piektdiena, 29. marts, 2024Vārda diena: Agija, Aldonis
crest1 crest2

„Indija – kontrastu zeme”

Pievienots: 08.05.2023

Krāslavas novada Centrālajā bibliotēkā notika ceturtā tikšanās ar ceļojumu cienītājiem. Šoreiz jaunā pasākumu ciklā „Pasaule ceļotāja acīm” Dana Lahtionova dalījās savos fantastiskajos ceļojumu un dzīvošanas iespaidos Indijā.

Šo virtuālo ceļojumu sajutām ar vīraka smažkociņu aromātu, kas virmoja gaisā.

Dana stāsta, ka viņas mērķis atgriezties un ceļot pa Indiju ir katru reizi atklāt kaut ko jaunu.

Dana atzīmēja, ka ceļot sāka no 18 gadiem. Un, lai pirmo reizi dotos uz Indiju, pārdeva mašīnu. Šī jau ir 4 reize Indijā, kur Dana ar ģimeni pavadīja 3 mēnešus.

Indija ir valsts, kas slavena ar savu bagāto vēsturi, kultūru un daudzveidību, bet tai ir arī ievērojami kontrasti un pārsteidzoši konflikti, kas raksturo šo valsti kā saldējuma glāzi ar dažādām garšām. No bagātības līdz nabadzībai, no pilsētām līdz laukiem, no kultūras daudzveidības līdz sociālajiem konfliktiem - Indija piedāvā plašu kontrastu paleti, kas ir fascinējoša, bet arī sarežģīta.

Viena no pirmajām lietām, kas nāk prātā, runājot par Indiju, ir tās kontrastainā ekonomiskā situācija. Tajā ir vienas pasaules bagātākās un veiksmīgākās pilsētas, piemēram, Mumbai un Deli, kuras ir kļuvušas par globālās finanšu un uzņēmējdarbības centriem.

Kopumā Indija vairs nav budžeta valsts. Dana atzīmē, ka Covid-19 laiks ir ļoti labi iedarbojies uz Indiju, tā kļuva attīstīta tehnoloģiju ziņā.

Vēl viens ievērojamais kontrasts Indijā ir tās kultūras daudzveidība. Valsts ir slavena ar savu seno vēsturi, sarežģītajiem reliģiskajiem un kultūras rituāliem, piemēram, hinduisma, islāma, kristietības, sikhu un citas reliģijas, kas eksistē šajā valstī. Katrai no šīm reliģiskajām kopienām un kultūrām ir savas unikālas tradīcijas, valoda, māksla un kulinārijas īpatnības. No dažādiem festivāliem (piemēram, Holi un Diwali) līdz daudzveidīgai virtuvei ar dažādiem garšaugiem, garšām un gatavošanas tehnikām.

Indijas kultūra ir vienreizēja.

Dana dalījās savos iespaidos un pieredzē arī par pārvietošanās sarežģījumiem. Milzīgo mopēdu un mašīnu burzma uz ielām. Kā arī dalījās pieredzē vilcienu izmantošanā. Dana saka, ka attālumi braucot ar vilcienu šķiet jocīgi, nekad nevar saprast, cik daudz laika ir pavadīts ceļā un cik kilometru nobraukts. Danas ilgākais brauciens vilcienā ilga 36 stundas.

„Ceļošana piepilda dvēseli, bet iztukšo maku”, saka Dana, bet tas tiešām ir tā vērts.

Cikla „Pasaule ceļotāja acīm” nākamais pasākums notiks maijā, sekojiet informācijai!

Margarita Žavnerčika, bibliotekāre
Autores foto



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
30 31
otrdiena, 05.03.2024
pirmdiena, 18.03.2024
09:58 Pasākumi
14:56 Izstāde

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde