otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Krāslavas Varavīksnes vidusskolas 10.a klases filma (video)

Pievienots: 12.06.2020

 Sava veida pirmizrādi piedzīvoja mūsu klases uzņemtā filma „Sandra”!  Filma – konkursa dalībniece. Filma – veltījums.  Filma – draudzības sākums.   
2020. gada ziemā Labklājības ministrija aicināja 9.-12.kl. skolēnus piedalīties radošo darbu konkursā „Viena diena manā mūžā”, iejūtoties jaunā žurnālista lomā un izveidojot īsu stāstu par vienu dienu kāda īpaša cilvēka dzīvē.  Šim cilvēkam jāpārstāv kāda no grupām: cilvēki ar garīga rakstura traucējumiem, bērni ar funkcionāliem traucējumiem, kuriem noteikta invaliditāte un ārpusģimenes aprūpē esoši vai bijuši bērni. Galvenais priekšnoteikums - parādīt šī cilvēka ikdienu un talantus, saskatot pozitīvo – par ko viņš priecājas, kādas ir viņa aizraušanās un brīvā laika nodarbes, kādi ir viņa sapņi, mērķi. Mūsu video iekļuva labāko darbu desmitniekā.   

Mēs sagatavojām īsu videostāstu par vienu dienu no Sandras dzīves.  Filma ilgst 7 minūtes, jo to paredzēja konkursa nolikums. Septiņas minūtes tapa divas nedēļas. Divas nedēļas smaga, emocionāla un ļoti atbildīga darba. Vēlējāmies parādīt pašu svarīgāko. Tas nebija viegli, jo mums svarīgs šķita viss! Jau pirmajā tikšanās brīdī apzinājāmies savu veiksmi, jo tādus cilvēkus kā Sandra satiekam reti. Talantīga, garīgi stipra, gudra, skaista un dzīvespriecīga meitene. Februāra divas nedēļas kļuva par dzīves realitātes un patiesības stundu. Mūs uzrunāja Sandras teiktais, darītais un sapņotais. Mūs uzrunāja Sandras vecāku paveiktais.

Sandra ir dzimusi Krāslavā. Absolvēja Krāslavas Valsts ģimnāziju, mācījās Daugavpils Universitātē par vizuālās mākslas skolotāju.  3. kursā notika nelaime – išēmiskais insults. Smags stāvoklis, prognozes neiepriecinošas. Sākās cīņa. Cīņa par minimumu cilvēka dzīvē.

Ar Sandru iepazināmies mūsu skolas 1. stāva vestibilā, kur jau vairākus gadus katru vakaru jauniete, savu vecāku atbalstīta, mācās staigāt. Apbrīnojama vēlme cīnīties! Viņa zīmē, dzejo, darbojas virtuvē. Konkurss ir noslēdzies, bet ir sācies cits stāsts. Cits stāsts gan Sandras, gan mūsu, nu jau 11.a klases skolēnu dzīvē. Mums ir lieli plāni!

 Margarita Borodina-Ignatoviča,
10.a klases audzinātāja, vēstures skolotāja



Jauna aptauja

Jūnijs - 2024
P O T C P S S
  01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde