pirmdiena, 20. maijs, 2024Vārda diena: Salvis, Selva, Venta
crest1 crest2

Konkursa „Krāslava fotoobjektīvā” rezultāti

Pievienots: 19.04.2016

Ir noslēdzies fotokonkurss „Krāslava fotoobjektīvā”, ko izsludināja informatīvais portāls „Krāslavas Vēstis”. Pienācis laiks apkopot rezultātus.

Konkursā piedalījās 25 fotomākslas cienītāji, kas atsūtīja žūrijas vērtējumam 114 fotodarbus.

Žūrija - fotogrāfs Boriss Tarleckis, ainavu arhitekte Dzintra Skutele un māksliniece Juta Bubina - vērtēja fotogrāfijas divās nominācijās: „Nejaušs kadrs” un „Iemīļotākais pilsētas stūrītis”. 

Žūrijai netika sniegta informācija par darbu autoriem, lai vērtēšana norisinātos objektīvi un profesionāli.

Pēc diskusijas un iesūtīto fotogrāfiju izvērtējuma žūrijas locekļi vienojās un noteica uzvarētājus.

 

Nominācija „Iemīļotākais pilsētas stūrītis”:

1. vieta – Oksana Širokaja,
2. vieta - Aleksandrs Maksimovs,
3. vieta – Solvita Bataraga.

Nominācija: „Nejaušs kadrs”:

1. vieta – Gunta Ahromkina,
2. vieta – Alla Lomanovska,
3. vieta - Oksana Širokaja.

Analizējot visas fotogrāfijas, žūrija uzsvēra, ka fotomāksla Krāslavā attīstās un pilnveidojas.

„Bija liels prieks par to, ka, aplūkojot fotogrāfijas, mēs redzējām daudz ko tādu, ko ikdienā neievērojam,” atzīmēja Juta Bubina. „Izrādījās, ka mūsu fotomākslinieki ir visai apķērīgi cilvēki un ikdienas steigā viņi spēj saskatīt interesantus momentus un notikumus, ievērot, kā pilsēta attīstās un dzīvo savu dzīvi neatkarīgi no mums, iedzīvotājiem. Apspriežot fotogrāfijas, kas tika izvirzītas nominācijai „Nejaušs kadrs”, bija grūtāk vienoties, nekā analizējot fotodarbus, kas atspoguļoja iemīļotāko pilsētas stūrīti.”

Dzintra Skutele par nomināciju „Iemīļotākais pilsētas stūrītis”: „Ļoti patīkami, ka mūsu iedzīvotāji bija tik aktīvi un atsūtīja daudz fotogrāfiju. Vērtējot darbus, mēs pievērsām uzmanību kadra kompozīcijai, gaismas spēlēm, dinamikai, rakursam. Piemēram, uzņemot foto ar katoļu dievnamu saules ausmas fonā, galveno lomu spēlēja fotografēšanas brīdis. Fotogrāfija ar tiltu pāri Jāņupītei savaldzina ar gaismas spēlēm un neparastu rakursu. Ar savu īpašo kompozīciju un piemērotajiem akcentiem izceļas melnbalta fotogrāfija ar luterāņu baznīcu.”

Spriežot par fotogrāfijām, kas uzvarēja nominācijā „Nejaušs kadrs”, Boriss Tarleckis izteica savu viedokli: „Fotogrāfija, kas ieguva 1. vietu, pilnībā atbilst šai nominācijai. Teiksim, ja meitene nolaistu rokas vai viņai būtu cita sejas izteiksme, tad kadrs nebūtu tik izteiksmīgs. Zirga pajūga rati autostāvvietā citu automobiļu vidū mūsdienās ir jau retums. Tas noteikti ir nejaušs kadrs, arī žūrijai par to bija vienbalsīgs lēmums. Bet fotogrāfija, kurai tika piešķirta 3. vieta, mudina uz pārdomām, tai ir savs stāsts. Katram skatītājam būs savs viedoklis par to, ko dara šis vīrietis, kas skrien blakus sportistam, - atbalsta viņu morāli vai kaut ko viņam stāsta.”

Pateicamies visiem konkursa dalībniekiem, kas atsūtīja savus fotodarbus. Labākās fotogrāfijas tiks izstādītas novada domes ēkas otrajā stāvā.

Konkursa uzvarētājiem tika pasniegtas balvas: lietussargs ar Krāslavas logotipu (1. vieta), sporta krekliņš ar pilsētas ģerboni (2. vieta), krūzīte ar Krāslavas attēlu (3. vieta).

Nākamais fotokonkurss arī nav aiz kalniem, un mēs ceram uz jūsu aktīvo dalību!

Elvīra Škutāne



Jauna aptauja

Aprīlis - 2016
P O T C P S S
 
01
02 03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30  
piektdiena, 01.04.2016
svētdiena, 10.04.2016

Dienas foto

  • Tradicionālais skrējiens "Pilsēta, kur sporto" un Brīvības ielas svētku koncerts

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde