piektdiena, 26. aprīlis, 2024Vārda diena: Alīna, Rūsiņš, Sandris
crest1 crest2

Nodarbības topošajām māmiņām Krāslavā

Pievienots: 26.08.2016

Ir zināms, ka topošā māmiņa savas dzemdības gaida ar satraukumu un prieku, kas mijas ar bailēm un neziņu. Šīs izjūtas rada gan pati dzemdību norise (kā tas notiks, ko jutīs dzemdētāja), gan ilgošanās ieraudzīt bērniņu, ieskatīties viņa sejiņā, satikties ar punča iemītnieku. Šaubu nav, tas ir svarīgs notikums ikvienai ģimenei, tas ir pārmaiņu un jaunas pieredzes gūšanas laiks.

Tā sanācis, ka sievietes, gaidot savas dzemdības, nereti izjūt nepieciešamību saņemt vairāk informācijas par pašu dzemdību gaitu, viņas tiecas pabūt citu grūtnieču lokā, lai dalītos ar savām domām un piedzīvoto bērniņa gaidīšanas laikā. Grūtnieces meklē iespēju apmeklēt dzemdību sagatavošanas nodarbības. Tuvākās vietas, kur krāslavietes var tādas apmeklēt, ir Daugavpils un Preiļi. Augusta pirmajā pusē arī Krāslavā notika nodarbības topošajām māmiņām sadarbībā ar Krāslavas māmiņu klubu.

Krāslavā notika divas nodarbības (1. un 8. augustā). Vienas nodarbības garums bija apmēram trīsarpus stundas. Šīs nodarbības ietvēra tēmas par dzemdību norisi, dzemdību periodiem, kontrakcijām, varēja iegūt praktiskas zināšanas, kā atvieglot nepatīkamās sāpju sajūtas, uzzināt, ko grūtniece var darīt, gaidot savas dzemdības, kā saprast, ka ir sākušās dzemdības. Tika pievērsta uzmanību arī pēcdzemdību periodam – izrunāts par bērniņa dzimšanu, par pirmā kontakta ar mammu svarīgumu, par zīdīšanas uzsākšanu.

Grūtnieces labprāt izmantoja šo iespēju apmeklēt tādas nodarbības savā pilsētā. Viņas arī dalījās ar saviem iespaidiem par dzirdēto un iegūto. Piemēram, Rasma atzina, ka viņai visvairāk noderēja būt kopā, pārrunāt nezināmas situācijas un zināt, kā palīdzēt sev dzemdību procesā. Savukārt Jekaterina teica: „Nodarbības man deva pārliecību, ka visam var sagatavoties un visu var pārdzīvot. Dzemdības ir ļoti dabisks process, kuram sieviešu ķermenī viss ir paredzēts.” Elīnei nodarbības deva iedvesmu būt drošākai grūtniecības laikā. „Es uzzināju daudz dažādu sīkumu par dzemdībām un pēcdzemdību periodu. Tagad es zinu vairākus veidus, kā atslābināties starp kontrakcijām.” Viņa piebilst: „Man patika, ka nodarbībās valdīja nepiespiesta, brīva atmosfēra.” Arī Svetlana piekrīt, ka viņai patikusi mierīgā un atslābinošā atmosfēra un iespēja veltīt laiku sev. Sandra vēlētos, lai arī citām Krāslavas topošajām māmiņām būtu iespēja apmeklēt tādas nodarbības, jo pati ieguva daudz zināšanu, lielāku motivāciju par visu, sapratni, kā arī baiļu mazināšanos. Arī Inga domā, ka visas māmiņas priecātos par šādām nodarbībām Krāslavā.

Krāslavas māmiņu klubs


Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28
29 30  
pirmdiena, 22.04.2024
trešdiena, 24.04.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde