piektdiena, 19. aprīlis, 2024Vārda diena: Fanija, Vēsma
crest1 crest2

Krāslavas novada pašvaldība – viena no labākajiem Interreg programmas projektu īstenotājiem Latvijā

Pievienots: 04.10.2022

Šī gada 29. septembrī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā rīkoja Eiropas Savienības Strukturālo un investīciju fondu Interreg programmu 2014.–2020. gadu perioda noslēguma pasākumu.

Katras Interreg programmas vadošā iestāde nominēja vienu programmas partneri no Latvijas atzinības un balvas saņemšanai par veiksmīgu darbu programmas projektu īstenošanā un programmas vērtību popularizēšanā.

Svinīgajā pasākumā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Artūra Toma Pleša parakstītus atzinības rakstus un piemiņas dāvanas saņēma Balvu, Krāslavas, Valkas, Alūksnes un Jelgavas novadu pašvaldības, Rīgas valstspilsēta, Vidzemes plānošanas reģions, biedrība „Baltijas Vides Forums”, Latvijas Lauku tūrisma asociācija „Lauku ceļotājs” un „Vidzemes tūrisma asociācija”, kā arī Krāslavas novada Aleksandrovas pamatskola.

Krāslavas novada pašvaldība tika atzīta par labāko ārējās programmas īstenošanā. Šajā programmā pašvaldība kā vadošais partneris īstenoja divus projektus. Projekts „ENJOY BEING TOGETHER” veicināja sociālas sfēras attīstību, tai skaitā Multi-sensora centra izveidi Krāslavā, bet īpaši tika atzīmēts un novērtēts projekts „Kulinārā mantojuma un tradicionālo amatniecības prasmju saglabāšana un popularizēšana” (BELLA CULTURE). Projekta īstenošanas rezultātā lielākais pienesums Krāslavai ir Amatniecības centra izveide Krāslavas pils kompleksa staļļos.

Savukārt Aleksandrovas pamatskola, kas atrodas Krāslavas novada Konstantinovas pagastā, tika atzīta par labāko Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmā, īstenojot projektu „Relaksējoši-attīstošās vides izveide Latvijas un Lietuvas bērniem ar attīstības traucējumiem, dzīves kvalitātes uzlabošanai”.

Apbalvošanas pasākumā Krāslavas novada pašvaldību pārstāvēja Attīstības nodaļas vadītāja Ināra Dzalbe, Krāslavas novada Tūrisma informācijas centra (TIC) vadītāja un projekta „BELLA CULTURE” autore Tatjana Kozačuka, Krāslavas novada TIC speciāliste, projekta „ENJOY BEING TOGETHER” autore un vadītāja Edīte Lukša un protokola speciāliste Ieva Dzirkale. Aleksandrovas pamatskolu pārstāvēja skolas direktore Anita Malinovska.

Interreg projekti sniedz nozīmīgu ieguldījumu tūrisma, vides, kultūras, uzņēmējdarbības, inovāciju, izglītības, sociālajā un institūciju starptautiskās kapacitātes stiprināšanas jomās.

Foto: Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija
Vairāk foto šeit.



Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Dienas foto

  • Valentīna Zlidņa piemiņas izstādes atklāšana

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde