piektdiena, 19. aprīlis, 2024Vārda diena: Fanija, Vēsma
crest1 crest2

Priedaines Romas katoļu baznīcas prāvesta Januša Bulaša apsveikums

Pievienots: 29.03.2018

Cienījamie krāslavieši!

Sirsnīgi sveicu Jūs gaidāmajos Kristus Augšāmcelšanās svētkos, uzrunājot ar šiem svētajiem vārdiem: „Kristus ir augšāmcēlies!”

Šajās dienās mēs atceramies ne tikai vēsturisko notikumu, kas norisinājās Palestīnā pirms vairāk nekā diviem tūkstošiem gadu. Mēs atceramies par mīlestības, žēlsirdības un upurēšanās varoņdarbu.

Tas, ka mēs svinam Kristus augšāmcelšanās svētkus pavasarī, laikā, kad visa daba, visa pasaule augšāmceļas pēc ziemas miega, manuprāt, ir ļoti simboliski. Tieši pavasarī ir īstais laiks vēlreiz atcerēties par galveno augšāmcelšanos cilvēces vēsturē - Dieva Dēla Jēzus Kristus uzvaru pār nāvi. Pateicoties tam, cilvēkiem tika atvērtas durvis uz atpestīšanu.

Cilvēki ieguva iespēju salīgt mieru ar Radītāju un atjaunot ar viņu attiecības, kas bija sabojātas pēc grēkā krišanas. Dievs ir atvēris cilvēkiem savus apskāvienus: „Nāciet šurp pie Manis visi, kas esat bēdīgi un grūtsirdīgi, Es jūs gribu atvieglināt.” Dievs sniedz mierinājumu, nodrošina sirdsmieru, kas nav atkarīgs no krīzes apstākļiem vai laikapstākļiem. Lieldienas ir svētki, kas cildina dzīves uzvaru pār nāvi, kad pēc ilga gavēņa mūsu dvēsele atkal ir tīra un atjaunota.

Kristus ir augšāmcēlies, lai arī mūsu ķermenis varētu augšāmcelties. Kāpurs mirst, pārvēršoties par kūniņu, bet pēc kāda laika pamet savu kapa vietu ar spīdošiem, spilgtiem spārniem, spēcīgs un skaists. Nomiris kāpurs, taču ir augšāmcēlies brīnišķīgs tauriņš, kas lido virs zemes. Daži saka - dzimis rāpot, lidot nevar, taču tas neatbilst patiesībai. Jo kāpurs ir dzimis, lai rāpotu, bet ir augšāmcēlies, lai lidotu. Tas ir mūsu nākamās augšāmcelšanās simbols. Mēs visi „rāpojam” pa zemi, meklējam sev iztiku un reizēm pat esam gatavi līst uz vēdera. Taču cilvēks ir paredzēts nevis rāpošanai pa zemi, bet gan lidojumam debesīs.

Pienāks tas brīdis, kad, pateicoties Kristus spēkam, visi būs augšāmcēlušies, un mūsu ķermeņi atjaunosies. Tās ir nākotnes pasaules Lieldienas, pāreja no iznīcības uz nemirstību.

No visas sirds novēlu Jums iegūt un saglabāt savā sirdī šo brīnišķo Dieva pasauli. Lai Kungs svētī Jūs un Jūsu tuviniekus! Vēlu Jums pavadīt Lieldienu svētkus mierīgi un priecīgi. Lai Dievs Jūs sargā!

Ar cieņu un lūgšanu par Jums -
priesteris Janušs Bulašs

31. martā, Svētajā Sestdiena, plkst.18.00 – Sv.Mise Priedaines Romas katoļu baznīcā (uguns, ūdens un produktu svētīšana).


Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Dienas foto

  • Valentīna Zlidņa piemiņas izstādes atklāšana

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde