sestdiena, 20. aprīlis, 2024Vārda diena: Mirta, Ziedīte
crest1 crest2

Ģimnāzijas jaunieši iepazīst Saeimu

Pievienots: 13.12.2021

Krāslavas ģimnāzijas 8.-9. klases skolēni kopā ar klases audzinātāju Ilgu Stikuti un vēstures skolotāju Dzintru Ratenieci izmantoja iespēju un pieteicās Latvijas Republikas Saeimas aicinājumam piedalīties tiešsaistes skolu programmā ,,Iepazīsti Saeimu!”. Tās mērķis ir ieinteresēt jauniešus par politiskajiem procesiem Latvijā, izglītot par Saeimu un tās struktūru, likumdošanu, deputātu darbu, demokrātiju un sabiedrības līdzdalību. Lekcija tika organizēta platformā ,,ZOOM”  22. novembrī.

Lūk, 8. klases skolēnu atsauksmes par dzirdēto un redzēto! 

- Neesmu domājusi, ka tā pateikšu, taču man tiešām iepatikās uzzināt par to, kas ir „demokrātija” un citiem jēdzieniem. Agrāk stipri neesmu par to interesējusies, tas šķita diezgan garlaicīgi, tomēr ar video un animācijām, kas skaidri paskaidroja visu, esmu sapratusi to, par ko agrāk nebija ne jausmas. Kā arī bija ļoti jauki iejusties „deputātu” lomā un lemt par likumu maiņu... Esmu visai iedvesmojusies, tāpēc, kā tikko atnācu mājās, tā sāku stāstīt vecākiem par to, ko uzzināju, un pārbaudīju, cik daudz zina mani vecāki. (Samanta A.)

- Klases stunda izdevās brīnišķīgi! Bija interesanti redzēt un dzirdēt stāstījumu par Saeimu, kā arī par cilvēkiem, kas tur strādā.  Informācija bija ļoti noderīga, bet bija diezgan grūti veselu stundu klausīties, tāpēc būtu jauki aizbraukt un pabūt tieši Saeimā – apskatīt telpas, noklausīties kādu Saeimas sēdi klātienē. (Samanta R.)

-  Šodienas klases stunda, es uzskatu, ka man un arī visiem pārējiem diezgan lielā mērā noderēs nākotnē. Kāpēc? Pirmkārt, tajā es uzzināju daudz jauna par Latvijas politikas galvgali. Otrkārt, man padziļināti noderēja informācija par jauniešu Saeimu, jo manā nākotnē, iespējams, es sevi redzu Latvijas jauniešu Saeimā. Uzzinot par to, man galvā iedegās viena jauna lampiņa par savu nākotnes profesiju - varbūt politiķis? Treškārt, kopumā lekcija pagāja interesanti, jo beigās, tāpat kā visas lekcijas garumā, tika uzdoti klausīšanās jautājumi, un mēs paši varējām iesaistīties diskusijā. (Emīls)

- Stāsts bija īss, bet interesants. Bija interesanti klausīties,  kā jauni cilvēki arī mēģina iekļūt Saeimā, saprast, kādas problēmas valstī un arī labumi, kā arī izteikt savu viedokli, lai uzlabotu situāciju mūsu valstī. (Jekaterina)

- Šodienas stunda bija ļoti interesanta, es personīgi uzzināju daudz ko jaunu. Piemēram, uzzināju, ka cilvēki var piedalīties Saeimas sapulcēs, no cik gadiem var kļūt par deputātu, no cik gadiem var piedalīties Saeimas darbā un vēl daudz ko jaunu. Kas man prātā palika visvairāk? Tas, kāds dienas plāns ir deputātiem, ka viņu darba diena ilgst 24 h. (Bernadetta)

- Šodienas nodarbība manu prātu mudina uz pārdomām… Iespējams tas, ko es dzīvē vēlos darīt, ir palīdzēt tautai, piedaloties valsts pārvaldē un likumdošanā. Tas šķiet aizraujoši. Iespēja tikt uzklausītai, vajadzīgai, būt nozīmīgai... Tā jau ir, ka tikai mēs, paši darot, varam dzīvot labāk, zaļāk un videi draudzīgāk. Es noteikti iedvesmojos no šodienas nodarbību vadošās sievietes... Prasme prezentēt, mācīt, izglītot un pasniegt lietas tādas, kādas tās ir. Centīšos iemācīties prezentēt tieši tā. Liels paldies par iespēju izglītoties, iedvesmoties un iepazīt! (Anna)

- Šī nodarbība bija ļoti informatīva. Visa stāstītā informācija man jau bija zināma, jo to mēs apguvām 5. klasē. Daži momenti tomēr man bija jauni - opozīcijas un koalīcijas dalīšana Saeimā. Gribētos to izjust reālajā dzīvē, pasēdēt ministru ,,troņos”, izjust gaisu, ar ko elpo cilvēki, kuri pieņem lēmumus par visas valsts pilsoņiem. Ļoti ceru, ka kādreiz es arī tur nokļūšu. (Mārtiņš)

- Tas patiešām bija ļoti interesanti, mums stāstīja, kā Saeima ir iekārtota, kas strādā un ko dara katrā darba dienā. Arī pastāstīja, ka deputātiem, kuri tur strādā, nav darba nedēļas kā tādas, jo viņu darba laiks ir 24 h un viņus var jebkurā brīdī izsaukt uz darbu. (Santa)

Ilga Stikute,
Krāslavas ģimnāzijas 8. a klases audzinātāja
Foto - pasākuma organizatora ZOOM-ekrānuzņēmums

Faili:
9-a.pdf
9-b.pdf
9-c.pdf
9_CC.png
Apliecinajums_Saeima__1_.pdf
Diploms.png


Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde