otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Bizness pats atradis viņu

Pievienots: 15.03.2019

13. martā Krāslavas novada Centrālajā bibliotēkā notika tikšanās ar uzņēmuma „Latvilna” valdes locekli Valiju Ižiku, kas pastāstīja klātesošajiem par savu produkciju un atbildēja uz jautājumiem.

Iespējams, Valijas uzņēmuma nosaukums ne visiem ir zināms, taču viņas „Laimes segas” ir pazīstamas daudziem. Kāpēc laimes segas? Tādu nosaukumu šīm siltajām, omulīgajām segām pirms dažiem gadiem piešķīra pirmie klienti. Bet vai tad ir segas, kas neizraisa laimes izjūtu? Valija uz šo jautājumu sniedza tādu atbildi: „Piemēram, ja cilvēks nopirka sev dārgu segu, taču nav apmierināts ar tās kvalitāti, tad šādu preci nevarētu nosaukt par laimes segu.”

Valija uzsvēra, ka viņai nebija vēlmes nodarboties ar uzņēmējdarbību, bizness pats atradis viņu. Pirmo segu viņa izgatavoja sev, nākamos izstrādājumus uzdāvināja radiniekiem. Un pakāpeniski, izmantojot izmēģinājumu-kļūdu metodi un ņemot vērā klientu komentārus un vēlmes, viņa sāka palielināt ražošanas apjomus. Pašlaik uzņēmums „Latvilna” piedāvā saviem pircējiem ne tikai dažāda izmēra segas, bet arī spilvenus, vestes, pirts cepures un komplektus, virtuves dvieļus, spilvendrānas un palagus, virtuves cimdus, paklājiņus krēsliem un grīdai, mājas apavus, virsmatračus, matracīšus dzīvniekiem, kā arī suvenīrus.

Visi izstrādājumi ir izgatavoti tikai no dabīgiem materiāliem – vietējā ražojuma vilnas un kokvilnas auduma, kas ir ražots Baltkrievijā.

Lielākā daļa izstrādājumu tiek šūta pēc pasūtījuma, taču Valija aktīvi apmeklē izstādes dažādās Latvijas pilsētās, un vairāku gadu garumā viņai jau ir izveidojies pastāvīgo klientu loks.

Uzņēmuma šūšanas cehs atrodas Indrā, šobrīd tur strādā divi cilvēki, bet līdz vasarai Valija plāno paplašināt ražošanu un palielināt darbinieku skaitu.

Valija Ižika ir ļoti pozitīvs un dzīvespriecīgs cilvēks, un tāda pati attieksme pret apkārtējo pasauli ir vērojama arī viņas izstrādājumu dizainā, tie ir spilgti, krāsas - dabiskas, bet zīmējumi un raksti - ļoti pievilcīgi. Visa Valijas produkcija rada neparasta mājīguma un omulības iespaidu.

Elvīra Škutāne, autores foto



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde