piektdiena, 10. maijs, 2024Vārda diena: Maija, Paija
crest1 crest2

Krāslavas novadu apmeklē VARAM ministrs

Pievienots: 28.08.2023

23. un 24. augustā Krāslavas novadā viesojās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) ministrs Māris Sprindžuks, VARAM parlamentārā sekretāre Agnese Geduševa, ministra biroja vadītāja Alise Kreile, ministra padomnieki Aivars Draudiņš un Andris Miglavs un Saeimas deputāts Juris Viļums.

Vizītes laikā delegācija apskatīja Ezernieku pamatskolu, ceļu stāvokli, Jaundomes muižas vides izglītības centru un ekspozīcijas zāli, Dagdas valsts un pašvaldības vienoto klientu apkalpošanas centru (Dagdas VPVKAC), šūšanas uzņēmumu „IV plus” Krāslavā, kā arī remontdarbus pār Jāņupītes tiltu.

Sarunu gaitā tika izrunātas daudzas novada problēmas, kā tās atrisināt. Ministrs pastāstīja savu redzējumu, kā iespējams attīstīt vienu vai otru darbības sfēru. Ir pieejami resursi, tos jāmācās apgūt.

Attīstības pamatā ir plānošanas un attīstības dokumenti, ar kuriem ne tikai jāiepazīstas visiem iedzīvotājiem, bet arī jāiesaistās gan ideju ģenerēšanā, gan plānošanā un realizēšanā. Katrai vietai ir sava savdabība un unikalitāte, to jāiemācās pasniegt citiem.

Lai gan mūsdienās strauji viss digitalizējas, tomēr ir iedzīvotāju grupa, kura joprojām neizmanto bezskaidras naudas norēķinus. Ministram bija iespēja klātienē redzēt Dagdas VPVKAC darbu, runāt ar apmeklētājiem, kāpēc viņi izmanto šī centra pakalpojumus.

Šūšanas uzņēmuma „IV plus” vadītāja Irēna Voicehoviča pastāstīja par savu uzņēmumu, ražošanu, eksportu, ar kādām grūtībām saskaras.

Krāslavā aktīvi norit remonts pār Jāņupītes tiltu. Bija nepieciešami vairāki gadi, lai dabūtu visus saskaņojumus un atļaujas remontdarbiem.

Ministrs atzinīgi novērtēja pašvaldības darbu, bet ir vēl daudz darāmā, lai paaugstinātu novada labklājību.

Sanita Karpoviča,
Dagdas KC Sabiedrisko attiecību speciāliste
Autores foto
Fotogalerija


Jauna aptauja

Augusts - 2023
P O T C P S S
 
01
02
03
04 05 06
07
08
09
10 11 12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
 

Dienas foto

  • Tradicionālais skrējiens "Pilsēta, kur sporto" un Brīvības ielas svētku koncerts

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde