otrdiena, 16. aprīlis, 2024Vārda diena: Alfs, Bernadeta, Mintauts
crest1 crest2

Nometnes „Kusties, baudi, sapņo!” dienasgrāmata

Pievienots: 25.08.2020

Biedrība „Pīlādzītis klubs” no šī gada 19. līdz 23. augustam organizēja bezmaksas dienas atpūtas un piedzīvojumu nometni Krāslavas novada bērniem „Kusties, baudi, sapņo!”. Nometnes mērķis bija saprotamā veidā izglītot bērnus par veselīgu dzīvesveidu.

Nometnē piedalījās 20 Krāslavas bērni vecumā no 5 līdz 12 gadiem un viņu vecāki. Nometnes programmā bija rīta vingrošana, dažādas kustību aktivitātes, praktiskās nodarbības par drošību un veselību, izpriecas un spēles. Veselīgas un garšīgas pusdienas gādāja kafejnīcas „Mārīte” pavāri. 

Nometne tika atbalstīta Latvijas valsts budžeta finansētās programmas „Ģimenei draudzīga pašvaldība” atklāta projektu pieteikumu konkursa NVO un pašvaldībām „Ģimenei draudzīgas vides veidošana” ietvaros. Finansējuma administrētājs - Sabiedrības integrācijas fonds.

19. augustā notika sporta stafešu un batutu lecamā diena. Bērni apguva arī batuta drošas lietošanas prasmes.

20. augustā bija dārza kustību spēļu diena un līdzsvara treniņš - iešana un balansēšana uz plakanās lentas „slackline”. Līdzsvara trenēšana ir ļoti būtiska, jo tas ir tiešākais dialogs starp cilvēka ķermeni, prātu un dabas likumiem. Pasākums notika tā saucamajā „Vārnu mežā”, kur Krāslavas pilsētvidē var sastapt staltas priedes, kas veido gan skaistu ainavu, gan var tikt izmantotas „slackline” un kustību aktivitātēs.

21. augustā bērni piedalījās drošības dienas aktivitātēs, bet dienas devīze bija „Supervaronim nepazust!”. Dalībnieki apguva mazo supervaroņu superspējas un izpildīja dažādus uzdevumus: uzzināja, ko darīt, ja esi nokļuvis ķezā, kādiem svešiniekiem var uzticēties un lūgt palīdzību; nostiprināja zināšanas par palīdzības tālruni un atkārtoja, kā rīkoties sarunā ar palīdzības dienestu operatoriem; bērni izgatavoja vecāku vizītkarti ar mājas adresi un vecāku telefona numuru, kā arī tika galā ar citiem jautājumiem.  

22. augustā bērni kopā ar vecākiem piedalījās sporta dienas aktivitātēs Krāslavas stadionā. Sporta skolas direktors Artis Upenieks iepazīstināja dalībniekus ar stadionu, tā iekārtojumu, dažādu aprīkojumu un inventāru. Atgādināja par kārtības noteikumiem un drošības tehniku sportojot. Pasākuma turpinājumā kustības „KustiNācija” vēstnese Sņežana Petroviča mudināja bērnus un pieaugušos kustēties vismaz 30 minūtes piecas reizes nedēļā, jo fiziskās aktivitātes ir veids, kā rūpēties par savu veselību un arī atrast jaunus draugus. Kopā ar Sņežanu Petroviču nometnes dalībnieki izpildīja dažādus sporta vingrojumus, kurus katrs var turpināt izpildīt mājas apstākļos, vai ārā. Sabiedrības informēšanas kampaņas „KustiNācija” mērķis ir aktīvi iekustināt iedzīvotājus visā Latvijā, tādējādi veicinot kustīgu dzīvesveidu kā vērtību un palielinot regulāru fizisku aktivitāšu veikšanu ikdienā.

23. augustā bērni nostiprināja pēdas muskulatūru, iesaistījās stafetēs, kopā ar vecākiem apguva dažādas kustību spēles un nostiprināja zināšanas par skolēnu dienas režīmu. Dienas nobeigumā visi kopā gāja krāsaino karogu parādē un svinīgi noslēdza vasaras nometni pie mielastu galda. 

Dienas vasaras nometne ar sporta aktivitātēm un divām aktivitāšu dienām Krāslavas novada bērniem (kopā ar vecākiem) veicināja ģimeņu atbalsta politikas jautājumu risināšanu Krāslavas pašvaldībā un deva labu ģimeņu sadarbības pieredzi.

Biedrība „Pīlādzītis klubs” izsaka pateicību Krāslavas pašvaldības aģentūras „Labiekārtošana K” direktoram Ēvaldam Cauņam un aģentūras darbiniekiem par „Vārnu meža” teritorijas uzkopšanu un palīdzību ar balansēšanas lentas uzstādīšanu. Izsakām pateicību par veselīgām un garšīgām pusdienām SIA „Lekon” kafejnīcas „Mārīte” darbiniekiem un personīgi Lilijai Tjapkinai. Pateicamies Krāslavas Sporta skolas direktoram Artim Upeniekam par interesantu ekskursiju pilsētas stadionā, kustības „KustiNācija” vēstnesei Sņežanai Petrovičai par sporta nodarbību bērniem un vecākiem. 

Nometnes skolotājas Jeļena Vorošilova, Zinaīda Bernāte, Ilona Eisaka pateicas visiem bērniem un viņu vecākiem par aktīvu iesaistīšanos un atbalstu!



Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  
pirmdiena, 01.04.2024
09:58 Pasākumi

Dienas foto

  • Valentīna Zlidņa piemiņas izstādes atklāšana

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde