otrdiena, 16. aprīlis, 2024Vārda diena: Alfs, Bernadeta, Mintauts
crest1 crest2

Aizvadīta Krāslavas novada tūrisma uzņēmēju sanāksme

Pievienots: 12.04.2022

Krāslavas novada pašvaldības Tūrisma informācijas centrs (TIC) ik gadu uz sanāksmi aicina Krāslavas novada tūrisma uzņēmējus. Tas ir ikgadējs pasākums, kuru labprāt apmeklē liels skaits tūrisma nozarē strādājošo. Pēc divu gadu pārtraukuma, kad bija pulcēšanās ierobežojumi, šogad, 6. aprīlī, 40 Krāslavas novada tūrisma uzņēmēji pulcējās, lai pārrunātu aktuālos jautājumus tūrismā.

Pa šo laiku ir mainījusies visa pasaule, arī ceļotāju paradumi. Uzņēmējiem ir jāmācās pielāgoties, būt elastīgiem un sekot līdzi aktualitātēm pasaulē.

Sanāksmi atklāja Krāslavas novada pašvaldības TIC vadītāja Tatjana Kozačuka. Savā uzrunā viņa izklāstīja pagājušās tūrisma sezonas statistikas datus, atskatījās uz paveiktajiem darbiem un ieskicēja jaunās ieceres un plānus, kā arī iepazīstināja ar uzņēmējiem, kas pagājušajā sezonā ieguvuši dažāda veida apbalvojumus. Viena no balvu saņēmējiem ir Karīna Stivriņa, brīvdienu mājas „Karina Home” īpašniece, viņa arī klātienē prezentēja savu uzņēmumu un veltīja klātesošajiem aizkustinošu uzstāšanos, dziedot dziesmas.

Novadu reformas rezultātā ir apvienoti Krāslavas un Dagdas novadi, kā arī 3 pagasti no bijušā Aglonas novada. Tagad Krāslavas novads ir kļuvis daudz lielāks, arī tūrisma piedāvājums kļuvis daudz plašāks un daudzveidīgāks. Šī gada sanāksmē uzņēmējiem bija iespēja arī savstarpēji iepazīties ar kolēģiem no Krāslavas novadam pievienotajām teritorijām, veidot sadarbību savā starpā un radīt ceļotājiem ērtu un pilnvērtīgu pakalpojumu klāstu.

Turpinājumā Krāslavas novada pašvaldības TIC speciāliste Inga Pudnika-Skerškāne stāstīja par jaunās tūrisma sezonas aktualitātēm un plānotajiem pasākumiem, tādiem kā LPMA rīkotā „Piļu un muižu apceļošanas akcija” (no 1. maija līdz 30. septembrim), Mājas kafejnīcu dienas (9.-10. jūlijs). Krāslavas novada pašvaldības TIC turpinās popularizēt aktīvās atpūtas iespējas, iesaistoties pasākuma „Lielais plosts 2022” (21. maijs), velomaršruta „Euro Velo 11” atklāšanas (7.- 8. maijs) un rudens pārgājiena (oktobrī) organizēšanā. Kopš 2022. gada Krāslavas novada TIC ir atbildīgs par tirdziņu rīkošanu Krāslavā. Tie pēc iepriekš saskaņota grafika tiks rīkoti Grāfu Plāteru ielai piegulošajā parkā un Grāfu Plāteru pils kompleksā.

Krāslavas novada pašvaldības TIC pakļautībā darbojas jaunatklātais Krāslavas Amatniecības centrs, kurā atvērtas četras darbnīcas. Centru varēja apmeklēt ikviens sanāksmes dalībnieks, kā arī iepazīties ar piedāvājumu katrā no četrām darbnīcām. Jaunais objekts, kas uzsāka darbu 2021. gada 14. jūlijā, veiksmīgi papildina kopējo Krāslavas pils kompleksa piedāvājumu un paildzina cilvēku uzturēšanos šajā vietā pat līdz vairākām stundām. Tieši šī iemesla dēļ aizvadītajā sezonā Krāslavas grāfu Plāteru pils komplekss saņēma Latgales gada balvu nominācijā „Labākais tūrisma produkts”.

Visa aktuālā Krāslavas novada pašvaldības tūrisma informācija lasāma tīmekļvietnē www.visitkraslava.com, par tūrisma jaunumiem, par Krāslavas novada TIC un Krāslavas Amatniecības centra rīkotajiem pasākumiem informācija publicēta sociālo tīklu vietnē „facebook”.

Veiksmīgu 2022. gada tūrisma sezonu vēlot,
Krāslavas novada pašvaldības TIC kolektīvs
Ingas Pudnikas-Skerškānes foto



Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  
pirmdiena, 01.04.2024
09:58 Pasākumi

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde