piektdiena, 17. maijs, 2024Vārda diena: Dailis, Herberts, Umberts
crest1 crest2

Parunāsim! Sarunāsimies! Runāsim!

Pievienots: 27.09.2023

Pateicoties Krāslavas novada pašvaldības atbalstam, tiek realizēts skolēnu pašpārvaldes jauniešu iniciatīvas projekts „PA-SA-RUNĀSIMIES”, kurš tendēts uz jaunu un pasaulē aktuālu tematu apskatu, kas Latvijas informatīvajā telpā ienākuši pavisam nesen, tāpēc tā īstenošana skolēniem paplašinātu redzesloku par aktuālajiem tematiem, rosinātu par savu karjeru domāt jau mācību procesā, kā arī attīstītu, uzlabotu prasmi diskutēt, runāt, sarunāties, kas ir svarīgi, lai prastu sevi piedāvāt darba tirgū, strādāt komandā, veidot savu karjeru, uzlabot un pielietot caurviju prasmes. Kopīgi attīstīt un veidot konkurētspējīgu, pievilcīgu un plaukstošu Krāslavas novada nākotni, politisko, ekonomisko un sociālo vidi, kurā dzīvosim.

Mūsu novada jaunieši ir tie, kuri veidos Latvijas un pasaules nākotni, politisko, ekonomisko un sociālo vidi, kurā dzīvosim, tāpēc ir svarīgi sniegt viņiem pēc iespējas plašāku ieskatu tēmās, kas spētu viņos attīstīt lielāku potenciālu un motivētu interesēties par sevis attīstīšanu un par svarīgām tēmām pasaules mērogā.

Dagdas vidusskolas vecāko klašu skolēniem tiek dota iespēja tikties un parunāt ar interesantām, motivētām personībām. Projekta realizācija sākās jau maijā, kad notika tikšanās ar valodnieku-antropologu Kevinu Krisu Grundelu no Vācijas, kurš aizrautīgi iesaistīja skolēnus savas nākotnes modelēšanā. 22. septembrī Dagdas vidusskolā viesojās šarmanti un ļoti jaudīgi cilvēki Ieva un Henrihs Jūhansoni, vērtību skolas „MeYou.One” vadītāji. Atraktīvi, uzturot sarunu ar jauniešiem, viņi interesanti pastāstīja par vērtībām, kā balstoties uz tām veidot savu karjeru, savu dzīvi nākotnē. Nākotnes dizaina laboratorijā jauniešiem „Es Varu” skolēni tika iesaistīti uzskatāmā nākotnes modelēšanas aktivitātē.

Pieaicinātie lektori rada jaunu iedvesmu skolēniem paraudzīties uz šī brīža situāciju, resursiem un iespējām no citas prizmas.

Projekta ietvaros vēl plānotas divas interesantas tikšanās oktobrī.

Irēna Maļkeviča, projekta koordinatore
Valērijas Korņilovas foto



Jauna aptauja

Septembris - 2023
P O T C P S S
 
01
02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30  
piektdiena, 15.09.2023

Dienas foto

  • Tradicionālais skrējiens "Pilsēta, kur sporto" un Brīvības ielas svētku koncerts

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde