piektdiena, 19. aprīlis, 2024Vārda diena: Fanija, Vēsma
crest1 crest2

Ģimnāzisti sadarbojas ar vecākiem

Pievienots: 23.12.2022

Ideja klases stundas organizēt kopā ar vecākiem radās Krāslavas ģimnāzijas 11.b klases vecāku sapulces laikā, kad sapratu, ka skolēnu vecākiem ir tik interesantas profesijas un nodarbošanās. Vecāki bija atsaucīgi un ir notikušas jau divas klases stundas, kuras vadīja vecāki, iepazīstinot ar darbu Krāslavas Tūrisma informācijas centrā (TIC), Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) un Valsts Mežu dienestā.

Lai izzinātu vecāku profesijas, svešvalodu apguves un projektu izveides nozīmi, 16. novembrī klases stundu rīkojām Krāslavas Amatniecības centrā. Uz centru mūs uzaicināja Artēmija mamma Tatjana Kozačuka, kura ir Krāslavas TIC (Tūrisma informācijas centra) vadītāja. Viņa ir daudzu projektu realizētāja, kuras radošās idejas veido Krāslavu par pilsētniekiem un tūristiem patīkamu vietu. Par savu darbu NVA stāstīja Alises mamma Olga Kuzņecova, kura ir nodarbinātības organizatore un atbild par konkurētspējas paaugstināšanas pasākumiem. Izrādās, ka abas mammas sākumā ir studējušas ekonomiku, bet visu laiku papildina savas zināšanas.

Mums bija patīkams pārsteigums, ka Amatniecības centrā darbojas sešas mūsdienīgi iekārtotas darbnīcas. Ceram, ka nākamgad arī mēs padarbosimies kādā darbnīcā. Paldies Artēmija mammai par sirsnīgo uzņemšanu, gardo pīrāgu un „Kurmīšu” tēju.

7. decembrī klases stundu vadīja Raivja tētis Oskars Radivinskis, kurš pastāstīja gan par darba pienākumiem Valsts mežu dienestā, gan iepazīstināja ar instrumentiem, kurus ikdienā lieto mežziņi. Stundā skolēni uzzināja kā Meža dienests sadarbojas ar Dabas pārvaldi, dažādiem dienestiem, Valsts policiju, veic dzīvnieku uzskaiti, medību procesa organizēšanu Latvijā un meža kvalitātes novērtēšanu.

Kur mācīties, lai kļūtu par mežzini? O. Radivinskis ieteica Ogres Meža tehnikumu, LLU Meža fakultāti Jelgavā, kuru absolvēja arī viņš.

Renārs un Daniels uzskata, ka stunda bija vērtīga, jo daudz uzzināja par meža dienestu, varēja izpētīt kartes, kompasus un dažādas mērierīces.

Viktorija Z. atzina, ka Raivja tētis ir labs stāstnieks, interesanti klausīties par pienākumiem un tiesībām.

Alise un Andra raksta, ka klases stunda bija saistoša un varēja just, ka darbs sagādā gandarījumu.

Raivja tētis atgādināja, ka der arī ieklausīties vecāku padomos, jo mācīties Ogres tehnikumā ieteikusi viņa mamma.

Lepojos, ka manas klases skolēnu vecāki ir atsaucīgi, radoši, darbīgi un palīdz karjeras izglītībā. Ceru, ka sadarbība turpināsies un varēsim tuvāk iepazīt citas profesijas!

Dzintra Rateniece,
Krāslavas ģimnāzijas 11.b klases audzinātāja
Autores foto



Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Dienas foto

  • Valentīna Zlidņa piemiņas izstādes atklāšana

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde