ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Ceļojums pa Eiropu ar maizes garšu

Pievienots: 24.02.2023

Krāslavas novada Centrālajā bibliotēkā notika otrā tikšanās no jaunā pasākumu cikla „Pasaule ceļotāja acīm”, šoreiz - ar Mariju Mickeviču. Pasākums noritēja interesantā gaisotnē un jaukā noskaņā, to ieskandināja vokālais ansamblis „Krāslaviņa”, vadītāja Olga Grecka.

Nekur nevar doties bez ceļa maizes, arī šodien, uzsākot virtuālo ceļojumu ar Mariju, neiztika bez maizes, ko uzcepa viņa pati. Ceļojuma laikā cilvēks ar visiem maņas orgāniem izjūt, neparasto un interesanto un mēs, pasākuma dalībnieki, jutām līdzi. Ceļojot mēs gūstam vairāk, kā jebkādā citā veidā. Dažreiz diena pavadīta svešumā sniedz vairāk nekā desmit gadu dzīves mājās.

Marija dalījās ar skaistām atziņām par saviem ceļojumiem: „Mēs uzņemam fotogrāfijas, lai tās kalpotu kā biļetes atpakaļ uz mirkli, kas piedzīvots, bet zudis. Uzsāku savu ceļojumu Francijā, caur Parīzi uz Turciju. Iegriezāmies Beļģijā, aplūkojām kārdinoši garšīgās beļģu vafeles un Briseles parlamentu. Turpinot ceļojumu Dānijā, apskatījām neparasto māju arhitektūru.”

Ieskatu Portugālē Marija uzsāka ar vērienīgo Fatimas sanktuāriju un stāstu par Portugāles mūziku. Alfama ir viens no tiem pilsētas rajoniem, kurā var klausīties Lisabonas fado. Šis portugāļu tradicionālas mūzikas žanrs dzimis Lisabonā tādu cilvēku vidū, kas nebija raduši izteikt savas domas, rakstot, kuri nebija, izglītoti, bet mūzika un dziesmas bija viņu iespējas izsacīt pasaulei savas jūtas, pārdzīvojumus, iespaidus un emocijas.

Marija: „Ungārijā iepazinām Budapeštas ielas, Itālijā - tādas vietas, kā Roma, Melpignano un Otranto, savukārt Bulgārijā apskatījām Jambolu un Sozopoli.”

Ieskats Spānijā sākās ar vēsturisko šedevru Romas katoļu baznīcas katedrāli - Santiago de Compostela. Turpinājumā tika apskatīta Vimianzo - neliela pilsētiņa Galīcijā. Vimianzo pils, kas pašlaik pieder pašvaldībai, ir viena no vislabāk saglabātajām pilīm Galīcijā. Pilī ir ierīkots rokdarbu centrs. Darbojas tradicionālā izstāde, kur var redzēt un iepazīt Galīcijas vēsturi, tradīcijas.

Pasākuma nobeigumā Marija dalījās ar saviem iespaidiem, kas gūti no ceļojuma pa Norvēģijas fjordiem. Šajā pēcpusdienā dzirdētais mums paliks atmiņā ar skaistām bildēm, neparasto mūziku un svaigas maizes smaržu.

Cikla „Pasaule ceļotāja acīm” nākamais pasākums notiks martā, sekojiet informācijai!

Margarita Žavnerčika, bibliotekāre
Autores un Ilonas Cabules foto



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
otrdiena, 05.03.2024
pirmdiena, 18.03.2024
09:58 Pasākumi
14:56 Izstāde

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde