sestdiena, 18. maijs, 2024Vārda diena: Ēriks, Inese, Inesis
crest1 crest2

Krāslavas krāsas

Pievienots: 25.08.2023

No 14. līdz 18. augustam Krāslavas māmiņu klubs organizēja dienas nometni „Krāslavas krāsas” bērniem no 7 līdz 10 gadiem. Katrai nometnes dienai bija sava krāsa, kura simbolizēja arī galveno dienas virzienu un notikumus.

Pirmdiena - sarkanā diena - saistās ar prieku, labsajūtu, simbolizē zināšanas. Bērni kopā ar Maijeru ģimeni veidoja mūzikas instrumentus, sportoja, pastaigājas un, protams, caur spēlēm un kopdarbu veidoja saliedētu kolektīvu.

Otrdien (dzeltenā diena: dzeltenā krāsa simbolizē sauli, gaismu, optimismu, veicina uz radošumu) bērni viesojās ZS „Kurmīši”, kur Ivars Geiba pastāstīja par ārstnieciskiem augiem, pacienāja ar tējām, ievārījumu un medu. Bērni paši gatavoja sev veselīgus burgerus un spēlēja spēles svaigā gaisā.

Trešdiena (zilā diena: uzticamības, pastāvības un apņēmības simbols - psihoemocionālās veselības diena) bija veltīta nodarbībai un spēlēm ar psihologu Renāti Ļahovsku, emocionālā intelekta attīstībai, kā arī tā bija ūdens diena, kad bērniem bija iespēja izpriecāties un iztrakoties, piedaloties ūdens spēlēs.

Ceturtdiena (zaļā diena: zaļā krāsa ir dabas, auglības, pārpilnības un fiziskās veselības krāsa- fiziskas veselības, bioloģijas diena). Bērni piedalījās orientēšanās un sporta tūrisma dienā „Labi Krāslavas dabā!”. Bērniem bija nepieciešams pilsētas vidē atrast 25 kontrolpunktus, pie reizes, apskatot pilsētas ievērojamākās vietas. Maršruts veda uz Adamovas taku un noslēdzās Adamovas kempingā.

Piektdiena (krāsainā diena- veselīga uztura, krāsaino smilšu un noslēguma pasākuma diena). Bērni kopā ar Ilzi Ozolu piedalījās nodarbībā par veselīgu ieradumu veicināšanu ģimenē, informatīvi-interaktīvā veselīga uztura pagatavošanas darbnīcā. Kopā ar Oksanu Mateju darbojās krāsaino smilšu nodarbībā, kur izmantoja arī apļošanas tehniku. Tehnikai ir vairāki attīstošie, izglītojošie, emocijas līdzsvarojošie un prasmes pilnveidojošie aspekti. Veidoja milzīgus burbuļus un sagatavoja mini atskaites par pasākumu vecākiem.

Nometni finansiāli atbalstīja Krāslavas novada pašvaldības īstenots ESF projekts „Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei Krāslavas novadā” (Nr.9.2.4.2/16/I/097), kā arī biedrība „Krāslavas māmiņu klubs”.

Oksana Mateja,
„Krāslavas māmiņu kluba” valdes locekle
Autores foto



Jauna aptauja

Augusts - 2023
P O T C P S S
 
01
02
03
04 05 06
07
08
09
10 11 12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
 

Dienas foto

  • Tradicionālais skrējiens "Pilsēta, kur sporto" un Brīvības ielas svētku koncerts

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde