svētdiena, 28. aprīlis, 2024Vārda diena: Gundega, Terēze
crest1 crest2

Jūsu jautājumi

Šajā sadaļā iesniegtajiem jautājumiem un sagatavotajām atbildēm ir tikai informatīvs raksturs un tiem nav juridiska spēka. Iesniegto jautājumu izskatīšanai nepiemēro Iesniegumu likuma noteikumus. Atbildes sagatavošanas laiks - līdz piecām darbadienām!

Saskaņā ar Valsts valodas likumu pašvaldības iestāžu sabiedrības informēšanai paredzētā informācija ir sniedzama tikai valsts valodā, tāpēc jautājumi tiek pieņemti un atbildes sagatavotas tikai latviešu valodā.

Uzdot savu jautājumu

Tehnisku iemeslu dēļ, nosūtot jautājumu, parādās kļūdas paziņojums. Lūgums neņemt to vērā, jautājums tiks iesniegts.

Sadzīves atkritumu apsaimniekošanas maksa

Pievienots: 14.08.2023

Labdien. Interesē, kā var risināt situācijas (varbūt to regulē kāds normatīvs akts, un pie kā tad būtu jāgriežas), kad Krāslavas daudzdzīvokļu māju dzīvokļu izīrētāji kopā ar kuplām ģimenēm gadiem ilgi faktiski dzīvo īrētajos dzīvokļos (aktīvi izmantojot kopējo atkritumu konteineri), kuros nedeklarējas, attiecīgi šim dzīvoklim Krāslavas namu rēķinā pie atkritumu apsaimniekošanas maksas ir 0 EUR jeb viņi nemaksā neko, bet viss slogs guļas uz citiem dzīvokļu īpašniekiem, kuri kopā ar ģimenēm ir godīgi piedeklarējuši savas dzīvevietas šajos dzīvokļos un apmaksā atkr.apsaimn., jo tā tiek dalīta uz deklarētajiem iedzīvotājiem attiecīgajā mājā. Paldies!

/ Krāslavas iedzīvotāja


Atbilde uz Jūsu jautājumu

Pievienots: 15.08.2023

SIA “Krāslavas nami”: "Aprēķins par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu tiek veikts saskaņā ar Ministru kabineta noteikumu Nr.1013 “Kārtība, kādā dzīvokļa īpašnieks daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā norēķinās par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īpašuma lietošanu” 17.4.1. apakšpunktu, kurā noteikts, ka, ja atsevišķais īpašums ir dzīvoklis, aprēķins tiek veikts proporcionāli dzīvoklī deklarēto personu skaitam, ja dzīvoklī nav deklarēta neviena persona, aprēķinu veic kā par vienu deklarēto personu. Līdz ar to aprēķins par vienu deklarēto personu dzīvoklī tiek veikts jebkurā gadījumā. Minētie noteikumi piemērojami līdz dienai, kamēr dzīvokļu īpašnieku sabiedrība vai ar dzīvokļu īpašnieku savstarpēju līgumu pilnvarota persona ar nodošanas un pieņemšanas aktu pārņem dzīvojamās mājas pārvaldīšanas tiesības un dzīvokļu īpašnieki nav savstarpēji vienojušies par to, kā tiek noteikta katra īpašnieka apmaksājamā daļa par saņemto pakalpojumu un tā sniegšanas kārtība. Saskaņā ar likuma "Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju" 50. panta trešās daļas 2. punktu dzīvokļu īpašnieku kopība, pieņemot attiecīgu lēmumu, ir tiesīga mainīt šajos noteikumos noteiktos kritērijus apmaksājamās daļas aprēķināšanai par dzīvojamās mājas uzturēšanai nepieciešamo pakalpojumu un šī pakalpojuma sniegšanas kārtību, kā arī nosacījumus, kuri saistīti ar šajos noteikumos noteikto pienākumu izpildi. Jautājumā minēto situāciju var atrisināt vienīgi dzīvokļu īpašnieku kopība, pārņemot mājas pārvaldīšanas tiesības un kopīgi apstiprinot citu, no Ministru kabineta noteikumiem atšķirīgu, pakalpojuma apmaksas kārtību, kas būs saistoša visiem mājas dzīvokļu īpašniekiem."


Atpakaļ pie jautājumiem

Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
29 30  
pirmdiena, 22.04.2024
trešdiena, 24.04.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde