ceturtdiena, 25. aprīlis, 2024Vārda diena: Bārbala, Līksma
crest1 crest2

Ģimnāzisti mācās Ziedoņa klasē

Pievienots: 03.05.2023

Krāslavas ģimnāzijas 8.a klase kopā ar 8.b klasi programmas „Latvijas skolas soma” ietvaros devās uz Rīgu. Ekskursija bija iespaidiem pilna un informatīva.

Mēs devāmies uz Ziedoņa klasi, kura piedāvā kultūrizglītības nodarbības, lai bērniem un jauniešiem ir iespēja iepazīties ar Imanta Ziedoņa personību un daiļradi neierastā veidā - izlaušanās spēli „Blēņas un pasakas”. Izzinošā izlaušanās spēle veidota pēc „escape room” principa, kur skolēniem jāveic dažādi savstarpēji saistītu uzdevumu virknējumi, kas attīsta caurviju prasmes – lasītprasmi, radošumu, sadarbību un līdzdalību. Izlaušanās spēles laikā skolēni šos uzdevumus veic trīs izlaušanās istabās, kuras balstītas trīs Imanta Ziedoņa pasakās – „Kroko un Dils”, „Pasaka par Pogu” un „Pasaka, kurā spēlējas, spēlējas, kamēr sāk spēlēt”. Ar jautājumu un atbilžu spēli nodarbības ievaddaļā skolēni papildina zināšanas par Imanta Ziedoņa personību un daiļradi. Mēs izbaudījām pamatīgu spriedzi, kad bijām ielaisti kvesta istabās. Kopā ar visu klasi lauzāmies ārā no istabas, paralēli pildot uzdevumus par Imanta Ziedoņa pasakām.

Bet ko domā paši jaunieši:

- Man ekskursijā ļoti patika kvests, jo tur vajadzēja domāt un strādāt vienlaicīgi. Protams, man patika, ka bija laba grupu sadarbība, jo mūsdienās tas ir retums, kad visi darbojas saliedēti grupās.
(Ksenija Loskutova)

- Ekskursijā pavadītais laiks mani iespaidoja un pārsteidza! Šī mācību stunda - kvests saliedēja mūsu klasi, mēs kļuvām draudzīgāki un mūsos mājoja sacensību spars, kas radīja spriedzi un vēlmi tikt ārā no kvesta istabas! Uzzināju daudz ko jaunu, kā arī izbaudīju pavadīto laiku ar savu klasi! Man ļoti patika, un es guvu daudz iespaidu!
(Ieva Mežiņa)

- Ekskursija bija jautra un pamācoša. Man patika sadarboties grupā ar klasesbiedriem. Kvests bija interesants, jo mēs ar klasi darbojāmies visi kopā. Mēs kopā paveicām visus uzdevumus un iemācījāmies strādāt komandās. Mūs sadalīja 3 istabās, un katrā istabā piedzīvojām aizraujošus piedzīvojumus, kuri paliks atmiņā ikvienam.
(Sintija Jevdokimova)

Ieva Mežiņa un Sintija Jevdokimova,
Krāslavas ģimnāzijas 8.a klases skolnieces
Dalībnieku foto



Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
26 27 28
29 30  
pirmdiena, 22.04.2024
trešdiena, 24.04.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde