otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Palīdzēsim Inārai uzvarēt vēzi!

Pievienots: 06.03.2018

Par Ināru Pimenovu varētu uztaisīt filmu – par mīlestību. Tā sāktos ar to, ka jauna meitene gāja pa mazpilsētas ielu un viņai salūza kurpes papēdis... Tieši tā pirms daudziem gadiem Ināra iepazinās ar savu vīru – viņš palīdzēja salabot kurpīti un pavadīja līdz mājām. Tagad Inārai ir 56 gadi. Viņa dzīvo Krāslavā. Pati nāk no daudzbērnu laucinieku ģimenes. Nekad nav baidījusies no darba – strādājusi par šuvēju, trauku mazgātāju, pārdevēju... Pabeigusi tirdzniecības tehnikumu. Vīrs visu mūžu strādā par šoferi. Viņi ir izaudzinājuši divus lieliskus dēlus, un savas dzīves seriāla nākamajā sērijā Ināra sapņo, lai nāktu pasaulē arī mazbērni. Pašlaik tā burtiski ir viņas „fiksā ideja”.

Pirms četriem gadiem viņas dzīvē ir ienākusi slimība – limfomezglu vēzis. Ināra ir izgājusi visu ārstu nozīmēto ārstēšanu – ķīmijterapijas, apstarošanas, operāciju... Tagad medicīniskais konsīlijs konstatēja, ka vienīgā reālā cerība izārstēties ir lietot medikamentu ar nosaukumu Brentuximab vedotin.

Visā Latvijā šīs zāles ir vajadzīgas tikai diviem cilvēkiem – Inārai Pimenovai no Krāslavas un Tatjanai Andrejevai no Liepājas. Viņu diagnoze – Hodžkina limfoma (slimības nosaukums cēlies no britu ārsta Tomasa Hodžkina vārda) – ietilpst slimību sarakstā, kuras jāārstē uz valsts rēķina, bet preparāts, kas var glābt abas sievietes, nav iekļauts kompensējamo zāļu sarakstā. Ināra un Tatjana iepazinās onkoloģijas centrā – tagad viņas kļuvušas par īstām draudzenēm. Abas vairākkārt vērsās Nacionālajā veselības dienestā ar lūgumu pēc individuālas kompensācijas, un ikreiz saņēma atteikumu. Inārai ir nozīmēti 8 preparāta kursi. Vasarā viņa vērsās fondā Ziedot.lv ar lūgumu palīdzēt, un, pateicoties līdzcilvēku saziedotajiem līdzekļiem, Ināra varēja uzsākt ārstēšanos. Viņas pašsajūta ir kļuvusi ievērojami labāka, liekas, ka slimība sāk beidzot atkāpties, un ir cerība uz pilnīgu izveseļošanos. Pat vienkārši paskatoties uz Ināras fotogrāfijām pirms un pēc zāļu lietošanas, var redzēt, ka viņa burtiski atgriezusies dzīvē.

Dārgākie cilvēki Ināras dzīvē ir vīrs un dēli. Viņi pašlaik gatavi bezmaz plēsties pušu, lai viņu glābtu. Jaunākais Arturs aizbrauca peļņā uz ārzemēm, lai palīdzētu ar naudu ārstēšanai. Vecākais dēls ir pārvācies uz Rīgu, strādā un īrē dzīvokli. Tieši viņš ir galvenais Ināras glābšanas projekta dzinējspēks: ārsti, dokumenti, transports, zāles... Viņš burtiski ved Ināru aiz rokas visur līdzi. „Bērnībā viņa veda mani, tagad es viņu,” smejas Deniss. Vairākas reizes dienā viņš publicē savā lapā sociālajā tīklā saiti uz kontu zāļu pirkšanai un lūgumu palīdzēt.

“ Vīrs mēģina slēpt no Ināras savus pārdzīvojumus. „Sākumā man pat likās, ka viņš ir cietsirdīgs un nejūtīgs,” saka Ināra, „bet pēc tam radinieki pastāstīja, ka īstenībā viņš šausmīgi streso, gandrīz raud – tā viņu satrieca mana slimība. Grūtākais viņam ir turēties, lai es neko nepamanītu.”

Šovasar viņi salaulājušies baznīcā. Ināra ir pārliecināta, ka tieši slimība pievērsusi viņus Dievam. Vīrs nav bijis kristīts un pirms laulāšanas speciāli kristījies.

„Kopš tā brīža viss sācis nokārtoties it kā pats no sevis,” teica Ināra, „ārsti piemeklējuši man zāles. Brīnumainā kārtā tika savākta nauda. Mēs paši bijām šokā un nebijām sagaidījuši, ka cilvēki būs tik atsaucīgi. Kā es biju domājusi? Neesmu nekāda slavenība, kam ir kādas lietas gar mani? Es it kā neesmu tā vērta. Bet izrādījās, ka par mani pārdzīvoja visa Krāslava – visi atsaucās, un nāca nauda pirmajai ārstēšanai.”

Pēc tam, kad nākamās devas iegādei pietrūka līdzekļu, dienu pirms Jaunā gada kāds anonīmi pārskaitīja piecus tūkstošus. Ināra ļoti labprāt uzzinātu, kas ir šis cilvēks, lai nodotu viņam pateicības vārdus: „Ja nu viņš to izlasīs un uzzinās, ka es ik dienu par viņu aizlūdzu.” Vispār viņa katru dienu lūdz visu to labāko visiem cilvēkiem, kas viņu atbalsta un palīdz apmaksāt zāles. „Redzu, ka konts papildinājies pat ar mazu kapeiciņu, un tik labi paliek ap sirdi – tātad, kaut kur cilvēks ir apžēlojies par mani un nolēma man palīdzēt, lai es dzīvotu tālāk... Kas tad es esmu? Viņš pat mani nepazīst... Tas aizkustina līdz asarām.”

Ināra ir gatava cīnīties par savu dzīvību, tomēr vēl ir nepieciešams saņemt četrus šī medikamenta kursus. 2018. gadā Inārai ir izdevies iegūt papildu atbalstu terapijas izmaksu segšanai, līdz ar to viena kursa izmaksas ir 3864 eiro, bet kopā četriem kursiem nepieciešamā summa ir 15456 eiro.

Ināra burtiski izstaro mīlestību pret bērniem, vīru, radiem, draugiem, dzimto pilsētu, pazīstamiem un nepazīstamiem cilvēkiem... Viņa nenolaiž rokas, nesūdzas par apstākļiem – vienkārši lemj savas ārstēšanas jautājumu kā dzīves uzdevumu, ar cerību pieņemot to.

Labdarības tālrunis 90006383 darbojas Inārai Pimenovai līdz 13. martam. Zvans maksā 1,42 eiro. Nauda ir vajadzīga pretvēža zālēm.

Palīdzības konts pretvēža preparāta Brentuximab vedotin iegādei ir atvērts fondā Ziedot.lv, saite:

https://www.ziedot.lv/palidziba-inarai-pimenovai-3038

Palīdzēt var arī ar pārskaitījumu bankas kontā. Līdzekļi no šī konta tiks novirzīti vienīgi tieši Ināras Pimenovas zāļu apmaksai.

Fonds "Ziedot.lv"

Reģistrācijas numurs: 40008078226

SWEDBANK

Bankas kods: HABALV22

Konta numurs: LV95HABA0551006150241

Mērķis: Palīdzība Inārai Pimenovai

Ziedot.lv par ziedojumiem neietur nekādu komisijas vai starpniecības maksu. Visa ziedotā nauda 100% apmērā nonāk paredzētajam mērķim. Ziedot.lv administratīvās izmaksas netiek segtas no Jūsu ziedojumiem.



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde