pakalpojumu sniedzēji, kuriem ir tiesības strādāt Latvijā https://www.fktk.lv/tirgus-dalibnieki/ieguldijumu-pakalpojumu-sniedzeji/,

- brīdinājumi par nelicencētu pakalpojumu sniedzējiem, ar kuriem nedrīkst sadarboties https://www.fktk.lv/klientu-aizsardziba/bridinajumi-par-nelicencetiem-pakalpojumu-sniedzejiem-un-aizdomigiem-finansu-darijumiem/,

- informācija, kā atpazīt nelicencētu pakalpojumu piedāvājumus un krāpšanas mēģinājumus un kur vērsties, ja cilvēks kļuvis par upuri krāpniekiem vai uzrunāts sadarboties ar nezināmām personām https://www.fktk.lv/klientu-aizsardziba/uzmanies-neiekriti-krapnieku-un-nelicencetu-pakalpojumu-sniedzeju-lamatas/.

Airisa Ādamsone,
Komunikācijas un finanšu pratības daļa
sabiedrisko attiecību speciāliste

 

Faili:
Finansu_krapnieki.pdf
Nelicenceti_pakalpojumu_sniedzeji.pdf

Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  
pirmdiena, 01.04.2024
09:58 Pasākumi

Dienas foto

  • Valentīna Zlidņa piemiņas izstādes atklāšana

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde