sestdiena, 27. aprīlis, 2024Vārda diena: Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
crest1 crest2

Jūsu jautājumi

Šajā sadaļā iesniegtajiem jautājumiem un sagatavotajām atbildēm ir tikai informatīvs raksturs un tiem nav juridiska spēka. Iesniegto jautājumu izskatīšanai nepiemēro Iesniegumu likuma noteikumus. Atbildes sagatavošanas laiks - līdz piecām darbadienām!

Saskaņā ar Valsts valodas likumu pašvaldības iestāžu sabiedrības informēšanai paredzētā informācija ir sniedzama tikai valsts valodā, tāpēc jautājumi tiek pieņemti un atbildes sagatavotas tikai latviešu valodā.

Uzdot savu jautājumu

Tehnisku iemeslu dēļ, nosūtot jautājumu, parādās kļūdas paziņojums. Lūgums neņemt to vērā, jautājums tiks iesniegts.

Apsaimniekotāji

Pievienots: 28.09.2021

Labdien! Kādā iestādē drīkst griezties, ja daudzdzívokłu mājas apsaimniekotāji "Krāslavas nami" jau gadu neremontē kāpñutelpas durvis?! Ikmēnesi viñiem tiek zvaīts un pieprasīts lai kopējās ārdurvis tiktu salabotas. Atbildē tikai solījumi un nekādu darbību.

/ Iedzīvotājs


Atbilde uz Jūsu jautājumu

Pievienots: 29.09.2021

Krāslavas novada pašvaldības vecākais juriskonsults Edgars Ciganovičs: “Vispārējā gadījumā sūdzība par uzņēmuma darbību rakstiski iesniedzama uzņēmuma vadībai. Gadījumā, ja uzņēmuma atbilde vai darbība neapmierina iesniedzēju, jautājums risināms vispārējā civiltiesiskā kārtā, jo mājas īpašnieka un apsaimniekotāja saistības tiek noteiktas saskaņā ar noslēgtajiem līgumiem un normatīvajiem aktiem.” Krāslavas novada pašvaldība atgādina, ka daudzdzīvokļu dzīvojamā māja ir visu attiecīgās mājas dzīvokļu īpašnieku kopīgais īpašums. Tieši dzīvokļu īpašnieki kopā var lemt visus jautājumus par savu dzīvojamo māju, bet lai pilnvērtīgi un efektīvi izmantot šo iespēju, dzīvokļu īpašniekiem atbilstoši likumdošanai ir jāpārņem daudzdzīvokļu māju pārvadīšanas tiesības. SIA “Krāslavas nami” ir tikai to dzīvojamo māju pārvaldnieks, kuru pārvadīšanas tiesības nav nodotas dzīvokļu īpašnieku sabiedrībai vai ar dzīvokļu īpašnieku savstarpēju līgumu pilnvarotai personai. Dzīvokļu īpašnieki, pieņemot kopīgu lēmumu, var pārņemt dzīvojamas mājas pārvaldīšanas tiesības. Dzīvojamo māju pārvaldīšanas tiesību pārņemšana stiprinās māju dzīvokļu īpašnieku saliedētību, veicinās izpratni par kopīpašuma vērtību un nozīmi, kā arī sniegs plašākas iespējas pārvaldīt savu māju efektīvāk un racionālāk, veicot savas mājas apsaimniekošanu patstāvīgi, izveidojot biedrību vai izvēloties sev vēlamo apsaimniekotāju.


Atpakaļ pie jautājumiem

Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
28
29 30  
pirmdiena, 22.04.2024
trešdiena, 24.04.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde