ceturtdiena, 9. maijs, 2024Vārda diena: Einārs, Ervīns, Klāvs
crest1 crest2

Mācāmies programmas „Latvijas skolas soma” ietvaros

Pievienots: 26.06.2023

Noslēdzies piektais mācību gads, kopš programma „Latvijas skolas soma” ir ienākusi skolās. Tā nav gluži izklaides programma, kā varētu šķist, bet tā ir programma, kas mācību procesu padara interesantāku, daudzveidīgāku un aizraujošāku. Jo viens no galvenajiem nosacījumiem – programmas norisēm jānotiek saskaņā ar mācību saturu. Ne vienmēr tas ir viegli izdarāms, taču esam jau pieraduši, ka programma „Latvijas skolas soma” ir klātesoša skolā, un aizvien biežāk nākas dzirdēt kā pedagogi un bērni plāno, ko programmas ietvaros, apmeklēs, piedzīvos nākamajā semestrī.

2022./2023. mācību gada 2. semestrī Krāslavas novada skolēni piedzīvoja ļoti daudzveidīgas norises. Kopumā notika 87 pasākumi. Priecē tas, ka atskaites ailēs varēja ierakstīt jaunas, vēl mūsu skolēniem nebijušas norises. Tādas bija – Paula Stradiņa medicīnas vēstures muzeja, Bauskas muzeja, Rīgas Motormuzeja, Varakļānu novada muzeja, Modes muzeja Rīgā apmeklējums, Cesvaines pils, Krustpils pils apskate, ekskursija Turaidas pilī un Turaidas muzejrezervāta organizētās nodarbības, tautas mūzikas koncertlekcija „Seno laiku dziesmas, mūzika un instrumenti”, biedrības „ZARA Medici” izzinoša nodarbība „Pasakas no pirmsākumiem līdz mūsdienām”, Latvijas Arhitektu savienības piedāvātā izzinošā nodarbība „Arhitektūra un apbūvētā vieta”. Tāpat tika izvēlētas jau iecienītas un zināmas norises – tika skatītas vairākas filmas gan skolā, gan kinoteātros, apmeklētas nodarbības Krāslavas Amatniecības centrā, Iepazīta ekspozīcija Latvijas Kara muzejā un Aglonas Kara muzejā, piedzīvotas nodarbības Ziedoņa klasē, Andrupenes lauku sētā, Latgales Kultūrvēstures muzejā, Aglonas Maizes muzejā, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā, Ludzas Novadpētniecības muzejā, iepazīts Daugavpils un Ludzas pilsētas vēsturiskais centrs, Daugavpils cietoksnis, Daugavpils skrošu rūpnīca, Latvijas Nacionālā bibliotēka, ir dzirdētas koncertlekcijas „Es mīlu, Tevi, Latvija” un „Latviju svētkos godinot”, piedzīvota izzinoša nodarbība „Iepazīšanās ar tradicionāliem, eksotiskiem un pašdarinātiem mūzikas instrumentiem”, kā arī redzētas izrādes „Dzeltenā zemūdene” un „Spreideits”.

Jāsaka, ka šī semestra favorīts bija tieši Daugavpils Teātra izrāde „Spreideits”. Izrāde ir latgaliešu valodā, bet veidota tā, ka katram bērnam ir saprotama. Pēc izrādes noskatīšanās neviens nav palicis vienaldzīgs.

Programma „Latvijas skolas soma” nav saistīta tikai ar mācību saturu, tā māca arī dzīves prasmes – kā uzvesties teātrī, koncertzālē, kinoteātrī, muzejā, ģērbšanās etiķeti, kā sameklēt savu sēdvietu, kā pēc izrādes, koncerta pasniegt māksliniekiem ziedus, kā pateikties par interesantajām muzejnodarbībām u.tml.

Ar cerību uz jaunām, interesantām, jēgpilnām, aizraujošām norisēm gaidīsim jauno programmas „Latvijas skolas soma” sezonu.

Regīna Pauliņa,
programmas „Latvijas skolas soma” koordinatore Krāslavas novadā
Aleksandra Juhņeviča foto



Jauna aptauja

Jūnijs - 2023
P O T C P S S
 
01
02
03 04
05
06
07
08
09
10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
 
ceturtdiena, 08.06.2023
pirmdiena, 12.06.2023
pirmdiena, 19.06.2023

Dienas foto

  • Baltā galdauta svētki radošajā kvartālā "Īla"

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde