piektdiena, 17. maijs, 2024Vārda diena: Dailis, Herberts, Umberts
crest1 crest2

Iecienītā acu ārsta prakse Krāslavā kļūst stiprāka!

Pievienots: 20.09.2023

Dr. Žanna Kudiņa savu acu ārsta praksi Krāslavā vēra vaļā vairāk nekā pirms 20 gadiem. Daktere ilgus gadus strādājusi Krāslavā un ir ieguvusi plašu vietējo pacientu atzinību. Arī šobrīd daktere turpina savu darbu, tomēr viņas vizītes Krāslavā ir kļuvušas retākas, un šis fakts radījis zināmu satraukumu krāslaviešos.

Patiesībā satraukumam nav pamata un acu ārsta prakses darbs Krāslavā turpinās, jo ir piesaistīti papildspēki - jauni dakteri (dr. Kaspars Kudiņš, dr. Sandra Ose, dr. Staņislavs Trofaila). Divi no tiem ir dr. Kaspars Kudiņš un Sandra Ose, kuri jau otrajā paaudzē turpina iesākto darbu kā oftalmologs jeb acu ārsts. Bērnības atmiņas jaunajiem dakteriem asociējas tieši ar Krāslavu, jo tieši šeit ir aizvadīti pirmie dzīves gadi un pirmās skolas gaitas. Savā ziņā tas pat ir simboliski, ka augsti kvalificēti speciālisti no Rīgas uzsāk praktizēt dzimtajā pilsētā tieši Krāslavas simtgadē.

Kaspars Kudiņš: „Dzimtās puses ļaudis noteikti zina, ka Dr. Žannas Kudiņas prakse atrodas pašā Krāslavas centrā, vecajā aptiekas ēkā, kas celta 18. gadsimta 30. gados Jana Ludviga Plātera laikā. Patiesi šī senatnīgā ēka ir ar vēsturisku pieskaņu, bet tajā ierīkotās acu ārsta prakses aprīkojums gan atbilst mūsdienīgiem standartiem. Kabinets ir aprīkots ar tādām modernām medicīnas iekārtām kā optiskās koherences tomogrāfija (OCT), kas ir augstas precizitātes neinvazīva acs audu struktūras diagnostikas metode, kas ļauj iegūt informāciju par acs anatomiskajam struktūrām, piemēram, tīkleni, optisko nervu. OCT spēj precīzi noteikt, vai ir attīstījusies glaukoma, kādus bojājumus tā nodarījusi un kādi ir terapijas panākumi.”

Kā zināms, no Rīgas attālākajos reģionos mēdz būt grūtāka pieeja veselības aprūpei, jo medicīnas iestādes un arī šaura pakalpojuma medicīniskā pakalpojuma sniedzēji koncentrējas galvaspilsētā. Tomēr Krāslavā iedzīvotājiem ir pieejams savs acu ārsts un tas nozīmē, ka pacientiem nav vajadzības pārvarēt lielus attālumus, lai saņemtu acu ārsta konsultāciju. Tādējādi iedzīvotāji ietaupa braukšanas izmaksas un viņiem nav jāpavada ilgs laiks ceļā pie ārsta.

Kaspars Kudiņš uzsver, ka apmeklējot ārstu, pacients var justies droši, jo mūsdienās acu ārsta apskate notiek nesāpīgi, informatīvi un pacientam draudzīgā veidā. Acu profilaksei un diagnostikai ir milzīga nozīme gan pašu acu veselībai, gan iespējami citu saslimšanu primārai konstatēšanai. Savlaicīga problēmas diagnostika un laicīgi uzsākta terapija var nodrošināt saslimšanas veiksmīgāku ārstēšanu un prognostiski labāku iespējamo rezultātu. Vadoties pēc rekomendācijām, pacientam pēc 40 gadu vecuma vismaz reizi divos gados būtu jāapmeklē acu ārsts, arī tad, ja sūdzības vēl nav parādījušās.

Pierakstīja Juris Roga
Foto autori: Kaspars Kudiņš un Roberts Blaubuks



Jauna aptauja

Septembris - 2023
P O T C P S S
 
01
02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30  
piektdiena, 15.09.2023

Dienas foto

  • Tradicionālais skrējiens "Pilsēta, kur sporto" un Brīvības ielas svētku koncerts

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde