otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Kad es dejoju, dzīve ir labāka!

Pievienots: 08.10.2018

Šādu moto ir izvēlējusies Krāslavas „West Coast Swing” deju grupa, kura pastāv jau 5 gadus un kurā, aktīvi darbojoties, savu dzīvi padara krāšņāku, pilnveido savas prasmes, gūst gandarījumu no sociālas saskarsmes dažāda vecuma pieauguši cilvēki, kas ikdienā ir nodarbināti dažādās sfērās, bet mūs visus vieno mīlestība uz deju.

 Kopš pirmsākumiem mēs aktīvi sadarbojamies ar biedrību „Gimenes atbalsta centrs „Atvērtība””, ar kuru kopā ir izveidoti un realizēti vairāki projekti. Arī patreiz mēs esam iesaistīti biedrības īstenotā projekta „Dzīvo Latgalē, dzīvo dejojot” darbībā. Viena no projekta aktivitātēm bija iesaistīšanās starptautiskā flash mob akcijā „International Rally West Coast Swing 2018”, kura visā pasaulē notiek jau daudzus gadus pirmajā septembra sestdienā. Šogad tas iekrita 1. septembrī (foto pielikumā). Tā notiek ar mērķi popularizēt deju, vienlaikus popularizējot vietu, kur tas notiek.

20. oktobrī visa grupa dosies uz Vidzemi, kur esam ielūgti uz rudens balli Valmieras balles deju klubā. Domājam, ka tas būs sadarbības un ilgstošas draudzības sākums, jo - deja ir īsākais ceļš uz laimi, esot teicis kāds no pasaules viedajiem.

Pastāv neskaitāmi iemesli, kāpēc nodarboties ar dejošanu, piem., tā ir vispusīga fiziska aktivitāte, tā uzlabo prāta spējas, noņem stresu, ceļ pašapziņu utt. Un ir ļoti daudz variantu, kā to darīt. Var dejot solo, slīpēt sinhronitātes iemaņas grupā, mācīties rast saskaņu pārī. Ir ļoti daudz dažādu stilu un virzienu, tomēr ir daži iemesli, kas padara unikālu tieši „West Coast Swing” deju.

Tie ir

Mūzika

Deja nav piesaistīta konkrētam mūzikas stilam. No blūza līdz mūsdienīgam popam un akustiskai mūzikai - var dejot pie gandrīz visa, kam taktsmērs ir 4/4. Tādējādi atrast mūziku, pie kuras var dejot un kura patīk, ir ļoti viegli.

Spēle

Personīgā izpausme un spēle uz deju grīdas - atvērtais satvēriens, mūzikas dažādība un dejas struktūra atļauj gan partnerim, gan partnerei  pievienot unikālus improvizētus brīžus dejai.

Komforts un ergonomika

Netiek valkāti augstpapēžu apavi, nav vajadzīgi īpaši tērpi, ir piemērota ikvienam, jo nav nepieciešama speciāla fiziskā sagatavotība.

 Klāt ir rudens, kas nozīmē jaunas sezonas sākumu. Kas ir regulāras nodarbības un kopīgi svētki, kuros deja ir galvenajā lomā, bet mūsu, dejotāju, ieguvums ir vairāk prieka, vairāk viegluma gan ķermenī, gan dvēselē, labsajūta un spēks dzīvot ar pilnu jaudu.

Esi ieintriģēts? Tev patīk dejot? Gribi pamēģināt ko jaunu? Droši pievienojies mums šajā rudenī! Jauna iesācēju grupa uzsāks savu darbību jau oktobrī. Telefons uzziņām: 29461575.

 Lidija Trušele, Krāslavas wcs deju grupas vadītāja


Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde