trešdiena, 22. maijs, 2024Vārda diena: Emīlija
crest1 crest2

Tēva diena Robežniekos

Pievienots: 12.09.2023

9. septembrī Robežniekos svinēja Tēva dienu. Svētki sākās ar volejbola sacensībām. Šādas sacīkstes bijām organizējuši jau augustā, bet dalībnieku skaits vienmēr mainās, kas padara šo spēli vēl interesantāku. Nolēmām turpināt šīs sacensības, piesaistot jaunus dalībniekus. Zināms, ka mūsdienās ir jāpopularizē veselīgs dzīvesveids, lai parādītu jaunajai paaudzei, kā var atpūsties lietderīgi.

Tas ir gan sports, gan atpūta un saskarsme ar vienaudžiem un pieaugušajiem, kas viņiem tik ļoti pietrūkst. Protams, lauku bērni vienmēr ir bijuši spēcīgāki par pilsētas bērniem, lai gan daži varētu nepiekrist šim apgalvojumam. Un vēl es gribu uzsvērt, ka laukos bērni vienmēr ir palīdzējuši vecākiem mājas darbos. Arī šajā dienā daudzi raka kartupeļus un pēc tam vēl atnāca uz spēli.

Pie mums ieradās tiesnesis no Indras - Mihails Ozerskis, tāpēc viss bija godīgi un objektīvi! Sīvā cīņā savā starpā sacentās divas jauniešu komandas un vecāku komanda. Īpaši vēlos pateikties vecāku komandai, jo, neskatoties uz lielo slodzi un aizņemtību mājās un dārzā, apzinoties, ka tagad laukos ir gan ražas novākšanas, gan sējas laiks un vēl daudz kas cits, viņi tomēr atrada laiku un enerģiju un labi nospēlēja! Neatklāšu, kurā vietā ierindojās mūsu komandas, lai tas paliek noslēpums tiem, kuri nebija šajos svētkos, lai nākamreiz ierodas vairāk dalībnieku, un visi uzzina jaunumus no „pirmavota”.

Un, protams, visi ir lieli MALAČI! Domāju, ka volejbols Robežniekos jau ir „iedzīvojies”. Visām komandām tika pasniegtas medaļas un saldās balvas. Mēs dzīvojam augsto tehnoloģiju laikmetā un nolēmām to izmantot, visas medaļas ar 3D printera palīdzību izgatavoja Robežnieku pamatskolas 9. klases skolnieks Ričards Buko. Tātad arī lauku skolas iet līdzi laikam. Pasākums noslēdzās ar nelielu koncertu, kurā piedalījās viesi no Daugavpils - Andrejs un Sergejs, pēc tam norisinājās konkursi un diskotēka.

Ko vēl gribētu piebilst – daudziem Tēva diena ir jauni svētki, jo tie vēl nav iesakņojušies mūsu sabiedrībā, taču tie ir ļoti pozitīvi svētki. Arī tēva loma ģimenē ir ļoti svarīga, un, ja mēs tai pievērsīsim lielāku uzmanību, tad mūsu dēli būs stiprāki un gudrāki, bet meitas - maigākas un skaistākas. Ja tētis būs piemērs dēliem un rūpēsies par meitām, tad ģimene būs stipra un droša. Tad arī mūsu bērni varēs veidot tādas pašas ģimenes - stipras un drošas, un visa sabiedrība būs ieguvēja.

Irina Buko,
kultūras pasākumu organizatore
Žana Buko foto



Jauna aptauja

Septembris - 2023
P O T C P S S
 
01
02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30  
piektdiena, 15.09.2023

Dienas foto

  • Muzeju nakts 2024 Krāslavas novada muzejā

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde