ceturtdiena, 18. aprīlis, 2024Vārda diena: Jadviga, Laura
crest1 crest2

Skolas parka svētki Priežmalas pamatskolā

Pievienots: 11.10.2022

Priežmalas pamatskolas pašpārvaldes jaunieši cenšas piedalīties dažādās aktivitātēs un projektos. Ir realizēti projekti „Futbola diena Priežmalas pamatskolā” „Ģimeņu diena Priežmalas pamatskolā”, „Priežmales labirints”. 2021. gada rudenī skolas pašpārvaldes dalībnieki piedalījās mācībās Preiļos. Iegūtās zināšanas sekmēja dalību projektu konkursā un guva atbalstu projektam „Labbūtības ceļakartes aktivitāšu īstenošana Priežmalas pamatskolā”. Arī šogad esam piedalījušies pašpārvalžu mācībās Malnavā un ir iegūts atbalsts projektam „Uzlādē sevi un citus!”.

Aktīvie skolas pašpārvaldes dalībnieki piedalījās arī Krāslavas novada pašvaldības jauniešu iniciatīvu projektu konkursā un guva atbalstu projekta „Skolas parka svētki” īstenošanai. Iniciatīvas mērķis bija sniegt pozitīvas emocijas, saliedēt pašpārvaldes dalībniekus kopējam darbam.

Jauniešu, viņu vecāku un skolotāju kopīga darbošanās radošajās un jautrajās aktivitātēs uzlaboja savstarpējās attiecības, kliedēja vientulības sajūtu, parādīja, ka var interesanti un lietderīgi pavadīt brīvo laiku, deva ierosmi jaunām aktivitātēm.

Parka svētkos pašpārvaldes dalībnieki skolotāju vadībā organizēja dažādas aktivitātes skolēniem, vecākiem un skolotājiem. Radošajā darbnīcā – rotājām liepu celmus, veidojām kompozīcijas. Ļoti interesanti noritēja komandu orientēšanās skolas parkā. Visā parka teritorijā vajadzēja atrast burtus, fotogrāfijās norādītajā vietā, un no burtiem jāizveido skolas parka nosaukums. Ne visas komandas tika galā ar uzdevumu, toties visi uzzināja, ka skolas parka nosaukums ir Eisbahovas parks. Pasākuma laikā tika iesākta arī liepu alejas atjaunošana. Tagad būs jārūpējas par skolas absolventu dāvātajām liepiņām.

Skolas sporta laukumā noritēja jautrās stafetes (,,Lēkšana maisos”, „Slēpošana”, „Matemātiskais mērķis”, „Vasaras hokejs”, „Ūdensnesējs”, „Neparastais volejbols” u.c.). Pēc spraigās sportošanas varēja atpūsties, spēlējot āra spēles „Domino”, „Līdzsvara labirints”, „Krāsainā Jenga” un jautri piknikot!

Projekta īstenošanai tika iegādātas āra spēles un sporta aktivitāšu piederumi, kas dos iespēju organizēt citus sporta un fiziskās aktivitātes pasākumus skolā un pagastā. Visa skolas saime - skolēni, skolotāji un vecāki veido Priežmales kopienas pamatu, kas stiprina pagasta pastāvēšanu un attīstību.

Sandra Rakova,
Priežmalas pamatskolas direktore
Autores foto



Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Dienas foto

  • Valentīna Zlidņa piemiņas izstādes atklāšana

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde