otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Aicina uz bezmaksas apmācībām „Latvijas Kultūras vēstnieku vasaras nometne 2019”

Pievienots: 10.07.2019

Lai sniegtu iespēju ikvienam Latvijas iedzīvotājam pilnveidot sadarbību ar Latvijas dažādu tautību kopienām par kultūru un tās mijiedarbi ar minoritāšu kultūrām, veidojot starpkultūru dialogu, dažādu kopienu līderi no visas Latvijas tiek aicināti pieteikties bezmaksas izglītojošās apmācībās „Latvijas Kultūras vēstnieku nometne 2019”, kas notiks no 25. līdz 28. jūlijam Smārdes pagasta viesu namā „Kalna Žagari”. Nometni organizē biedrība „Sadarbības platforma” sadarbībā ar „British Council” pārstāvniecību Latvijā un Latvijas Nacionālo kultūras centru.

Četru dienu nometnes „Latvijas Kultūras vēstnieku vasaras nometne 2019” programma veidota tā, lai sniegtu ikvienam zināšanas un prasmes sadarbībai ar Latvijas dažādu tautību kopienām par Latvijas kultūru un tās mijiedarbi ar Latvijas minoritāšu kultūrām veidojot starpkultūru dialogu. Nometnes dalībniekiem būs iespēja apgūt zināšanas, kas noderēs tālākajā profesionālajā darbībā, piemēram, radošumu, izmantojot dizaina domāšanas metodi, projektu rakstīšanu, kopienu iniciatīvu veidošanas padomus, efektīvas komandas veidošanas priekšnosacījumus, publisko runu, komunikāciju sociālajos medijos un publicitātes veidošanu, personības izaugsmes nosacījumus. Apmācību programma pieejama tīmekļa vietnē www.sadarbībasplatforma.lv.

Nometnes lektori būs savas nozares eksperti par dažādām ar kultūru un sabiedrības saliedēšanu saistītām tēmām, NVO un institūciju pārstāvji, iepriekšējo gadu Latvijas kultūras vēstnieku absolventi, kuri dalīsies zināšanās un iegūtajā pieredzē. Starp nometnes lektoriem var minēt filozofu Valdi Svirski, mākslas un radošo prasmju pedagoģi Sandru Konstanti, diriģentu un aktīvu sabiedrisko darbinieku Intu Teterovski, pieredzējušu projektu vadības eksperti Inesi Vaivari, profesionālu kouču un supervizori Eviju van der Beek, Latvijas Kultūras akadēmijas rektori Rūtu Muktupāvelu u.c.

Tie apmācību dalībnieki, kuri būs līdzdarbojušies nometnē, varēs palīdzēt savām kopienām apzināties vietējo un nacionālo kultūru kā izaugsmes resursu, stiprinās latviskās kultūras apziņu, veidos izpratni par atvērtu kultūras identitāti un mobilizēs pozitīvām pārmaiņām saliedētas sabiedrības veidošanā. Turklāt katram būs iespēja prezentēt pārstāvēto organizāciju, iepazīstinot ar tās galvenajiem darbības virzieniem un sasniegumiem. Dalībnieki gūs arī iedvesmu turpmākam darbam un iespēju satikt līdzīgi domājošos, lai veidotu ilgtermiņa partnerības.

Latvijas Kultūras vēstnieku vasaras nometne paredzēta daudzveidīgai auditorijai – no mazākumtautību nevalstisko organizāciju pārstāvjiem un dažādu tautību kopienu līderiem līdz pat pašvaldību iestāžu un mediju pārstāvjiem. Dalībai nometnē drīkst pieteikties arī jau esoši kultūras vēstnieki. Vienīgais nosacījums – dalībniekam jāzina latviešu valoda tādā līmenī, lai izprastu lektora stāstījumu un varētu kopā ar grupas biedriem veikt dažādus radošos uzdevumus.

 Pieteikšanās „Latvijas Kultūras vēstnieku nometne 2019” līdz 15. jūlijam, aizpildot pieteikuma formu tiešsaistē. Tie 25 dalībnieki, kuriem būs iespēja apmeklēt nometni, saņems apstiprinājumu līdz 20. jūlijam.

Nometnes noslēgumā ikviens dalībnieks saņems apliecinājumu par dalību, kā arī tiks uzņemts Latvijas Kultūras vēstnieku saimē.

Par kustību Latvijas Kultūras vēstnieki

Latvijas kultūras vēstnieku kustības sākums meklējams 2012. gadā, kad notika pirmās mācības. Ideja par šādu kustību aizgūta no Lielbritānijas. Katru gadu notiek dažādi Latvijas Kultūras vēstnieku rīkoti pasākumi Latvijas reģionos, kā arī tiek organizētas apmācības gan jau esošajiem, gan topošajiem kultūras vēstniekiem, paplašinot šīs iniciatīvas kopienu. Kopīga zināšanu pilnveidošana un sapulcēšanās vienuviet ir pamats dažādu partnerību iedibināšanai un attīstībai, kā arī ierosmes gūšanai turpmākam darbam. Kopš 2017. gada Latvijas Kultūras vēstnieku aktivitātes atbalsta British Council pārstāvniecība Latvijā.

 Papildu informācijai:
Lauma Celma,

celma.lauma@gmail.com,
t. 29822258


Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde