piektdiena, 26. aprīlis, 2024Vārda diena: Alīna, Rūsiņš, Sandris
crest1 crest2

Pensionāri saņem atbildes

Pievienots: 28.03.2017

Krāslavas Kultūras namā notika Krāslavas novada pensionāru biedrības sanāksme, kurai reģistrējās 68 biedri – kvorums pilnīgi nodrošināts. Pirms sanāksmes tās dalībnieki varēja apskatīt Krāslavas Senioru skolas rīkoto fotoportretu izstādi „Senioru skolas sinjoritas un senjori”, noskatīties pensionāru amatierkolektīvu „Retro”, „Mežrozīte”, „Ivuška “ un „Varavīksne” skatuves priekšnesumus, kā arī Tatjanas Azamatovas un Raimonda Lazdas prezentāciju par Krāslavas Senioru skolas darbību.

Sapulce sākās ar Krāslavas novada pensionāru biedrības priekšsēdētāja Edmunda Gekiša atskaiti par paveikto, kurā tika atzīts, ka senioru aktīvā dzīve ir atkarīga no viņu paša gribas. Iespējas ir, vajag tikai izmantot. Ik mēnesi tiek sasauktas valdes sēdes, un šajā atskaites periodā valde pulcējās 18 reizes. Katram valdes loceklim ir konkrēta atbildība par biedrības darbības īstenošanu. Mēneša laikā veiktie pasākumi tiek analizēti.

Turpinājumā pensionāru biedrības revidents detalizēti atskaitījās par ieņēmumiem un izdevumiem 2016. gadā. Pensionāri bez iebildumiem balsojot apstiprināja revidenta ziņojumu.

Tālāk tika sniegtas atbildes uz jautājumiem, kas saņemti pensionāru biedrības rīkotajās sapulcēs sešos mikrorajonos.

SIA „Krāslavas nami” dzīvojamo māju apsaimniekošanas speciālists Valdis Maļķevičs informēja, ka liela daļa sapulcēs uzdoto jautājumu jau sekmīgi atrisināti. Atlikuši daži, kurus viņš arī izskaidroja.

- SIA „Krāslavas ūdens” ir apvienots ar SIA „Krāslavas nami” - ko tas dod pensionāriem?

- Tagad visi pakalpojumi tiek sniegti centralizēti, pensionāri var atnākt uz vienu biroju un vienā vietā risināt visas problēmas.

- Kad tiks izremontēts apbraucamais ceļš, kas savieno dzīvojamās mājas Aronsona ielā 18 un Aronsona ielā 20?

- Ar domes piekrišanu šogad mēģināsim uzlabot ceļa segumu, veicot bedrīšu lāpīšanu.

- Kā izskaust blusas dzīvojamo namu pagrabos?

- Ja ir tāda problēma, iedzīvotājiem pašiem ir jāsavāc paraksti no katra dzīvokļa īpašnieka, un, pamatojoties uz šo iesniegumu, tiek pasūtīts pakalpojums.

- Jautājums par auto stāvvietu Rēzeknes ielas 5 pagalmā, kur nav iespēju novietot automobiļus.

- Ir ieplānots paplašināt jau esošo stāvvietu, un tādejādi novērst auto sadrūzmējumu pagalmā.

Krāslavas novada pašvaldības policijas priekšnieks Pēteris Jacina akcentēja, ka viņš saņēmis jautājumus, kas ir līdzīgi iepriekšējā gadā uzdotajiem, visbiežāk sūdzas par klaiņojošiem kaķiem un suņiem: „Pašvaldībai ir noslēgts līgums ar Daugavpils SIA „Labiekārtošana D” par Daugavpils dzīvnieku patversmes pakalpojumu izmantošanu. Mums ir iespēja izķert un nogādāt turp mājdzīvniekus, bet pirms divām nedēļām viņi lūdza nevest turp nevienu dzīvnieku. Latvijā veiktas izmaiņas likumā, un tagad suņu īpašniekiem obligāti jāveic dzīvnieka čipošanu, kas ir saistīts ar izdevumiem. Viena daļa no cilvēkiem, kas turēja suņus, no tiem atbrīvojas. Dzīvnieku patversme pārpildīta.”

Uz vairākiem jautājumiem atbildēja Krāslavas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks, kurš visupirms uzslavēja pensionāru biedrību par konstruktīvu darbu, kā piemēru minot savulaik biedrības rīkoto mītiņu Krāslavas slimnīcas aizstāvībai, kas, pateicoties labam organizatoriskajam darbam, toreiz deva vēlamo rezultātu un atstāja labu iespaidu uz cilvēkiem, kuri atbrauca palīgā.

Par Priedaini

- Ir daži sāpīgi jautājumi: trotuārs pāri tiltam un Priedaines apvedceļa posms. Trotuāra rekonstrukcijas projekts mums ir darba kārtībā, arī apvedceļa posmu domājam uzlabot.  

Par atkritumu izvešanu

- Strādājam pie dažādiem variantiem, konkrēts lēmums vēl nav pieņemts. Ne jau „DOVA” slikti strādā, bet jaunie noteikumi pašvaldībām prasa rīkot konkursus atkritumu savācējiem.

Par sabiedriskā transporta pieturu Augustovkā

- Savulaik rakstījām ceļa rekonstrukcijas projektu un dabūjām tam finansējumu. Rit ceļa uzraudzības periods. Ir jāpaiet pieciem gadiem, lai tur varētu kaut ko mainīt un sākt risināt jautājumu par auto pieturu, ja tāda ir nepieciešama.

Par Aronsona ielas un „lidlauka” teritorijas iedzīvotāju pretenzijām

- Daži citi rajoni pilsētā šodien noteikti var apskaust „lidlauka” rajonu par to, cik šī rajona iedzīvotājiem daudz izdarīts. Šajā rajonā bez asfalta ir Lielās ielas posms, bet konkurss noslēdzies, un darbi šogad tiks veikti.  

Par nepieciešamību asfaltēt Saules un Strautu ielu

- Teikšu godīgi, visu reizē nevaram paspēt. Aptuvenā summa, kas domes budžetā atvēlēta ceļu, trotuāru remontam un rekonstrukcijai, ir ap pusmiljonu eiro. Izņemot Daugavpili, neviena cita no apkārtējām pašvaldībām tādu summu nepiešķir. Un mēs pamazām virzāmies uz priekšu, bet, saprotiet, ka ātriem soļiem ir grūti iet.

Par Persteņa ezera krasta labiekārtošanu

- Ezera krasta labiekārtošanas projekts, uz kuru cerējām, diemžēl netika atbalstīts. Bija lielas ieceres, tagad mēs darīsim paši, bet mazākos apjomos. Piekrītiet, būtu muļķīgi ieguldīt budžeta naudu tur, kur darbus var finansēt par projektu naudu.

- Par baseina lietošanu

- Baseins domāts visu vecumu cilvēkiem, būs pat mazais baseins bērniem. Izstrādāsim noteikumus, es domāju, ka paredzēsim priekšrocības tiem cilvēkiem, kuri deklarēti Krāslavas novadā.

Par bērnu spēļu laukuma parkā atjaunošanu

- Mums ir projekts, kurā ir paredzēta bērnu pilsētiņa, kas ir daudz lielāks objekts par bērnu spēļu laukumu.

Par žogu pretī Mākslas skolai

- Sakarā ar baseina būvniecību mēs risinām jautājumu, vai tur būs vienvirziena vai divvirzienu iela - no tā būs atkarīga žoga izbūve. Arī nogāzi sakārtosim.

Par sabiedriskā transporta atjaunošanu Krāslavā

- Kādreiz sabiedriskais transports Krāslavā bija, bet rezultātā nebrauca neviens vai brauca retais. Mums prasīja nodrošināt sabiedrisko transportu Augustovkā, Berendejevkā, uz bijušās Agroķīmijas vasarnīcām. Tas ir sāpīgs jautājums, jo neliela braucēju skaita dēļ, brauciena maksa būs iespaidīga.

Par lūgumu nozāģēt pāris priežu skatu laukumā

- Mēs veicam pārrunas ar zemes īpašnieku, lai skatu laukumu iegūtu savā īpašumā. Ja izdosies, tad mums ir vairākas ieceres, ko tur realizēt.

Par mājas Raiņa ielā 4 likteni

- Situācija nopietna, bet man šobrīd nav speciālistu slēdziena. Glābt māju būs ļoti dārgi, turklāt izmaksas būtu jāsedz visiem dzīvokļu īpašniekiem proporcionāli. Tas būtu dārgāk par pašu dārgāko dzīvokli Krāslavā. Atkārtoju vēlreiz, ka speciālistu slēdziens mums vēl nav.

Juris Roga,
autora foto



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde