otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Ak, gadatirgus, gadatirgus!

Pievienots: 07.10.2019

Iestājās zelta rudens. Neskatoties uz to, ka šis gada periods ir nedaudz skumjš, vienlaikus tas ir ļoti krāšņs un košs, jo rudens ir ražas novākšanas laiks. Tieši rudenī nogatavojas dārzeņi un augļi, tāpēc šajā laikā tiek rīkoti dažādi gadatirgi!

Ik gadu Varavīksnes vidusskolā notiek Miķeļdienas gadatirgus un tiek atzīmēti Miķeļi. 3. a klases skolēni sāka gatavoties svētkiem jau iepriekš. Krievu un latviešu valodas stundās bērni iepazinās ar rudens saulstāvju tradīcijām, minēja mīklas, risināja krustvārdu mīklas, bet mājturības stundās nodarbojās ar rokdarbiem.

Klasē tika organizēta rudens augļu un dārzeņu kompozīciju izstāde. Bērni ar nepacietību gaidīja šo laiku, lai parādītu visas savas prasmes un talantus. Tā ir lieliska iespēja radīt kaut ko oriģinālu kopā ar mammu vai tēti. Lai izveidotu savu radošo darbu, bērni un vecāki izmantoja visdažādākās rudens veltes, ko izaudzēja savā dārzā vai iegādājās tirgū: sīpolus, burkānus, kāpostus, kartupeļus, ābolus, vīnogas, kabačus, ķirbjus. Šogad es nolēmu iemūžināt fotogrāfijās, uz kādiem „varoņdarbiem” ir spējīgi vecāki kopā ar saviem bērniem! Izstādē varēja ieraudzīt kāpuru, kas izgatavots no āboliem, jautru dārzeņu ģimenīti, pasakas „Rausītis” varoņus, kas bija izgriezti no burkāniem, zaķus no kāpostiem, ezīšus un lokomotīvju depo. Rudens velšu kompozīciju izstāde bija ļoti oriģināla. Galvenās balvas ieguva Aleksandra Andruškeviča, Julianna Mihailova, Artūrs Reruhs, Anastasija Bogdanoviča un Daniils Skorodumovs. Pateicība par aktīvu dalību izteikta Viktorijai Dimbovskai, Aleksandrai Tereško, Izabellai Baldiņai un Aleksandram Borcovam. Izvietojot savus rokdarbus un kompozīcijas skolas pagalmā un ar lepnumu aplūkojot savu ekspozīciju, bērni sāka gatavoties gadatirgum un izlikt pārdošanā savas preces. Preču klāsts pārsteidza ar daudzveidību: neskaitāmi daudz mājās ceptu gardumu, svaigu dārzeņu. Tirdzniecība noritējusi veiksmīgi. Visiem bija priecīgs un pozitīvs garastāvoklis. Gan bērni, gan pieaugušie jutās gandarīti par dalību rudens gadatirgū!  

Paldies 3. a klases skolēnu vecākiem par radošumu un svētku noskaņu!

Daina Strupiša,
3. a klases audzinātāja

 



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde