sestdiena, 27. aprīlis, 2024Vārda diena: Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
crest1 crest2

Jūsu jautājumi

Šajā sadaļā iesniegtajiem jautājumiem un sagatavotajām atbildēm ir tikai informatīvs raksturs un tiem nav juridiska spēka. Iesniegto jautājumu izskatīšanai nepiemēro Iesniegumu likuma noteikumus. Atbildes sagatavošanas laiks - līdz piecām darbadienām!

Saskaņā ar Valsts valodas likumu pašvaldības iestāžu sabiedrības informēšanai paredzētā informācija ir sniedzama tikai valsts valodā, tāpēc jautājumi tiek pieņemti un atbildes sagatavotas tikai latviešu valodā.

Uzdot savu jautājumu

Tehnisku iemeslu dēļ, nosūtot jautājumu, parādās kļūdas paziņojums. Lūgums neņemt to vērā, jautājums tiks iesniegts.

Kā pieteikties bērnu nometnē?

Pievienots: 02.07.2021

Jautājuma tulkojums: "Labdien! Šogad esmu saskārusies ar tādu problēmu - nav iespējams pierakstīties bērnu nometnē. Katru dienu sekoju līdzi sludinājumiem jūsu tīmekļvietnē. Un kas sanāk – sludinājumi ar aicinājumu piedalīties parādās, bet vietas vairs nav. Runāju ar draugiem, un viņi ne reizi vien ir teikuši, ka organizatori vispirms zvana saviem paziņām un pieraksta viņu bērnus. Bet ko darīt pārējiem? Ja ir pieprasījums, tad varētu pierakstīt visus gribētājus un pēc tam izlozēt vietas. Citādi sanāk, ka daži bērni piedalās visās iespējamajās nometnēs, bet citi paliek bešā." Oriģināls: "Здравствуйте. В этом году столкнулась с такой проблемой, что записаться в детский лагерь невозможно. Каждый день слежу за объявлениями на вашем сайте. И что получается, объявления с приглашением появляется, а мест уже нет. Разговаривала с друзьями и они не однократно говорили, что организаторы вначале обзванивают своих знакомых и записывают этих детей. А что делать остальным? Если есть такой спрос, давайте запишем всех жилающих и будем проводить лотерею по количеству мест. А то получается, чтоу кого-то ребенок пойдет во все возможные лагеря, а кто-то останется ни с чем".

/ Лена


Atbilde uz Jūsu jautājumu

Pievienots: 05.07.2021

Inta Murāne, Krāslavas novada pašvaldības Attīstības nodaļas projektu speciāliste: " Krāslavas novada pašvaldība īsteno ESF projektu "Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanas un slimību profilaksei Krāslavas novadā", kura ietvaros, pamatojoties uz iepirkuma plānā "Nometnes organizēšana Krāslavas novada bērniem 2021.gadā" noteikto, šogad bija paredzētas 8 nometnes, bet, veicot tirgus izpēti uz nometņu organizēšanu, tika iesniegti tikai 6 pieteikumi. Šobrīd ir arī stingri noteikumi nometņu organizatoriem sakarā ar Covid-19 infekcijas ierobežojumiem, un bērnu skaits vienā nometnē nedrīkst pārsniegt 20 dalībniekus (iepriekš plānotais bija 25-30). Ņemot vērā iepriekš minēto, vietu skaits ir ievērojami mazāks. Nometņu organizatori, pirms iesniegt pieteikumu pašvaldībai, paši apzina savu mērķa grupu, vecumposmu un iespējamos dalībniekus, kā arī tam pakārto nometnes programmu. Saskaņā ar projekta noteikumiem - viens bērns drīkst piedalīties tikai vienā nometnē; tas tiek stingri kontrolēts. Jāpiekrīt, ka paredzamais vietu skaits ir ļoti ierobežots, bet vismaz šogad nav plānots mainīt šādu nometņu organizēšanas veidu, ka dalībniekus atlasa nometņu organizētāji. Šobrīd ar biedrībām noslēgtie līgumi ir spēkā par 4 nometņu organizēšanu: biedrība "Futbola klubs "Krāslava"" , nometne "Drošā vasara!" ( 5.-9.jūlijs), biedrība "Sportists", nometne "Esam aktīvi kopā!" (19.-23.jūlijs), biedrība "Skola ar nākotni", nometne "Drošāk. Augstāk. Veselīgāk" (Indras pagasts, 8.-12.augusts), biedrība "Ģimenes atbalsta centrs "Atvērtība"", nometne "Strops" (2.-7.augusts). Iespējams, ka Krāslavas novada biedrības un izglītības iestādes organizē nometnes arī citu aktivitāšu un projektu ietvaros. Atsevišķs finansējums nometņu organizēšanai pašvaldības budžetā nav paredzēts."


Atpakaļ pie jautājumiem

Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
28
29 30  
pirmdiena, 22.04.2024
trešdiena, 24.04.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde