Saturday, 27. April, 2024День имени: Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
crest1 crest2

Ваши вопросы

Ответы на заданные в этом разделе вопросы носят только информационный характер и не имеют юридической силы. Срок подготовки ответа - до 5 рабочих дней.

В соответствии с законом о государственном языке предусмотренная учреждениями самоуправления для информирования общества информация должна предоставляться только на государственном языке, поэтому вопросы принимаются и ответы подготавливаются только на латышском языке.

Задай свой вопрос

Tehnisku iemeslu dēļ, nosūtot jautājumu, parādās kļūdas paziņojums. Lūgums neņemt to vērā, jautājums tiks iesniegts.

Sociālie pakalpojumi un deinstitucionalizācija

Добавлено: 25.01.2024

Ir informācija, ka novada pašvaldība bija iesaistījusies deinstitucionalizācijas projektā. Kā pasākumi bijuši nometnes bērniem un sociālās jomas darbinieku pieredzes apmaiņas brauciens uz Zemgales un Rīgas reģionu. Kas tika piedāvāts cilvēkiem ar invaliditāti, izņemot asistenta pakalpojumus, no kā daudzi atteiksies sarežģītā procesa dēļ? Vai novada sociālajam dienestam vispār ir statistika par šiem ļaudīm? Kā ar aptaujām un vissvarīgāko, kas viņiem/ viņām nepieciešams: •funkcionālās gultas (elektriskās) •mobilitātes atbalsta aprīkojums (ratiņkrēsli, staiguļi, balsta stieņi, gultas rāmji, dušas soliņi, Hoyer lifti/ pacēlāji u.c.) ? Kas tiks darīts turpmāk? FAKTS: gultas nav iespējams saņemt, jo tyādu vienkārši nav; cilvēki tās nomā no privātpersonām vai meklē citos novados.

/ Paula


Ответ на вопрос

Добавлено: 02.02.2024

Krāslavas novada pašvaldības iestāde "Sociālais dienests": "Projekts “Deinstitucionalizācijas pasākumu īstenošana Latgales reģionā (DI)” (Nr.9.2.2.1./15/I/005) noslēdzās 2023. gada 31. decembrī. DI projekta ietvaros Latgales plānošanas reģions rīkoja dažādas apmācības sociālās jomas speciālistiem, kuri strādā ar DI projekta mērķgrupām, kā arī piedāvāja pieredzes apmaiņas braucienus Latgales reģiona pašvaldību pārstāvjiem un sociālo pakalpojumu sniedzējiem. Projektā iesaistījās Pašvaldības vadība un speciālisti, Sociālā dienesta darbinieki, BSRC “Mūsmājas” darbinieki, psihologi, logopēdi, fizioterapeiti un citi speciālisti. DI projekta ietvaros apmaksātu Sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu (SBSP) sniegšana līdz 2023. gada beigām tika nodrošināta arī Krāslavas novadā: 1. Krāslavas pilsētā Grāfu Plāteru ielā 6 (Sociālā dienesta telpās) 2023. gada vasarā atvērts un ir pieejams dienas aprūpes centrs pilngadīgām personām ar garīga rakstura traucējumiem (GRT). Centrs nodrošina sociālā darba, sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumus, sociālo prasmju un iemaņu attīstīšanu vai atjaunošanu, izglītošanu un saturīgu brīvā laika pavadīšanu. 2. Krāslavas bērnu sociālās rehabilitācijas centra "MŪSMĀJAS" telpās ir pieejams dienas aprūpes centrs bērniem ar funkcionāliem traucējumiem (FT). Pakalpojuma saturā ir sociālās aprūpes pakalpojumi, sociālā darba un sociālās rehabilitācijas pakalpojumi, grupu nodarbības, brīvā laika attīstoša un strukturēta pavadīšana, atbalsta pakalpojumi klienta ģimenei u.c.. 3. Pagājušā gada 9. novembrī Krāslavā, Grāfu Plāteru ielā 10, tika atklāts Ģimeniskai videi pietuvināts pakalpojums (ĢVVP), kur dzīvo 8 jaunieši, dalot 4 guļamistabas un plašas koplietošanas telpas. 4. Šogad Krāslavā tiks uzbūvēta ēka grupu dzīvokļiem pilngadīgām personām ar garīga rakstura traucējumiem, kurām ir objektīvas grūtības dzīvot patstāvīgi, bet nav nepieciešama atrašanās ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijā. Grupu dzīvokļi nodrošinās personām ar GRT mājokli un individuālu atbalstu sociālo problēmu risināšanā un, ja nepieciešams, sociālo aprūpi. 5. No projekta ietvaros izvērtētajiem Krāslavas novada bērniem ar FT, 2023. gadā pakalpojumus kopumā saņēma aptuveni 30 bērni un bērnu likumiskie pārstāvji. Sociālais dienests nepiešķir tehniskos palīglīdzekļus, Sociālais dienests sniedz konsultācijas un nepieciešamības gadījumā palīdz noformēt dokumentus valsts apmaksāta tehniskā palīglīdzekļa saņemšanai, savukārt kārtību, kādā persona ir tiesīga saņemt tehnisko palīglīdzekli, nosaka 21.12.2021. MK noteikumi Nr. 878 “Tehnisko palīglīdzekļu noteikumi”. Saskaņā ar Vaivaru Tehnisko palīglīdzekļu centra Rēzeknes nodaļas lūgumu, Sociālais dienests centra speciālistiem nodrošina telpas."


Назад к вопросам

Новый опрос

April - 2024
M T W T F S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
28
29 30  
Monday, 22.04.2024

Фото дня

  • Фото Юриса Роги

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde