ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

No idejas līdz rezultātam – komandas kopdarbs!

Pievienots: 06.09.2022

Saulainajā 2. septembra pēcpusdienā tika svinīgi atklāta jaunizbūvētā skolēnu dienesta viesnīca Krāslavā, kas ir tapusi Eiropas Savienības struktūrfondu projekta darbības programmas „Izaugsme un nodarbinātība” 8.1.2. specifiskā atbalsta mērķa „Uzlabot vispārējās izglītības iestāžu mācību vidi” projekta 8.1.2. 0/17/I/035 „Krāslavas novada izglītības iestāžu infrastruktūras sakārtošana un mācību vides uzlabošana (Pils ielā 5 un N.Rancāna ielā 4) ietvaros. Lai visu īstenotu, nonāktu no idejas līdz rezultātam, tas bija komandas kopdarbs!

Uzrunājot klātesošos, projekta vadītāja Juta Bubina sacīja: „Projekts tika aizsākts 2015. gadā, un šobrīd es jūtos kā mamma, kura izlolojusi savu bērnu un pēc septiņiem gadiem palaiž pasaulē. Krāslavas pašvaldības projektā bija iesaistītas divas skolas - Krāslavas ģimnāzija un Krāslavas Varavīksnes skola. Projekta ietvaros esam paveikuši daudz: tika ierīkots pils parka stadions, veikti remontdarbi abās skolās, iegādātas ergonomiskas mēbeles mācību klasēs, jauna datortehnika un uzbūvēta šī dienesta viesnīca.”

Pēc Jutas teiktā, jaunizbūvētā skolēnu dienesta viesnīca Krāslavā tās iemītniekiem stratēģiski izdevīgā vietā – blakus peldbaseinam un caur gaiteni ēka savienota ar Krāslavas novada Mūzikas un mākslas skolas ēku. Dienesta viesnīca nodrošinās ērtus un patīkamus uzturēšanās apstākļus jauniešiem, kuri nedzīvo izglītības iestāžu tuvumā. Ar šo viesnīcas atklāšanu sperts svarīgs solis vides sakārtošanā Krāslavā.

„Bieži aizmirstam, ka skolēni ne tikai mācās, bet viņiem svarīgi arī atpūsties, pievērsties sociālam un radošam aktivitātēm,” turpināja Juta. „Šī jaunā ēka kļūs par otrajām mājām tās iemītniekiem. Novēlu piepildīt katru no šīm istabiņām pilnu ar prieka smiekliem, sapņiem un neaizmirstamiem mirkļiem!”

Dienesta viesnīcas atklāšanas pasākumā pašvaldību pārstāvēja Krāslavas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja 1. vietnieks Aleksandrs Jevtušoks, kurš kopā ar projekta vadītāju pārgrieza tradicionālo sarkano lentīti. Bet cilvēki vēl nesteidzās doties telpās, turpinājās apsveikumi un dāvināšanu pasniegšana.

Novada Izglītības pārvaldes vadītāja Lidija Miglāne: „Mūsdienīgās un labiekārtotās istabiņās dzīvos mūsu novada izglītojamie no ģimnāzijas, Varavīksnes un RVT Krāslavas struktūrvienības. Tas ir nozīmīgs ieguldījums mūsu nākotnē un mūsu bērnos!”

Krāslavas ģimnāzijas direktors Jānis Tukāns: „Laikā, kad laiku skolu tīkls sarūk, daudziem bērniem līdz skolai jāmēro 20-30 km, kādām pat vēl tālāk, tāpēc pieprasījums pēc dienesta viesnīcas ir audzis vismaz divkārt. Šodien smaidīgi atklājam vienu no skaistākām, ja ne visskaistāko celtni. Mūsu uzdevums ir to visu saglabāt tikpat skaistu ilgus, jo ilgus gadus.”

Uz pasākumu bija ieradies arī Jēkabpils PMK valdes priekšsēdētājs Māris Dimants, būvdarbu vadītājs Artis Auzāns, citas amatpersonas. Pasākuma dalībniekus izklaidēja 5. klašu ansamblis „Notiņas”, kas izpildīja dziesmu „Telefons”.

Dienesta viesnīcas divos stāvos kopumā var izmitināt 52 personas, tostarp ir 20 divvietīgās istabiņas, četras trīsvietīgās istabiņas, tai skaitā četras istabiņas cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Ēkā ir virtuve dienesta viesnīcas iemītnieku vajadzībām, mācību un atpūtas zāle, pacēlājs, kā arī saimniecības un tehniskās telpas. Paredzēts praktiski viss nepieciešamais, tostarp ēkā ir pietiekoši daudz rozetes, lai ērti uzlādētu dažādas mobilās ierīces. Juta sacīja, ka viņas sapnis ir nākotnē panākt lielāku mājas sajūtu un katru dzīvojamo istabiņu aprīkot vismaz ar nelielu ledusskapi.

Juris Roga,
autora foto
Fotogalerija


Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
otrdiena, 05.03.2024
pirmdiena, 18.03.2024
09:58 Pasākumi
14:56 Izstāde

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde