pirmdiena, 3. jūnijs, 2024Vārda diena: Ineta, Inta, Intra
crest1 crest2

Projekts „Darbīgās kopienas” Priežmalē

Pievienots: 19.09.2023

Ar skaistu un sportisku pasākumu „Esi vesels!” noslēdzās kopienas iniciatīva „Labi bij’ man dzīvot priežu meža maliņā!”, kas tika īstenota projekta „Darbīgās kopienas” ietvaros, kuru atbalsta Izglītības iniciatīvu centrs sadarbībā ar „British Council” pārstāvniecību Latvijā.

Iniciatīvas īstenošanas laikā notika 4 aktivitātes. Jau aprīļa mēnesī notika fiziskās aktivitātes nodarbības „Dzīvība ir kustībā!” Kastuļinas TN. Nodarbības vadīja sporta skolotāja, trenere Jeļena Bahanovska. Nodarbības tika vadītas dažāda vecuma dalībniekiem, atbilstoši viņu spējām un sagatavotībai. Aktivitātes īstenošanai tika iegādāti vingrošanas paklāji, bumbas, gumijas, hanteles, līdzsvara treneri.

Otrā aktivitāte bija Priežmales pludmales sakopšanas un labiekārtošanas talka „Darbiņš man prieku deva!” Aktivitāti vadīja Kastuļinas pagasta pārvaldes saimniecības daļas vadītājs Vjačeslavs Pokšāns. Aktivitātes laikā tika sakopta jaunizveidotā pludmale, novāktas koku saknes, izlīdzinātas smiltis. Talkā bija aicināti visi kopienas locekļi, it īpaši mazaktīvie jaunieši. Aktivitātes īstenošanai tika iegādāti darba rīki: lāpstas, grābekļi, ķerras. Pēc talkas notika pikniks ar sviestmaizēm un tēju.

Ļoti jauks un saliedējošs bija kopienu sadarbības pasākums „Viru, viru putreņu, gaidu vysus gostūs!”. Aktivitāti atbalstīja Kastuļinas TN kultūras darbinieki, Kastuļinas pagasta pārvaldes vadītāja Marita Grebeža, kopienas pārstāve Anita Reščenko. Ciemos bija ieradušies kopienu pārstāvji no Dagdas, Andrupenes, Aglonas, Ezerniekiem un Šķeltovas. Pasākums notika 30. jūnijā Kastuļinas TN un Priežmales brīvdabas pasākumu organizēšanas vietā. Aktivitātes laikā kopienas dalījās pieredzē par saviem pasākumiem un aktivitātēm, piedalījās pļavas zāļu un citu dabas materiālu dekoru veidošanā, kā arī dažādās āra aktivitātēs. Noslēgumā Godu saimniece Vija Kudiņa stāstīja par latviešu tautas tradīcijām un visus pasākuma dalībniekus cienāja ar gardu putru.

19. augustā notika sporta pasākums „Esi vesels!”, kuru organizēja un vadīja jauniešu līderis Artūrs Murāns. Dalībnieki piedalījās jautrās jaukto komandu sacensībās – stafetēs, konkursos, veica atraktīvus uzdevumus. Pēc sacensībām tika pasniegtas Kastuļinas TN un pagasta pārvaldes sagādātās balvas.

Galvenais iniciatīvas mērķis bija veicināt visu vecuma grupu iedzīvotāju līdzdalību kopienas attīstībai un stiprināšanai nozīmīgu aktivitāšu īstenošanā. Viss iniciatīvā plānotais tika realizēts. Mums ir liels gandarījums par paveikto. Par to, ka iniciatīvas īstenošana ir liels ieguldījums kopienas attīstībā liecina arī dalībnieku atsauksmes.

Olga Murāne: „Projekts palīdzēja apzināt, ka ir cilvēki ar dažādām interesēm, pieredzi, uzskatiem, piederību, bet īstenotās aktivitātes apvienoja kopienas cilvēkus. Bija iespēja interesanti, saturiski pavadīt laiku kopā, gan sportojot, gan strādājot, gan atpūtas brīžos. Prieks ir par to, ka, neskatoties uz iedzīvotāju skaita samazināšanos un citām dzīves grūtībām, bija iespēja rast dzīvesprieku un apvienoties kopā tik kuplā skaitā.”

Priežmalē ir izveidojusies atbalsta grupa, kura piedalījās aktivitāšu sagatavošanā un novadīšanā. Tie ir Kastuļinas pārvaldes darbinieki Maritas Grebežas vadībā – Vjačeslavs Pokšāns, Jevgēnijs Artjomovs, Aleksandrs Fadejevs, Vladimirs Kirilovs, Andrejs Rakovs, Kastuļinas Tautas nama darbinieki Ineses Nikitinas vadībā – Ilona Karpova, Artūrs Murāns, Anita Reščenko.

Kopā varam vairāk!

Sandra Rakova Priežmales kopienas pārstāve
Autores un Jurija Pokšāna foto



Jauna aptauja

Augusts - 2023
P O T C P S S
 
01
02
03
04 05 06
07
08
09
10 11 12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
 

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde