piektdiena, 26. aprīlis, 2024Vārda diena: Alīna, Rūsiņš, Sandris
crest1 crest2

Organizētas apmācības un meistarklases sociālās jomas speciālistiem

Pievienots: 22.02.2022

Laika periodā no 2021. gada oktobra līdz 2022. gada janvārim Latvijas – Lietuvas – Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmas projekta „Sociālās iekļautības veicināšana, organizējot kopējus pasākumus un uzlabojot sociālos pakalpojumus Krāslavas un Polockas pašvaldībās” (Enjoy being together) ietvaros norisinājās pieredzes apmaiņas pasākumi, t.sk., apmācības un 5 dažādas meistarklases („Boccia” spēles un kustību terapijas apmācības, keramikas un suvenīru veidošanas, kā arī filcēšanas, kvilinga un sveču liešanas meistarklases).

Apmācībās un meistarklasēs piedalījās sociālajā sfērā iesaistīti pašvaldību un nevalstisko organizāciju speciālisti no Krāslavas (biedrība „Saulessvece”, biedrība „Atvērtība”, bērnu sociālās rehabilitācijas centrs „Mūsmājās”) un Polockas, ar mērķi pilnveidot prasmes un zināšanas līdzīgu meistarklašu organizēšanā cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, sociālā riska ģimenēm ar bērniem, līdz ar to veicinot mazāk aizsargātu grupu sociālo integrāciju un aktivizēšanu.

Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju, ieplānotie pasākumi tika organizēti dažādos formātos, t.sk., izmantojot „Zoom” platformu. „Boccia” spēles un kustību terapijas apmācības notika 2021. gada 6. oktobrī. Apmācību laikā dalībniekiem bija iespēja iepazīties ar „Boccia” spēli - daudzpusīgu sporta veidu, kas piemērots cilvēkiem ar kustību traucējumiem, cilvēkiem ar mentālas attīstības traucējumiem, cilvēkiem pēc traumām rehabilitācijas fāzē utt., un padara cilvēku aktīvu gan fiziski, gan garīgi. Kustību terapijas apmācība palīdzēja saprast, kā uzlabot personas fizisko, emocionālo, kognitīvo un sociālo veselību, izmantojot mākslu, deju un kustību.

Meistarklašu cikls (keramikas un suvenīru veidošanas meistarklases organizētas 2021. gada 21. oktobrī, filcēšanas un kvilinga meistarklases - 2021. gada 6. decembrī, bet sveču liešanas meistarklase – 2022. gada 26. janvārī) tika veidots ar mērķi apmainīties ar idejām, metodēm, radošām pieejām, kurus pielieto divu reģionu sociālās sfēras speciālisti darbā ar sociāli mazāk aizsargātām grupām. Rezultātā meistarklašu dalībnieki ieguva jaunas zināšanas un iemaņas, tādējādi paplašinot savu redzesloku un kopējo informētības līmeni par metodēm, kurus var izmantot darbā ar sociāli mazāk aizsargātām grupām.

Kvalitatīvu meistarklašu organizēšanai tika iegādāts un izmantots nepieciešamais inventārs un aprīkojums (piemēram, elektriskās šujmašīnas, termoprese, vaska kausēšanas iekārta, filcēšanas mašīna, izgriešanas un reljefu izspiešanas mašīna, ratiņkrēslu kāpurķēžu pacēlājs u.c.).

2022. gada sākumā plānots īstenot noslēguma projekta pasākumus, t. sk. organizēt „Boccia” spēles sacensības, kā arī „Lego” pasākumu cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un sociālā riska ģimenēm ar bērniem, iesaistot sociāli mazāk aizsargātās iedzīvotāju grupas sabiedriskajās norisēs, kā arī izveidot multi-sensoro centru Pils ielā 5, Krāslavā.

Informāciju sagatavoja:
Edīte Lukša, projekta vadītāja



Jauna aptauja

Februāris - 2024
P O T C P S S
 
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
 
svētdiena, 04.02.2024
pirmdiena, 05.02.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde