piektdiena, 19. aprīlis, 2024Vārda diena: Fanija, Vēsma
crest1 crest2

Dagdas Vissvētākās Trīsvienības Romas katoļu baznīcas teritorijas labiekārtošana

Pievienots: 26.10.2022

Krāslavas novada pašvaldības finansētajā mazo grantu projektu konkursā „Iedzīvotāji veido savu vidi – 2022” nereģistrēta iedzīvotāju grupa „Jauniešu grupa ar īpašām vajadzībām un viņu domubiedri” ieguva finansējumu projektam „Garīgais un vides skaistums - Dagdas Vissvētākās Trīsvienības Romas katoļu baznīcas žoga un centrālās ieejas vārtu krāsošana”.

Dagdas Vissvētākās Trīsvienības Romas katoļu baznīca ir valsts arhitektūras piemineklis.To bieži apmeklē ne tikai Latvijas cilvēki, bet arī ārzemju tūristi, kā arī dievnams nereti tiek fotografēts/filmēts materiālos, kas prezentē Dagdas pilsētu. Mūsu sabiedrībai svarīgo kultūrvēsturisko vietu iežogo žogs un ieejas vārti. Taču ilgu gadu gaitā tie pazaudēja savu kādreizējo pievilcīgo izskatu, bojājot baznīcas vizuālo iespaidu. Draudzes cilvēkiem nav vienaldzīgs savas baznīcas ēkas, tās žoga un apkaimes izskats. Tāpēc jau vairākus gadus aktīvākie draudzes cilvēki cenšas sakopt/labiekārtot kādu no sava dievnama apkārtnes stūrīšiem. Šoreiz projekta īstenošanas rezultātā baznīcas centrālās ieejas vārti un žogs atguva vizuāli pievilcīgo izskatu, padarot kultūrvēsturisko piemiņas vietu patīkamāku tās apmeklētājiem - vietējiem iedzīvotājiem un ārzemju tūristiem. Projekta darba grupa, veicot paredzētos darbus, piesaistīja arī Dagdas Jauniešu iniciatīvu centra (JIC) brīvprātīgos palīgus un citus aktīvākos vietējos iedzīvotājus, kā arī speciālistus ar pieredzi restaurācijas vai būvdarbu veikšanā.

Lai aktivizētu arvien vairāk vietējo iedzīvotāju līdzdarboties savas un citu cilvēku dzīves kvalitātes uzlabošanā ar vadmotīvu „Sabiedrība ar dvēseli” sadarbībā ar Dagdas katoļu draudzes dekānu Pāvelu Odiņu, draudzes locekļiem, veselības un sociālo pakalpojumu centru „Dagda”, Dagdas vidusskolu, invalīdu brālību „Nema” un Dagdas JIC projekta ietvaros tika organizēts arī pasākums „Ražas jeb Pateicības svētki”. Katoļticīgiem cilvēkiem Ražas svētki ir ļoti nozīmīgs notikums, kas pulcē ļoti daudz ticīgo cilvēku. Svētku galvenais akcents ir pateicība Dievam par jauno ražu. Tāpēc arī šogad, sakot Dievam paldies par ražu, baznīcas altāris, āra teritorija un centrālās ieejas vārtus rotāja pateicības dāvanas - augļi un dārzeņi. Tas padarīja Ražas svētkus vēl skaistākus, vairoja daudzu cilvēku prieku un, iespējams, arī vēlmi līdzdarboties aktivitātēs, kas var padarīt apkārtējo vidi patīkamāku.

Olita Goligina,
projekta vadītāja
Autores foto



Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde