otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Māksla rotā Krāslavā!

Pievienots: 04.03.2020

Krāsaini un radoši aizritēja šī gada 26. februārī vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas programmas „Radi rotājot” noslēguma pasākums Krāslavas Kultūras namā (KN). Izglītības iestāžu interešu izglītības pulciņu audzēkņi un viņu skolotāji bija sapulcējušies kopā, lai rādītu un novērtētu cits cita darbu. Programmā „Radi rotājot” šajā mācību gadā ir ietvertas trīs jomas: izstāde, tērpu kolekciju skate un radošo darbnīcu konkurss. Krāslavas novadā šajā programmā pieteicās un piedalījās 3 izglītības iestādes - Indras pamatskola, Varavīksnes vidusskola un Krāslavas Bērnu un jauniešu centrs.

Vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas darbu izstādē Krāslavas KN no 18. līdz 26. februārim tika piedāvāti apskatei bērnu un jauniešu veidoti 43 darbi. Mūsdienīgi puzuri, rotaslietas, neordināri trauki, sienas dekori, inovatīvas lampas…

Tērpu kolekciju skate un radošo darbnīcu konkurss norisinājās tajā pašā dienā. Visi apmeklētāji varēja piedalīties 6 darbnīcu piedāvātajā radošajā procesā, veidojot rotas un rotājumus. Varēja just līdzi un priecāties par bērnu pašu modelētajiem, šūtajiem un demonstrētajiem tērpiem trīs kolekcijās, ko piedāvāja Krāslavas BJC un Indras pamatskola.

Pasākumu kuplināja Indras pamatskolas 5.-6. klašu tautas deju kolektīvs „Indriņa”, vadītāja Lidija Trušele.

Paldies žūrijai - Ērikai Zarovskai, Maijai Šuļgai, Ritai Vekšinai, Irēnai Pauliņai un Lidijai Trušelei - kura izvērtēja bērnu veikumu, dalījās savās izjūtās ar skolotājiem un veica atlasi uz II kārtu, kas norisināsies aprīlī Rēzeknē.

Paldies Indras pamatskolas pulciņa skolotājai Ērikai Urbanovičai, Varavīksnes vidusskolas skolotājām Jevģēnijai Sergejenko un Vijai Plotkai, Krāslavas BJC skolotājiem Žannai Garbrēderei, Larisai Kizjalo, Ainai Gubai un Imantam Dzirkalim par radošu, inovatīvu, svētku tēmai atbilstošu un gadu no gada jo augstvērtīgāku ieguldīto darbu pulciņos.

Paldies Krāslavas KN kolektīvam par atsaucību, organizējot kārtējos novada interešu izglītības pasākumus.

Prieks, ka Rēzeknē, Latgales mērogā, Krāslavas novadu pārstāvēs radoši, zinoši un darboties griboši „jaunie mākslinieki”. Turēsim īkšķus, jo vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas jomas dalībnieki līdzās dejotājiem, dziedātājiem, teātra spēlētajiem arī gatavojas būt to skolēnu vidū, kuri vasarā sabrauks Rīgā uz XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem.

 Aina Guba,
vizuālas un vizuāli plastiskās mākslas  jomas koordinatore Krāslavas novadā

 



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde