piektdiena, 29. marts, 2024Vārda diena: Agija, Aldonis
crest1 crest2

Stāsts no Krāslavas Varavīksnes vidusskolas 6 b. klases dzīves

Pievienots: 10.12.2021

Tuvojas noslēgumam 2021./2022 mācību gada pirmais semestris. Vēlamies dalīties atmiņās un interesantākajos mūsu skolas dzīves brīžos. Skola nav tikai mācīšanās, mājasdarbu izpilde, testu un kontroldarbu izpilde. Skola ir maza saliņa mūsu dzīvē, kur ir vieta sev, citu un apkārtējo pasaulei.

Neskatoties uz Covid 19 situāciju mūsu valstī, mums izdevās veikt aktīvu ārpusklases dzīvi.

Septembrī devāmies izzināt Adamovas dabas taku. Rudens krāsu daudzveidība, lapu čaboņa zem kājām, līdzās draugi – klasesbiedri, pāris sviestmaižu un karsta tēja termosā - viss, kas vajadzīgs, lai būtu labs garastāvoklis un možs gars. Oktobrī tika organizēts brauciens uz Indras Laimes muzeju. Ekskursiju vadīja muzeja direktore Ilona Kangizere. Viņas aizraujošie stāsti par laimi nebija atstājuši nevienu vienaldzīgu. Mums likās, ka varbūt tā arī notika, ka mēs kļuvām mazliet laimīgāki. Liels paldies muzeja darbiniekiem par viņu darbību un skaisto muzeju!

Ciemata parkā mūs gaidīja garšīga ievārījuma degustācija un gardas pankūkas. Par to, ka ir ķiršu, aveņu ievārījums, protams, zinājām, bet par sīpolu ievārījumu, gurķu un burkānu ievārījumu mums nebija ne jausmas. Cik brīnišķīgs ievārījums no ceriņu ziediem! To visu pagatavojusi Indras lieliskā saimniece Valentīna Bārtule.

Ekskursija uz Indru mūs iedvesmoja uz ideju par fotokonkursu norisi klasē. Pirmais no tiem bija veltīts rudens noskaņojumam un dabas skaistumam. Protams, bija uzvarētājs un saldās balvas. Tālāk sekoja ideju pārbagātība no vecākiem. Viņi piedāvāja mums divas fotokonkursa tēmas: „Selfijs ar rudeni” un „Mana rīta kafija” un klases audzinātāja piedāvāja „Mana klases dzīve”.

Rudens brīvlaikā mēs arī negarlaikojāmies. Kustība ir dzīve. Mēs domājām par noietajiem, soļiem, nobrauktajiem attālumiem. Konkurējām cita ar citu. Visaktīvākie ieguvuši balvas, ko sagatavoja mūsu vecāki.

Novembrī svinējām Lāčplēša dienu. Mūsu klases meitenes labi pacentās, organizējot kvestu/viktorīnu. Zēnus sadalīja divās komandās. Nedomājiet, ka viss bija tik vienkārši! Nācās nedaudz palauzīt galvu, likt lietā loģisko domāšanu, lai izietu mūsu pilsētiņu no slimnīcas līdz pilsētas parkam. Zēni bija gandarīti un lepni, ka mūsu meitenes izdomāja nobeigumā arī garšīgu pārsteigumu.

Šobrīd mūsu klases audzēkņi aktīvi piedalās „eTwinning” projektā. Priekšā ir Ziemassvētki, brīvlaiks, ziemas prieki, un mūsu bērniem ir daudz interesantu un radošu ideju.

Fantazējiet biežāk, rīkojieties, darbojieties, neslinkojiet, piedāvājiet savas idejas, un jūsu dzīve kļūs interesantāka un jautrāka!

6 b. klases skolēni un vecāki



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
30 31
otrdiena, 05.03.2024
pirmdiena, 18.03.2024
09:58 Pasākumi
14:56 Izstāde

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde